Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je tek juce stigao apdejt za Sharp, iako je apdejt iz aprila meseca, kada sam isao na pretragu za apdejt nije izbacivao nista. Odjednom se pojavio i sada se mogu pozvati Android meniji iz bilo koje aplikacije ali samo glavni Android meni. Sareni dugmici na daljincu jos uvek ne mogu da menjaju presete za sliku i zvuk. Apdejt mi je utisao zvuk pa sam morao da ga resetujem i ponovo podesim da bi dobio na jacini ali najveci problem je sto su menjali kalibraciju slike tako da podesavanja sa youtubea vise ne daju dobre boje kao ranije a hardverski kalibrator nemam da sam podesim kako treba. Za sada nisam imao pucanje Wifi i zaglavljivanje u stand by modu od kako sam apdejtovao softver.

Sto se Blutooth tice, imao sam dosta muka da nateram daljinac da se registruje kao BT daljinac. To je jedino za sta koristim BT u ovom momentu, korisno je jer ne mora se uperiti u IR prijemnik. Korisno bi bilo i za kacenje BT tastature kada bi je imao ili za neki gejmpad ali slab je hardver na ovom TVu za igranje igrica.

@Samsung RU80002
U pravu ste, nema HDMI 2.1. Negde sam procitao da ce jedan od cetiri HDMI porta biti u 2.1 verziji ali to nije slucaj. Kao i Hisense U8B on moze 4K samo u 60Hz kada se prikaci na PC. Izgleda da tek krajem ove i naredne ce izaci vise TVa sa HDMI 2.1.
 
Poslednja izmena:
Da li postoji neka bitna razlika izmedju samsunga tu7000 i tu8000 da opravda razliku u ceni, burazer kupuje tv i gleda bas ova dva modela samo ga samsung interesuje [emoji1787]

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
 
Pozdrav svima,

Dvoumim se izmedju dva TV-a

Philips 55PUS7304/12
Sony KD-55XG8096

Gledao sam i Hisense H55B7500, ali slika mi se nije dopala u odnosu na ova dva druga TV-a koja sam naveo.

E sad, da li neko ima preporuke za i protiv za ova dva TV-a?
Takodje, ako neko ima neki predlog u njihovom cenovnom rangu, voljan sam da saslusam.
Ne razumem se skoro nista i citao sam specifikacije i tek sad mi nista nije jasno.
 
Neko preporuke izmedju ova 4 65" modela ili da doda jos neki:
- Hisense U8B
- LG SM8050PLC
- Samsung RU8002UXXH
- Panasonic TX-65GX820E

TV ce da sluzi za xbox, NFL da se pogleda, i ostalo mahom Filmovi/Serije. Pozeljno da nije android, i da moze EON aplikacija da se instalira.
Nice to have: cast sa macOS, zvuk nije preterano bitan ici ce na dodatno ozvucenje, potreban generalno best buy u ovom segmentu, cenam im je slicna sto sam mogao da vidim
 
Samsung podržava AirPlay 2.

Edit: Piše i da LG podržava ali vodi računa. Na srpskoj LG strani piše da taj model ima HDMI 2.1 dok na engleskoj piše HDMI 2.0. Taj model nema HDMI 2.1.
 
