Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel na Samsungu slabija crvena boja kao da je bordo boje ili sam navikao na stari Vox Da li su potrebna neka dodatna podešavanje sto se boje tice .U pitanju je model 7022 kvxx

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока
 
Ćao ljudi, izvinjavam se ako je off topic ali deluje da je ova tema najprikladnija.

Imam LG 4k tv 49UJ7507, uploadovao sam klip u 4k rezoluciji na YouTube ali ga TV nudi maksimalno u 1440p a na ikonici klipa stoji 4k oznaka.

Za isti klip na kompu YouTube nudi i 4k rezoluciju.

Preko 30 klipova sam uploadovao u 4k rezoluciji na isti način i uvek je bilo sve ok, prvi put imam ovu situaciju.
7c60d92ddd8455a88d89b1d02e6d8cdd.jpg
a01946b9b00d1e981eee6fe97caf6987.jpg


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
LG i Samsung redovno imaju akcije gde nude 5 godina garancije. Ja sam moj LG uzeo u jednoj od tih akcija. Samo se treba malo strpiti sa kupovinom.

Ali nije ni sve u garanciji. Hisense je budžetski izbor i ako neko nema za više sigurno je bolja kupovina od VOXa, Tesle i sl. marki. Ali je i realno iza LG, Sony, Samsung televizora. Tako da ko može da izdvoji nekoliko crvenih više u istoj klasi bolje da kupi LG (npr) nego Hisense.

B7500 nije nikako losiji tv od ovih koje je covek nabrojao, jedino sto je presudno uz garanciju je VA vs IPS, ja preferiram VA, na njemu je da odluci!
Hisense u nizim i budet klasama je bolji i od SONY , LG, SAMSUNG klape!
 
Ovo iznad je šala i napisao je najveći šaljivdžija teme. Pogledao sam Hisense sve modele izložene u Emeceti, ništa posebno, razočaran sam totalno i najskupljim modelom. Onaj njihov UI je kriminal.


Savet za sve, nađite prodavnicu gde su izloženi TV i uključeni modeli koji vas zanimaju, ponesite par USB sa istim materijalom, zamolite prodavca da pustite USB. Kada su blizu TV razlike se lepo vide. To je moj savet za biranje, jer posle ove teme ništa nisam znao šta da izaberemo osim ovom starom metodom.
 
Ovo iznad je šala i napisao je najveći šaljivdžija teme. Pogledao sam Hisense sve modele izložene u Emeceti, ništa posebno, razočaran sam totalno i najskupljim modelom. Onaj njihov UI je kriminal.


Savet za sve, nađite prodavnicu gde su izloženi TV i uključeni modeli koji vas zanimaju, ponesite par USB sa istim materijalom, zamolite prodavca da pustite USB. Kada su blizu TV razlike se lepo vide. To je moj savet za biranje, jer posle ove teme ništa nisam znao šta da izaberemo osim ovom starom metodom.
Gde stoji taj model ? Na gornjoj ili na donjoj polici?Slazem se sa savetom....Sta si na kraju uzeo ako nije tajna?
 
Poslednja izmena:
LG.

Ali razlika je što taj LG model nema bluetooth, pa ako ti baš treba zaobiđi ga. Isto, Hisense trenutno ima 5 god. garanciju a LG 2 god. Pa ako ti je garancija prioritet, onda znaš koji da uzmeš.
Gledajući samo performance, bez obzira na to šta će korisnik dakula da ti napiše :D, LG sa svojim WebOS-om šije Hisense i njegov ubogi VIDAA OS.
 
Trebalo bi da je 5g garancije za kupovinu do kraja avgusta i za 43UM7450

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Interesuje me da li neko ima iskustva sa Toshiba televizorima? Koji je vas prijedlog za tv 49"? Mora biti smart i da je oko 400 €. Citam da mnogi predlazu Hisense, ali ja ga nisam vidio u Srpskoj.
 
Pobrkao sam, do kraja jula je bila akcija sa garancijom od 5g..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Сузих избор:

1. Samung UE55TU8002 (~500€) - oд шверцера из Мађарске са некаквом (?) гаранцијом од 2 године, или
2. Hisense H55B7500 (50.000 dinara) - домаћа продавница са 5 година гаранције.

ТВ ће бити у дневном боравку, намењен за стандардно гледање. Hisense ми има лепши дизајн... Контам да је слика ту негде, јер ће се кaчити на МТС... Колико је тај Тизен баш бољи од Виде?
 
@Jovandeka

Dodao bih i ovaj 55'' Philips (IPS) u uži izbor: https://www.produkttest24.com/im-test-der-philips-55pus6704-12-uhd-4k-fernseher-mit-ambilight/
59.999 din u GT-u, uz akciju produžene garancije (2+3 god.) do kraja avgusta. Jedan član je prošle nedelje kupio taj model i preko pp mi je javio da je izuzetno zadovoljan. Valjda će napisati nešto više u temi koju je pokrenuo.

Na osnovu specifikacija, panela, garancije, testova i utisaka proceni koji model bi ti najviše odgovarao. Mada, idealno bi bilo da vidiš uživo bar dva od ta tri modela ali to nije baš lako ostvarivo.
 
Poslednja izmena:
Hisense ми има лепши дизајн...

Joj, bez obzira na to koji TV ćeš uzeti, nemoj da ti kriterijum bude bolji dizajn.

Колико је тај Тизен баш бољи од Виде?

Problem sa VIDAA sistemom nije estetika, niti funkcije (svi su tu negde po tome), problem je što baguje i onda zavisno od sreće nekom se koči televizor, nekom ne. Zato je Hisense na lošem glasu. Hardverski su OK, ali softverski još kasne za drugima. I što se tiče stabilnosti i što se tiče procesuiranja slike (što je bitno sa ovom našom kablovskom).

E sad, između Samsunga na KP sa dve godine garancije i Hisense u radnji sa 5 godine...Ja bih ipak izabrao kupovinu u domaćoj radnji. Likovima sa KP ne verujem, bez obzira koliko pozitivnih ocena ima prodavac. Za neku sitnu kupovinu, nije problem, ali dati stotine evra nekom na poverenje, ja lično ne bih smeo.
 
@Symphny
Ne.
@Novicki
Kad si ti testirao Hisense OS da pricas o stabilnosti???
Sta drugi televizori ne glave?
Vidaa 3.0 sa najnovijim zakrpama radi odlicno i stabilno, sto se tice upscale na 4k, svi brendovi to rade vise manje odlicno.
Drugo 5 godina garancije ne moze da zameni nikakav OS!!!
 
Poslednja izmena:
Ne kapiram razlika u ceni ti je 20-30e kp vs domaca radnja ,ako ides na ips obrati paznju na model iznad samo u verziji od 43 inca philips

U kojoj domacoj radnji je razlika u ceni samo 20-30e? LG um7450 je 350e na kp a ovaj un74003 je 360e. Koliko sam video, u prodavnicama su ovi televizori 450-500e. Na koji tacno phillipsov model mislis?
 
Da li neko ima iskustva sa Tesla TV 43S605BFS? Video sam Bench recenziju i deluje mi kao razumna kupovina za 30k s obzirom da je sad akcija 5 godina garancije. Najvise me zanima kako radi AndroidTV OS na njemu i kvalitet slike.
 
Sharp za tri nedelje je tri puta zabo pa je morao da se čupa iz struje da bi se probudio iz stand by moda. Ono što baš ne valja je WiFi, puca svako malo ili svakih pet minuta prilikom gledanja 4k sadržaja (Amazon Prime Video). Pretpostavljam da se pregreva. Ići će na reklama iju ali ne znam kad. Apsolutna preporuka za izbegavanje Sharp 4K televizora.
 
@Novicki, dakula74
Захваљујем свима на помоћи, изгледа да сам се одлучио за Hisense, највише због гаранције... Само ме мало колеба оволика страст у Дакуле ;)
Софтвер у ТВ-а ми можда и није толико битан, свакако планирам некакав ХТПЦ за гледање онога што ми се гледа...

@hsv
Нема времена друже за разгледање... жена, деца, беба... Нека тв издржи две године, па га носим у пећину, када је направим... а у дневни боравак ћу тада неки бољи узети...
 
da svetli bezveze? pustiš muziku pa kao svetlosni efekti umesto disko kugle?
 
@envoy

sad ti je bar malo jasnije zasto su skuplji televizori skuplji :)

Ma okej za preko 80000 dinara ali 55ica za do 80000 dinara sve kompromis do kompromisa. Na primer ja bi posle ovog Sharpa ipak Android a ne neko in house resenje nekog od proizvodjaca pa makar to bio i LGijev WebOS. Daleko je Android TV od ispoliranog ali je pravi smart OS, mogu razni browseri da se instaliraju, igrice, programi, fajl menadzeri, svasta nesto.

Ako uzmem Sony dobijam Android 7.0 i losiji SoC nego sto je u Sharp, mozda ne baguje Wifi ali mogu zamisliti kako kilavi jer realno i na Sharpu koji je quad core kilavi.

TCL je verovatno ista prica kao Sharp sa softverske strane, barem iskustva koja sam vidjao na netu. Dobijem bolju crnu i HDR za nesto vise para i sve mane kineskog proizvodjaca. Mada sam siguran da ce TLC za 3 godine biti svetski proizvodjac televizora broj jedan. Ako je mogao Huawei da dodje na korak do broj jedan proizvodjaca mobilnih pre nego sto su ga SAD sabotirali, moze i TCL isto da napravi sa televizorima.

Samsung je Linux, opet bezveze iako verovatno radi dobro. Ali okej, može se dokupiti nVidia Shield za pravo smart TV iskustvo. Jedini mi je interesantan RU8002 zbog HDMI 2.1. Q80R mi je van budzeta mada ni on ne resava probleme uglova gledanja kada se prikaci na TV, jer taj njegov specijalni filter ne radi u PC modu (4K 4:4:4 60 Hz).

LG je uglavnom IPS u 55 incha dijagonali, a ni nano modeli nemaju kontrast kao najgori VA panel plus moze zapasti neki sa gadnim IPS glow problemom za ne bas male pare.

Philips ima brat starije modele i imaju slicne probleme kao ovaj Sharp, bagovit softver do bola. Opet IPS...

Hisense je izgleda dobar panel a krs softver a nije vise ni jeftin kao sto je bio ranije. U sustini ista prica kao TCL samo sto Hisense nije Android. Prednost na strani TCL.

Xiaomi sam video uzivo i grozan je ali cenim da su hardver i softver dobri. Nije skoro bio na popustu a osnovna cena mu je suluda a garancija kratka.

Ostalo ne vredi ni komentarisati, ima Panasonic neke malo solidnije serije ali su oko 100k i imaju neki njihov raspad OS. JVC je isto djubre kao Sharp, nekada veliki japanski proizvodjac, danas kineska konfekcija.

Cak ni najbolji Samsungov VA nema dobre uglove gledanja kada se poveze sa kompjuterom, to vazi samo kada se gleda preko Tizena. Jedini sa dobrim uglovima, dubokom crnom, realnim bojama, 4K u 120 Hz i dobrim odzivom je OLED.

Meni zapravo ne treba televizor za gledanje televizije. Treba mi youtube/netflix/amazon/igrice multimedijalni ekran.
 
Poslednja izmena:
Ovo iznad je šala i napisao je najveći šaljivdžija teme.
naprotiv, ne šali se uopšte :D

sto se tice upscale na 4k, svi brendovi to rade vise manje odlicno.
kakva tvrdnja... to dosta zavisi i od klase u kojoj je model. što je viša klasa to je bolje procesiranje za upscale

Samsung je Linux, opet bezveze iako verovatno radi dobro.
i Android je Linux :)

Ostalo ne vredi ni komentarisati, ima Panasonic neke malo solidnije serije ali su oko 100k i imaju neki njihov raspad OS.
taj OS je naslednik Firefox OS-a, takođe Linux

JVC je isto djubre kao Sharp, nekada veliki japanski proizvodjac, danas kineska konfekcija.
JVC i Toshiba-u za Evropu radi turski Vestel, a Sharp neka slovačka firma.

Jedini sa dobrim uglovima, dubokom crnom, realnim bojama, 4K u 120 Hz i dobrim odzivom je OLED.
u Evropi je 100Hz, ako se ne varam. uglavnom, prati na koliko Hz je struja (u Severnoj Americi je 60Hz)

Meni zapravo ne treba televizor za gledanje televizije. Treba mi youtube/netflix/amazon/igrice multimedijalni ekran.
tako se uglavnom i reklamiraju/prodaju današnji televizori, sa dodatkom da je moguće pratiti vremensku prognozu
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno