Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da hisense ima akciju 5 godina garancije i poklon preciscavasc vazduha. Da li je neko probao da iskoristi obe akcije ili moze samo jedna da se iskoristi u zavisnosti od prodavnice u kojoj je kupljen?

Slazem sa da je dobra ponuda.
Vidim da samo u g.......u pise za poklon preciscavac vazduha, pa me interesuje da li poklon vazi i ako je tv kupljen u bilo koj drugoj prodavnici.
Poslao sam im upit na mail pa cekam odgovor....

Sta uzeti za deciju sobu, budzet cca 200 eur, dijagonala ~40 inca. Na prvi pogled mi se cini da je to bas los budzet, da nema nekih epohalnih prednosti u odnosu na najjeftinije, a opet su na pola puta do necega sto mi lici da je upotrebljivo.

Svaki VA panel ti je los sa uglovima, samo par najskupljih Samsunga i Sonyja ima filter da to popravi do neke mere.
Tcl je isto VA panel.

Pa jedino LG, samo ocekuj losiju sliku. Ali pre kupovine, obavezno pogledaj TV iz ugla, i ako u prodavnici pod jakim svetlom nije bas idealno.
Jer ako imas neke bas jake uglove, nece ti ni IPS pomoci, a i IPS takodje ima zatamnjenje na nekom osrednjem uglu.
Razlika je sto se pored osvetljenja, sama slika menja na daleko vecem uglu od VA.
Dakle, kao ti smeta i promena u osvetljenju iz ugla, onda ti je OLED jedina opcija, a ako ti je kao i vecini, pa i meni, ipak bitno samo da kvalitet slike ostane isti iz veceg ugla, onda mozes IPS.

Da quotujem sebe VA vs IPS:

Onda ti definitivno ne gledas iz ugla o kom pricas :)

4.3.0 WebOS, a desavalo se i meni i to sa nekim nizim bitrateom, sto ne bi smelo, a onda odgledao sva 3 LOTR sa 100-130GB po jednom fajlu i radi ekstra, kao i Dolby Vision filmovi...sto znaci da je to do TVa i mreze...LG je poznat da stavlja krs modeme iz nekog razloga. Ali mi je 99% vremena Plex radio super.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Da iskoristim temu modema. Postoji li neki TV sa gigabitnim lanom?

Da li vredi dati vise za Hisense U8QF u odnosu na U7QF?

Nisam imao prilike da pogledam uživo U7QF, osmicu imam već neko vreme i prilično sam zadovoljan. Iskreno, meni je za TV uvek logika da se gura jača serija svakog proizvođača, naročito ako nije sumanuta razlika, što u ovom slučaju nije.

Pozdra svima,
Koju oznaku kod nas (u evropi) ima Sony X750H?
Gledam u maloprodajama i na KP ali nigde ga nema pod tom oznakom,
mada možda nema uopšte tog modela kod nas

inače rtings ima detaljan test ovog modela, sve ono što je meni bitno je vrlo dobro

S obzirom da je Android, kod nas nema XH75 serije(X750H u US), tek od xh80 mozes dobiti Android, a za to pogledaj X800H na Rtings.
Bila je starija XF75 serija kao ulazni Android model, ali XH nema 75, tek XH80 ima Android(XH8077 i XH8096, ako ne gresim).

Tema se zatvara jer ima 800+ strana i izgubila je svaki smisao. Postavite pojedinacna pitanja o tome šta da kupite u nekom cenovnom ili dimenzionom rangu.

ma čoveče ja kad bih imao 1100 evrića na bacanje uzeo bih neki šklj lcd 32 i xbox 360 flashovan.
al opet 32" a full hd. to još samo Sharp ima. btw. da li neko zna gde kod nas ima sharpovih tv-ova, čuo sam da su kvalitetni do zla boga.

