Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, Sony ima grozan interni player. Uzeo sam 42w805, i baš se čudim koliko su mu SMART funkcije ispod renomea jednog Sony-ja. :(

Ali da pitam gosn prirodnog, i taj player što radi kako radi, dal' sam je nešto blesav ili ne znam da namestim, titlovi se ne prepoznaju kada vučem neki video na TV kroz mrežu sa desktop računara. Čituckam malo po forumima da to i ne može, osim da se radi reencoding na računaru, što mi zabije sva 4 procesorska jezgra na računaru i do 75% (uz ubrzavanje svih ventilatora na max. (te groznu buku u sobi)). Isti fajl sa istim tilovima se sa USB-a zabodenog direkt u TV čita i reprodukuje bez problema. Gde grešim? Zar se Win i TV ne mogu setovati da TV fajlovima pristupa kao da su na USB-u prikačenom direkt u TV?

Poslednja izmena:
stigo je moj LG 42 lb 650 V

koji program koristite za serovanje sadrzaja iz racunara sa tv-om, prvo imam problem tv prijavljuje da je veza nestabilna ??>>?? u principu lan mreza mi trenutno izgleda ovako:
iz mog deska koji je u ovom slucaju server i za internet ide mrezni (lan) kabal (na kojiem je serovan i net) taj lan je uboden u 8-portni switch i odatle jedna kabal ide direktno u TV, TV prijavljuje da je veza nestablna u slucaju kada zelim da iz racunara povucem neki sadrzaj (film) dok sa druge strane internet radi bez problema :(

stigo je moj LG 42 lb 650 V

koji program koristite za serovanje sadrzaja iz racunara sa tv-om, prvo imam problem tv prijavljuje da je veza nestabilna ??>>?? u principu lan mreza mi trenutno izgleda ovako:
iz mog deska koji je u ovom slucaju server i za internet ide mrezni (lan) kabal (na kojiem je serovan i net) taj lan je uboden u 8-portni switch i odatle jedna kabal ide direktno u TV, TV prijavljuje da je veza nestablna u slucaju kada zelim da iz racunara povucem neki sadrzaj (film) dok sa druge strane internet radi bez problema :(
Daj par reci o tv-u, i mene interesuje :)

Gle druze ja nisam validan da sudim o tv-u jer mi je predhodni sluzio da skuplja prasinu ali bukvalno..
Mogu da kazem da na kutiji nisam nasao oznaku IPS tako da verovatno panel nije ips, TV je ovako vizuelno prelep. Zvao dva ortaka od kojih jedan ima 3 x LG od 42 inca koje je doneo iz USA i on kaze da se vidi u P.M. slicno komentarise i ovaj drugi.... Sad....

Poslednja izmena:
Da li je ko koristio opciju "Pronašli ste jeftinije " na sajtu PC practica . Poslao sam im zahtev još u Subotu i ništa . Podrška na 0700.... zna za tu mogućnost , ali ne da je ima i na sajtu ., a ja bih baš uštedeo 2500 din .
Inače , rešio sam se za Sony 40" - 605
(Ako neko oće da me spreči sa nečim zanimljivijim , još ima vremena :D )

Poslednja izmena:
Bolje da nateraju ove nase radnje da unormale cene, a ne da mlate praznu slamu. Znas kad ce spreciti sverc? Nikad. Kopace braca tunele ako treba od Kine da se prodaje tehnika i sve zivo.

kakva banana d....

Slazem se sa komentarom iznad. Bolje uzeti LG nego VOX. Pogledaj na eponuda ili shopmania, takav TV moze da se nadje za 32.000-34.000.
Ovde je najpovoljnije za 32.200 dinara: http://www.dsmarket.rs/led-televizori/lg-led-lcd-tv-32lb561u/flypage.tpl.html
Samo znak pitanja je da li imaju na lageru, oni napisali da ga imaju na skladistu ali ja kada sam ih zvao u novembru za 32LB561V rekli mi tek za mesec dana stize nova tura a na sajtu bez problema napisali da je "na skladistu". Ne razlikuju se mnogo od ovih nasih svercera, poslovna kutura NULA.

Slazem se sa komentarom iznad. Bolje uzeti LG nego VOX. Pogledaj na eponuda ili shopmania, takav TV moze da se nadje za 32.000-34.000.
Ovde je najpovoljnije za 32.200 dinara: http://www.dsmarket.rs/led-televizori/lg-led-lcd-tv-32lb561u/flypage.tpl.html
Samo znak pitanja je da li imaju na lageru, oni napisali da ga imaju na skladistu ali ja kada sam ih zvao u novembru za 32LB561V rekli mi tek za mesec dana stize nova tura a na sajtu bez problema napisali da je "na skladistu". Ne razlikuju se mnogo od ovih nasih svercera, poslovna kutura NULA.
To sto imaju sajt ne znaci da su firma - kada hoces od firme da kupis trazis im mb npr. a kada kupujes fiskalni racun.

Posle nekoliko meseci upotrebe i dalje stoji moja preporuka za Sony KDL W605B. Nije 3D, ali je smart upotrebljiv (naročito Youtube). TV podržava i DVB-T2 (mada nisam probao), ima i WiFi. Slika je dosta dobra - poslebno prikaz crne. Već sam pisao o njemu u prethodnim postovima al ako te nešto zanima, pitaj.

Evo cena za 40-icu: http://www.eponuda.com/led-televizori/sony-kdl-40w605b-led-televizor-cena-322830, ja sam pazario 48-icu.

Kupio sam Sony KDL W605B , prvi utissci -zadovoljan . Gledam neki koncert preko USB , gledao sam YouTube i još par stranih TV stanica , Uvezao programe , analog+digital , ima opcija preko vizarda , prebacio na srpski . Svidelo mi se što na istom broju kanala mogu imati i analogni i digitalni , menjam samo preko dugmeta . Ionako ima samo 15-ak digitalnih .
Pošto ti jedini imaš iskustvo sa ovim modelom , osim kamere i playera , šta mi predlažeš dalje ?

Samsung 48H6400 ili Sony iste dijagonale (48W585, 48W605...)? Ili nešto treće?

U principu, 3D mi nije toliko bitan ako je 2D slika mnogo bolja na Sonyju, preživeo bih nedostatak ove funkcije. Od LG-ja sam definitivno odustao zbog slabe crne boje, pojave onih fleka i sl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno