Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV umesto Hisense 50a7100f

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
675
Pozdrav svima,
navedeni TV se seli u drugu prostoriju, te sam odlučio da ga zamenim sa za nijansu većim modelom - 55". U principu, sa navedenim modelom sam bio zadovoljan, naročito za novce koje sam dao za njega (280 EUR).
Sad sam tu, nakon nekoliko dana gledanja/čitanja/slušanja raznih review-ova i mišljenja, poprilično u nekoj multilemi. Odredio sam neki budžet od cca 80.000 RSD
TV preko dana upoptrebljavaju stariji ukućani, koji po ceo dan vrte dva kanala - uglavnom sa vestima, kajronima i napadnim logo-ima.
Moje korišćenje TV-a se odnosi uglavnom za gledanje svih mogućih straming servisa i sporta (Arene i SK). TV se neće koristiti za gaming (barem ne redovan). OS mi je u princpu nebitan, imam MiBox, koji koristim za puštanje svega, mada ne bi bilo loše da bude Android TV.
Najviše su mi za oko zapali Hisense 55U8QF kao i TCL 55C725.
Razmatrao sam ii LG OLED C1 (po oglasima ispod 1k EUR dokle bih i mogao da se ispružim), ali me brine burn-in, zbog već navedene "dnevne" upotrebe TV-a. Što se tiče uglova gledanja (IPS vs VA), s obzirom da sam zadovoljanm i sa 50a7100f, pretpostavljam da su na 55U8QF uglovi barem jedanki, ako ne i bolji?
Dakle, da li za moje potrebe, postoji još neki model, koji bi vredelo uzeti u razmatranje?

Hvala unapred na odgovrima i pomoći.

Juce gledao C1 uzivo, jeste slika ok, ali u radnji sa svetlom, bukvalno je ogledalo. Cak i crne pod svetlom nisu mi nesto crne i slika nije ostra, ali moguce da je do kvaliteta videa.
Oled samo ako planiras da gledas u mraku. Cak i u polu osvetljenoj sobi mislim da ce biti odsjaja. To mene trenutno odvraca od Oled tv-a nazalost. I burn in mogucnost.

Imas na KP Sony X90J 55" za 850e. Ja njega merkam, sad pitanje da li 55" ili 65". Uzivo razlika izmedju dijagonala je kao da je duplo veci tv sto mi je ono, wtf...

Moracu da napravim od kartona ili tkanine dimenzije tv-a i isprobam u sobi, da vidim sta mi odgovara. Strah me da mi 65" ne proguta sobu jer u radnji bas deluje ogromno. :D

Od ostalih opcija jedino neki Hisense ali noviji modeli, ili Philips.
Ako ti se ne zuri sa kupovinom, verujem da ce biti popusta oko svetskog u fudbalu i standardno pri kraju godine.

Ja to cekam, i onda idemo snazno. :D Vise se nadam popustu na KP, kod nas znamo kakvi su popusti, ali nada uvek postoji. :D

Nazad
Vrh Dno