Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV od 43" za 300 evra

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sledeće nedelje treba da kupim novi TV. Koristiću ga uglavnom za gledanje utakmica.

Uslovi su

43 inča, Smart

Cena oko 300 evra

Da ima odličnu sliku i 60 HZ

Bizaran uslov da razmak između nožica postolja nije veći od 80cm jer mi je toliki stočić.

Našao sam 4 opcije.

Tesla-43E635SUS – 28000din

https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/tesla-43e635sus.html#data

TCL-43P615 – 30000din

https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/tcl-43p615.html#data

GRUNDIG-43 GHU 7970B – 34000din

https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/grundig-43-ghu-7970b.html#data

GRUNDIG –43 GIQ 8900B – 38000din

https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/grundig-43-giq-8900b.html#data

Ovaj zadnji najskuplji vidim da je QLED, da li je velika razlika u odnosu na LED.

Ako nisu dozvoljeni linkovi prema prodavnicama neka moderator ih obriše. Sada nemam opciju edit.

Teslu sam uzeo ja pa cu ti reci ukratko utiske.Slika je da kazem solidna i nije vauu ali ako je dobar source onda je zadovoljavajuca.Sto se tice zvuka on je super i po meni 10 od 10 za tu klasu tv-a.Od 15 februara Tesla nudi 5 godina garancije da znas.Tesla je 4k model sto ga da kazem izdvaja u odnosu na konkurenciju u tom cenovnom rangu.Hardver je sasvim ok i procesor , grafika , ram i interna su vrlo slicni kao Xiaomi box.Android je malo stariji security patch ali mozda ce biti nekih update.Sto se tice samog rada Androida ok je ali ume da zabode daljinac pa mora da se tv resetuje.Sta ja znam.TV je dobar ali da kazes vauuu to ne bi rekao.

Moj glas ide na srednju klasu posto planiras da dajes 300 e.Za te pare mozes da uzmes i npr LG 43UR75003LK.Oni nude 5 godina garancije i LG je uvek LG.Pomenuti Grundig je isto dobra opcija jer je QLED.Ima razlike naravno i bolji je uvek od DLED. GRUNDIG-43 GHU 7970B je iz klase ista kao moj od 50 inca samo sa Android OS.Pa i to je dobra opcija ali je prethodni Grundig definitivno bolja opcija.Btw , da ne zaboravim LG je WEB OS cisto da znas.Tako da ako trazis neke specificne aplikacije proveri na google dal LG podrzava.TCL model isto je ok ali mi se ne svidja sto pise da je Andoid 9.Bolje onda idi na TCL 43P635.On ti se uklapa u budzet a ima noviji Android.

Ako nisi vezan toliko za odredjene aplikacije razmisli takodje i o Hisense 43A6N.A uklapa ti se u budzet i Hisense QLED 43E7KQ .Samo da napomenem sve cene sam gledao iskljucivo sa eponude.Tako da ti predlazem da tamo gledas cene da ne platis za neki model vise para.Tako da eto to je to.Ja licno bi birao neki TV 4k , qled sa Androidom i 5 godina garancije.Tu ti se uklapa taj Grundig.A ako vise volis LG i WEB OS on je isto dobra opcija.I Hisense isto.Sto se tice aplikacija i to ne mora da bude problem.Uvek se moze kupiti neki android box pa imas tv sa 2 OS-a.Ako si planirao da dajes tih 36 000 din onda po meni nemoj stedeti i uzmi neki bolji tv sa 5 godina garancije i kvalitetnijom slikom.Da si rekao do 28 k onda bi predlog isao ka Tesli jer nudi 4k jedini za te pare.A ako vec planiras 36k onda idi na bolji brend i kvalitetniju sliku.

Hvala na opširnom odgovoru. Sad sam se zagrejao za Filips

43PUS7608/12 Smart​

Ima ga na velikoj akciji u jednoj firmi za 30000 din. Vidim da je na drugim mestima 40-45000 i trenutno ga nema biće za nedelju dana. I postolje mi odgovara razmak nožica 78 cm. Nisam našao neku dobru recenziju za njega. Filips se nekad kotirao ne znam sada. Šta misliš o ovom tv-u.

Samo da kažem da sam sada naručio Filips 43PUS7608/12 4K Smart za 29999din. Pored njega piše šok cena. Inače ovaj sajt je poznat među najskupljima. Na drugih par mesta ovaj TV košta preko 50000din a realno 40000din. Zato sam i požurio. Našao sam na youtube nekoliko recenzija i nisam video ništa loše. Nadam se da nema neku falinku.

Znao sam da nešto nije u redu čim je ovako jeftin. Sad me zvali iz G... i kažu da je TV dobar ali da nemaju kutiju. Upakovaće u neku drugu. Odbio sam. Od 6.3. ima na drugom mestu za 36000din, kupiću tamo.

Taj Philips ima poseban OS koji je takoreci uknown i losiji od svih nabrojanih.Idi na yt kanal benchmarka i videces u video klipu - koji OS za tv da uzmem ili tako nesto opis za OS na televizoru.U sustini sve sto nije Android/WEB OS/tizen je sto se tice aplikacija mrka kapa.Drugo Philips nema 5 godina grancije a takodje i koliko vidim TV je obican DLED 4k.Po meni mozes mnogo bolje da dobijes u modelima o kojima smo pricali.Ali tvoj izbor svakako i ti dajes pare tako da ako hoces taj ok.Ali moje misljenje je da se u nicemu ne izdvaja u odnosu na druge modele.

Poslušaću te. Preporučio si mi TCL 43P635. Ceo dan čitam forume i odlučio sam se za TCL ali verzija C655. Dižem budžet na 350 evra. Ima ga za 41000din, dostupan odmah, dobre recenzije, QLED ekran. Vidim da se razumeš u ovu temu pa bih zamolio za mišljenje o TCL 43C655, pre nego ga sutra naručim.

Poslušaću te. Preporučio si mi TCL 43P635. Ceo dan čitam forume i odlučio sam se za TCL ali verzija C655. Dižem budžet na 350 evra. Ima ga za 41000din, dostupan odmah, dobre recenzije, QLED ekran. Vidim da se razumeš u ovu temu pa bih zamolio za mišljenje o TCL 43C655, pre nego ga sutra naručim.
Koliko vidim po recenzijama odlican je model.U odnosu na 635 jeste bolji jer je on DLED a ovaj sto ti hoces QLED ekran.Ima 5 godina garancije OS je google tv.Ne znam nista lose da bi rekao.Ako hoces da dodas jos para po meni odlican izbor.Nema sta da dodajem.

Sad mi stigao meil od jedne firme da je Filips 43PUS7608/12 4K dostupan od 7. marta za 35000din. Nije me interesovao operativni sistem jer će da mi služi uglavnom za utakmice. Video sam da Filips ima dobru sliku. Ipak naručujem TCL 43C655. Evo odmah da ne čekam ujutru pre će da stigne.

Hoću ali verovatno ne može na ovoj temi. Rekli mi da je dostava do 5 dana.

Nazad
Vrh Dno