U Tehnomaxu na NBG, to je onaj komplex pored Megastore Electronice. Jesu kvalitetni do zla boga ali su i skupi do zla boga. Najbolju cenu kvalitet ima Samsung kao proizvodjac, ostali svi prodaju ime a posle toga kvalitet. Imam i Sony (doduse HD ready) i Samsung M serija (full HD) i Samsung S61 (HD ready), tako da znam o cemu pricam. Dobar je Sony ali je preskup za ono sto nudi. Mislim da je Samsungova R serija dobar izbor za manje pare, a cuo sam da su i S seriju unapredili tako da ni to nije los izbor. Ali cene padaju iz dana u dan, ja sam moj sony u pixelsu platio 800e a sas ke 770e tako da za mesec dana moze biti i 700. A ko hoce HD onda samo M ili F serija Zamzunga. Licno misljenje. Sony nije za xbox a samsung vise nego da jeste, to je zato sto sam ja pre par meseci pricao da Game mod nije samsung dzaba stavio kao podesavanje. svaka im cast.

Samo komentar na kvalitet LG557400 serije. Gledao danas LG5574003LB, koliko je slika nafarbana, nemam reči. Ne umem da prokomentarišem toliko kvalitet samog televizora, ali slika kao da je slikana huawei telefonom.

Ajd da krenem redom...

Uvek bih Benchmarkove testove za bilo sta Hisense-ovo uzeo sa velikom rezervom.
Tako su i prosle godine ispravili motion dok je dosao na Benchmarkov test, pa evo, izgleda ove godine opet zaboravili kako se to pravilno radi...i onda opet za par meseci izgleda ispravili dok je do nas dosao :)
Da ne pricam sto svuda prijavljuju probleme koje Hisense napravi sa update-ovima(cak i na dosta boljim US Hisense H9G televizorima), a ovde tv postane duplo skuplji i bez mane posle 2-3 update-a...

Svaki TV narednim ažuriranjem može nešto da popravi, a nešto pokvari. Verujem da to sa svojim (i mojim) CX-om vrlo dobro znaš, pa ne vidim zašto insinuiraš da ovde neko tera vodu na tuđu vodenicu.

Takodje to sto se navodi da na TV-u ne radi 4k/60Hz HDR zbog 2.0b HDMI-a nije tacno, jer to koristim vec 2 i po godine.
Poslušaj još jednom, uvek napomenem da ne može 4k60+HDR sa 4:4:4 chroma subsamplingom, već samo 4:2:2, što izgleda značajno lošije i pomalo ubija poentu HDR-a.

A na Bench testu se navodi kao da je U8QF ne konkurent barem q80t Samsungu, nego odmah konkurent najjacem Q95t modelu
Nije konkurent, već ima najpribližnije specifikacije po pitanju osvetljenja i broja zona. Ne izvlači iz konteksta, već poslušaj ceo video.

a nagovestavaju se neke stvari koje prosto nisu tacne, poput toga da q95t ima blooming na subtitles, a u8qf ga resava jer ima znatno veci broj zona...smesno.
Q95T i U8QF su mi jedan za drugim bili u redakciji (zapravo Q95T je još uvek tu), pa sam imao prilike da ih oba probam istovremeno, u potpunom mraku i vidim kako se koji ponaša. Reći da Q95T nema blooming je laž, ali pretpostavljam da si sve ove televizore video uživo u mraku, pa znaš o čemu pričaš. Što se tiče navodnog bloominga u Hisense recenziji, moraš da razumeš da se video snima sa jakim studijskim svetlom, pa se na ekranu vidi njegova refleksija. Evo klipa u potpunom mraku, pa proceni sam: https://drive.google.com/file/d/1wmCg7Gg-fDGLynG64P12YrV1OmfPuyom/view?usp=sharing

I na kraju da napomenem, ne mislim da je u8qf los TV, i sam sam ovde preporucio i u7qf i tcl c715 par puta, ali kosta koliko vredi i tu nema govora o nekom poredjenju sa televizorima od 2.500e, a kamoli govoreci da je Hisense bolji.
Samo malo realnosti molim.