Poslednja izmena:
Od navedenih ja bih isao na RU80

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
RU80 je klasu iznad tog LGa i Panasonica.
Akp on otpadne, razmisli da li ti je bitan smart deo TV-a, pa ako je bitan, onda LG, a ako nije, onda uzmi Panasonic, jer Panasonic ima poprilicno nesrecan OS, ali bolju sliku od LGa.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Pozdrav.
Mislio sam ranije da uzmem manji tv u sobi,al sam odustao. Ovaj 43" saljem ga sobi.
Tv bi se koristio za igranje Sony,povezan hdmi sa komp takodje,gledanje tv.
Nesto mi ova dva modela :
TV LCD SONY KD55XG8096BAEP
https://www.tehnomax.me/tv-i-video/televizori/product/view/15/30279
Samsung
UE55NU7502UXXH
https://datika.me/samsung-ue55nu7502uxxh-led-tv-55-ultra-hd/
Ne znam dal neko ima ove modele da mi Kaze kako je zadovoljan,al iskreno nesto vise bi prije Sony. Oba tv imaju po 5 godina garanciju.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 
Pozdrav svima. Totalno sam se udaljio zadnjih par godina iz sveta televizora pa mi treba pomoc. Kupio bih majci neki jeftiniji 42,43 inca tv od 25.000-30.000 dinara posto joj je crkao stari.
Bitno mi je da je smart zato sto voli nekad da slusa muziku preko youtube servisa i da ima koliko toliko krstenu sliku... Gledam neke vox i fox modele, imam u kuci jedan fox lcd koji 4 godina sljaka lepo a radi 22 sata dnevno. Uzeo bih vox ali nigde ne pise koji su im procesori, na foxu bar pise da su quad core u cenovnom rangu oko 27-28.000 a na vox-u mislim da su dual core. Gledao sam u tehnomediji i bc-group, imaju modele na akciji veoma pristupacne... Ako moze neki savet - bitno da je 42-43", da je smart, da je quad core procesor i da ima pristojnu sliku od 25 do 30.000 i ni dinara preko jer mi je to sad neplanirana kupovina.
 
Koji nosač za 65" TV?

Ne bih zglobne, ali ovi nazovi fixni imaju sa i bez tilta.

TV će biti relativno nisko kačen. I ravni očiju kad se sedi.

Da li treba uzeti sa nagibom?

Koliko je teško te sa tiltom namestiti stabilno?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Najjednostavniji nosač je najbolji nosač
 
Sta ce ti nagib ako ga vec namestas u visini ociju?

Ja imam veltehov fiksni, cini mi se da je bio oko 1000 din..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Da li neko zna nesto o novoj seriji Lg televizora? Ne mogu na netu da nadjem ni jedan krsten test konkretno za Lg55un80003la da li valja cemu? I izgleda da je nova serija izgubila podrsku za dts, svake godine sve losije serije televizora kod svih proizvodjaca

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
 
Da javim za Sharp BL seriju. Od aprilskog apdejta više ne glavi u stand by i ne puca wifi. Sada je najveći problem sto je jedini način da se dobiju ujednačen i zasićene boje jeste standard preset koji je na 100 backlight. Čim se spusti backlight crvena gubi zasicenost i postaje prljavo rozikasta a balans bele vuče na plave nijanse. Ovo je pretpostavljam do mog, izloženog primerka. Pitanje je koliko još života ima u ovim diodama čim je 50 pošto backlight nemoguće dobiti crvenu boju na ekranu. Valjda ce otići osvetljenje u garanciji a ne pet dana po isteku.

Znači slika u 4K je vrlo dobra samo kada nje backlight na maksimumu. U movie modu je na 30 pošto i sve vuče na plavo. Gušenjem plave prib 30 pošto backlight cela slika vuče na žuto što ne izgleda toliko loše ali nije realno. Tv ima tri načina za podešavanja balansa bele i sva tri rade dobro posle apdejta ali je treći suviše komplikovano za rad iako deluje najprecizniji za kalibraciju boja. Mozda bi sa kolorimetrom mogao nekako namestiti boje na 30 do 40 pošto backlight ali pošto nemam moraju diode raditi u fulu i verovatno će crći za koju godinu.
 
Pitanje za one koji su više razgledali ili skoro kupovali, koji je raspon cena od proizvođača do proizvođača za 4K tv sa normalnim paketom opcija (smart i sve ostalo) a dijagonalom oko 70"?

Planiram za spavaću sobu, gledalo bi se sa 3m udaljenosti, a koristilo većinski za filmove, serije i PC igre sa računara.

Imam pozitivno iskustvo sa SONY-em pa sam nešto kratko bacio pogled na cene, nisam ulazio u detalje opcija, i video da je to nekih 170,000+ din. u povoljnijim domaćim prodavnicama.

Jel to to, i da li je to stvarno nova stvarnost da sada za TV za ove potrebe moramo da izdvojimo toliki novac? Pre 7 godina za ovakve uslove sam platio tv 80,000 din, pa se nadam da razumete zašto mi je teško da svarim ovu cenu.
 
Ima i sad za 80k, al' 55". Za 70-ku, pa još Sony, mora da se dreši kesa. A cene su sad još i normalne kakve su bile do nedavno.
 
70-ka LG 7450 oko 110k.
 
Sony KD65XF9005 na akciji za 150k.
Nov u radnji sa 5g garancije

Ima li ozbiljnih mana? Osim što je model za 2018tu

TV za dnevnu sobu. Bez konzola i sl

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Uglovi gledanja su sigurno problem na tom TVu, ali bi slika ako gledaš pravo trebala biti odlična. Zavisi odakle se sve gleda TV. Ako vas je dvoje na kauču onda je okej. Za velike porodice nisu baš sjajni VA ekrani.

Mator Android i spor čipset. Ako hoćeš dobro smartTV iskustvo moraš dokupiti solidan BOX.

To da li je nov dobro pregledaj pre nego što kupiš.
 
Направио сам тему, али чека одобрење модератора, па док они не одобре да питам вас овде за Aiwa JH32BT700S модел, да ли је океј за овај новац (110 евра и до толико пара бих и узео телевизор)? Једини који ми је запао за око да је квалитетнији од VOX, Fox и Тесла телевизора, а да може један пензионер да га гледа дневно у просеку од 6, 7 сати...
 
Uglovi gledanja su sigurno problem na tom TVu, ali bi slika ako gledaš pravo trebala biti odlična. Zavisi odakle se sve gleda TV. Ako vas je dvoje na kauču onda je okej. Za velike porodice nisu baš sjajni VA ekrani.

Mator Android i spor čipset. Ako hoćeš dobro smartTV iskustvo moraš dokupiti solidan BOX.

To da li je nov dobro pregledaj pre nego što kupiš.
Meni nekako baš ne ide kupovina Android Box-a na Android TV... [emoji3525]
 
Uglovi gledanja su sigurno problem na tom TVu, ali bi slika ako gledaš pravo trebala biti odlična. Zavisi odakle se sve gleda TV. Ako vas je dvoje na kauču onda je okej. Za velike porodice nisu baš sjajni VA ekrani.

Mator Android i spor čipset. Ako hoćeš dobro smartTV iskustvo moraš dokupiti solidan BOX.

To da li je nov dobro pregledaj pre nego što kupiš.




Išao danas da ga vidim.

Android TV, koliko sam probao, ništa sporiji od EON Boxa. Store i sve ostalo na mestu. Bukvalno identično iskustvo na koje sam navikao.

Pokušao sam da se namestim da vidim te loše uglove gledanja, ali nisam uspeo. Generalno TV gledam sa pravo, žena obično malo sa strane. Nismo videli da bi nam smetalo.

Ono što bi meni smetalo

Nekako sve bilo tamno (i to u zamračenoj radnji). Okolni LG (da znam IPS), ali i Samsung "pucaju" od svetline.

Ram televizora - neka baš ružna boja, koja nije ni u jednom tonu. Izgleda jeftino i plastično (napomena: ovo je videla žena)

Daljinski - ono je sramota za nekoga ko je premimum brend. Bukvalno me odbilo

Na kraju iako mid range, ali malo stariji model, previše kompromisa (npr hdmi 2.1) za tv koji treba da služi sledećih 5+ godina

Na kraju, dobio sam ponudu koja se ne odbija, za LG OLED65B9SLA. Idem sutra da ga uzmem.

p.s. Znao sam još pre 7 godina, kada sam uzeo plazmu umesto LCD, da ću se jednog dana morati "otvoriti" za OLED ;)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno