Šta je novo?

Koji upgrade je potrebniji....?

mneo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2001
Poena
609
Nesto sam se razmisljao da dodam malo para i da se ba cim na zamenu :

Ali sta da prvo zamenim...?

Hajde dajte mi predloge posto ne mogu da odlucim sta je isplatljivije uzeti.

Masina je :

Chaintech Vjd-a
Duron 700@950 145 magistrala
256mb DDR
Msi 8188 230/205
---------------------------
Dali uzeti neki GF 4MX440
Ili neki GF 2gtsTi

Ili novog Durona na 1 GH pa ga podici na 1200-1300mh-za sa vecom magistralom ako izdrze komponente ???

ctp;

mneo je napisao(la):
Nesto sam se razmisljao da dodam malo para i da se ba cim na zamenu :

Ali sta da prvo zamenim...?

Hajde dajte mi predloge posto ne mogu da odlucim sta je isplatljivije uzeti.

Masina je :

Chaintech Vjd-a
Duron 700@950 145 magistrala
256mb DDR
Msi 8188 230/205
---------------------------
Dali uzeti neki GF 4MX440
Ili neki GF 2gtsTi

Ili novog Durona na 1 GH pa ga podici na 1200-1300mh-za sa vecom magistralom ako izdrze komponente ???

ctp;

Pa procesor ti je još "solidan", to be bi menjao, za grafičku vezano procunjaj malo, vidi testove, ali znajući "globalno" performanse GF 4MX440, bolje ti je da uzmeš Titanijum bilo da je GF 2 ili GF 3, i to nekog "firmiranog" :p

Sumnjam da neko veruje u malu razliku u parama izmedju GF2 i GF3 Ti serije, u sustini najvise bi osetio razluke promenom graficke i procesora (mada bih ja iz te kombinacije izbacio tu plocu) u sustini sve zavisi od para kojima raspolazes. A i mozda si poranio za ovaj "mali" upgrade, razmisli jos malo.

Za to sto ti imas, najisplativija dogradnja sa malo para je zamena graficke. Koliko mi je poznato, Aca bi trebao uskoro, ili vec prodaje nov Leadtek GF2Ti sa 64 Mb, neki najludji model, sa 4 ns DDR memorijom, hardware monitoring TV/DVI etc. Mislim da bi ti to najvise odgovaralo.

notax je napisao(la):
Za to sto ti imas, najisplativija dogradnja sa malo para je zamena graficke. Koliko mi je poznato, Aca bi trebao uskoro, ili vec prodaje nov Leadtek GF2Ti sa 64 Mb, neki najludji model, sa 4 ns DDR memorijom, hardware monitoring TV/DVI etc. Mislim da bi ti to najvise odgovaralo.

Samo je pitanje cene jos ostalo ? ):D

Nije mi jasno zasto vam(RamOne) ne odgovara( ova ploca VJD-a) ?

Ja uopste nemam zamerki na nju(sem sto malo vise greje procesor) od Epoxa je sporija u Memory Benchmark 3% ,U 3D Marku i Quake-u je brza jedino sto nema promenu delioca za pci bus na 5 nego na 4 standard ?

SiSoft Sandra2002 Duron 700@950 145
Memory 1892
1789

Sve u svemu sve te ploce se razlikuju u globalu po cipsetu:
(133a ;266a kt333) pa ma koliko da ih overklokujemo cim izadju sledece ploce sa novim duplo vecim "memory protokom i AGP 8*---odmah cete zaboraviti ove postojece i pojuriti za "savrsenijum masinom):D :D :D

Sve su one u globalu iste,(odlicne) !

Izvinjavam se na duzini posta

Aj 'pozdrav !~

Ma, to je ludilo dobra ploca za 240 DM. I odlicno radi, stabilna, brza i OC preko 160 Mhz FSB. Epox je bolji, ali je 50 DM vise, Abit jos bolji, ali je 80 DM vise.

mneo je napisao(la):
Nije mi jasno zasto vam(RamOne) ne odgovara( ova ploca VJD-a) ?
To je moje licno misljenje, nisam ljubitelj Chaintech ploca jer sam imao izuzetno lose iskustvo sa njima, sa par modela sam se zezao i smucilo mi se.

mneo je napisao(la):

Samo da znas - ni jedan novi morgan kod nas nece preko 1200MHz.

Ua Morgan ! Hvala na info-u !(mislio sam da moze i vise)ctp;

Hvala vam na informacijama !

Pozdrav svima!~

Re: Re: Koji upgrade je potrebniji....?

Skot je napisao(la):
Samo da znas - ni jedan novi morgan kod nas nece preko 1200MHz.

Eno chovek prodaje Morgan 1G za koji tvrdi da radi na 1250 Mhz, i sto je najbolje, ne moze vec nekoliko dana da ga proda (star 2 meseca) za 60 eura.

Re: Re: Re: Koji upgrade je potrebniji....?

notax je napisao(la):
Eno chovek prodaje Morgan 1G za koji tvrdi da radi na 1250 Mhz, i sto je najbolje, ne moze vec nekoliko dana da ga proda (star 2 meseca) za 60 eura.

"I stand corrected" - max je tih 1250MHz i to cak na default voltazi - ali preko toga ni makac... Sorry - onih gore pomenutih 1200 sam trebao da propratim sa jednim ~ (iliti otprilike)

Vidi njega....
Upgrade, a ja sa svojim Celijem 433@680 zadovoljan...

Anonymous je napisao(la):
Vidi njega....
Upgrade, a ja sa svojim Celijem 433@680 zadovoljan...

Koliko mi je poznato ne postoji Celeron 433 koji moze da se klokne na 680 Mhz. Mozda si mislio na 580 Mhz??

notax je napisao(la):
Koliko mi je poznato ne postoji Celeron 433 koji moze da se klokne na 680 Mhz. Mozda si mislio na 580 Mhz??

Mozda ko zna, ja sam nekada davno imao Celeron 400 koji je radio na 630Mhz (6X105) na Abitu BE6 II. ;)

Aca je napisao(la):
Mozda ko zna, ja sam nekada davno imao Celeron 400 koji je radio na 630Mhz (6X105) na Abitu BE6 II. ;)

Upravo tih 630 je bio tehnoloski limit, znaci 680 ne moze ni pod razno. Chovek je omasio cifru na tastaturi kada je kucao, i umesto 5, udario 6. 433 je max. mogao na 90x6.5=585 Mhz.

Nazad
Vrh Dno