Apsolutno nigde nije rečeno da je bolji, pogledaj video, pogotovo zaključak gde se to izričito kaže.
Realnost nije kad gledaš RTINGS recenzije (u kojima redovno ima grešaka, pa ih ispravljaju u "update-ima"), ne vidiš nijedan TV uživo, pogledaš Benchmark recenziju polovično, a onda pričaš kako nas plaća ovaj ili onaj i pristrasni smo. Nemam baš ništa od toga da navijam za bilo koga, nikad nisam bio brand whore za bilo šta, imam OLED čijih sam mana takođe svestan, a drago mi je kad neko ponudi nešto dobro na tržištu.
Ja stojim iza onoga što kažem, a ko ne veruje, dobrodošao je da dođe kad testiram.

Burn in je podržan kod oba proizvođača. Ako televizor kupite u Srbiji. Šverc kombinacije iz Hu i Su gde uštedite par stotina eura dođu na naplatu kada se desi burn in. A dešava se. Meni je dosadno da malo malo svakom zaludnom članu koji se negde "informisao" ponavljam ono što je više puta pisano na forumu, u nekim slučajevima uključujući moj, dokumentovano fotografijama.

Jedina razlika je u tome što Sony u standardnoj proceduri menja ceo tv a LG panel ako ih imaju na stanju. Ako ne, kao što se desilo mom drugu sa 65W7, uz malo natezanja od 2 meseca dadoše mu W9, hteli su da mu vrate pare, njemu to nije odgovaralo jer bi za W9 morao da doplati 100k a drugi model nije dolazio u obzir jer je preradio zid tj promenio kamen iza tv-a baš prema dimenzijama 65W

Xepoj, logično je logično ali napisao si :

Svakako, kada bih dosao do 3.5-4k evra za 65", imas Sony AG9 2019. model za ~4200e... sad je bzvz spominjanje 77".

Vidim da ni ne znaš da je A8 već pola godine u ponudi na srpskom tržištu ali znaš da je skup i da je CX bolji TV od ovog koga u životu nisi video, biće da je pisalo na tarabi :D na rtingsu koji su ih valjda testirali kažu da su isti a i slično koštaju, tj trenutno je A8 jeftiniji a Sony daje 5 god garancije kada se kupuje u regularnoj domaćoj radnji.

Što se tiče bolje - lošije

Evo ja na androidu startovao NFL GP app i upravo gledam NFL NFC final, potom ću na NBA LP app u Portland a šta možeš ti na skrndžavom neupotrebljivom smeću od LG web OS? Možeš da juriš piratski buđavo seckavi strim koji će da ti ukinu 2 minuta pre kraja na nerešen rezultat nakon što si prethodno imao 55 seckanja, prekida i potpunog gubitka slike :D Ali to smo već apsolvirali, nema potrebe da ponavljamo. i možeš da ga šteluješ i kalibrišeš naredna 3 života, boje na Soniju su lepše, toplije i prijatnije.

Sa druge strane, kome je bitan gejming, na Soniju je 2.0 hdmi a na LG 2.1 pa neko ko ima PS5 i A8 može odmah PS da baci u oglas jer će isti efekat imati i sa PS4 a stavice nekoliko stotina eura u džep (600 kako jedan naš forumski drug reče da je doplatio do petice) S obzirom da sam zadnji put "ukrao" sinu Nintendo tamo negde 2002-2003 te da do naredne reinkarnacije neću ništa igrarti meni je ovaj podatak apsolutno nebitan.

To što je nama puno da damo 600-700e za tv, ne znači da taj tv nije budžetski...

Po meni za TV ili dati do 500 eur ili ići na veću cifru za OLED. Ne pratim cene oleda ali pretpostavljam da ide od 1k evropskih. Sve između je davanje para za mali benefit. U ovo priču se naravno ne uklapa TV dijagonale iznad 55".

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Pisao ja gore da sam iskoristio tu akciju. Sa 77.000 na 57.000 popust + gorenje preciscivac, 5 godina garancije i na krajnji racun jos 2.5% od racuna dobio na NIS karticu.

P.s. Hisense 50u7qf uzeo.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno