Teslu, imaju 5 g garancijeSta uzeti za deciju sobu, budzet cca 200 eur, dijagonala ~40 inca. Na prvi pogled mi se cini da je to bas los budzet, da nema nekih epohalnih prednosti u odnosu na najjeftinije, a opet su na pola puta do necega sto mi lici da je upotrebljivo.
Sada imam Hisense 50B7100, pošto gledam iz ugla smeta mi VA u tom smislu. Kakav je TCL QLED u tom smislu? I drugo, malo me plaši android sa svojim bubicama kao OS, ima li razloga za strah?Tcl 55c715 ako ces 55".
Onda ti definitivno ne gledas iz ugla o kom pricas
Da iskoristim temu modema. Postoji li neki TV sa gigabitnim lanom?4.3.0 WebOS, a desavalo se i meni i to sa nekim nizim bitrateom, sto ne bi smelo, a onda odgledao sva 3 LOTR sa 100-130GB po jednom fajlu i radi ekstra, kao i Dolby Vision filmovi...sto znaci da je to do TVa i mreze...LG je poznat da stavlja krs modeme iz nekog razloga. Ali mi je 99% vremena Plex radio super.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Da li vredi dati vise za Hisense U8QF u odnosu na U7QF?
Ne za sadaDa iskoristim temu modema. Postoji li neki TV sa gigabitnim lanom?
Malo opcija imaA koji IPS onda da gledam, 55" u tom rangu? LG?
ma čoveče ja kad bih imao 1100 evrića na bacanje uzeo bih neki šklj lcd 32 i xbox 360 flashovan.
al opet 32" a full hd. to još samo Sharp ima. btw. da li neko zna gde kod nas ima sharpovih tv-ova, čuo sam da su kvalitetni do zla boga.
Uvek bih Benchmarkove testove za bilo sta Hisense-ovo uzeo sa velikom rezervom.
Tako su i prosle godine ispravili motion dok je dosao na Benchmarkov test, pa evo, izgleda ove godine opet zaboravili kako se to pravilno radi...i onda opet za par meseci izgleda ispravili dok je do nas dosao
Da ne pricam sto svuda prijavljuju probleme koje Hisense napravi sa update-ovima(cak i na dosta boljim US Hisense H9G televizorima), a ovde tv postane duplo skuplji i bez mane posle 2-3 update-a...
Poslušaj još jednom, uvek napomenem da ne može 4k60+HDR sa 4:4:4 chroma subsamplingom, već samo 4:2:2, što izgleda značajno lošije i pomalo ubija poentu HDR-a.Takodje to sto se navodi da na TV-u ne radi 4k/60Hz HDR zbog 2.0b HDMI-a nije tacno, jer to koristim vec 2 i po godine.
Nije konkurent, već ima najpribližnije specifikacije po pitanju osvetljenja i broja zona. Ne izvlači iz konteksta, već poslušaj ceo video.A na Bench testu se navodi kao da je U8QF ne konkurent barem q80t Samsungu, nego odmah konkurent najjacem Q95t modelu
Q95T i U8QF su mi jedan za drugim bili u redakciji (zapravo Q95T je još uvek tu), pa sam imao prilike da ih oba probam istovremeno, u potpunom mraku i vidim kako se koji ponaša. Reći da Q95T nema blooming je laž, ali pretpostavljam da si sve ove televizore video uživo u mraku, pa znaš o čemu pričaš. Što se tiče navodnog bloominga u Hisense recenziji, moraš da razumeš da se video snima sa jakim studijskim svetlom, pa se na ekranu vidi njegova refleksija. Evo klipa u potpunom mraku, pa proceni sam: https://drive.google.com/file/d/1wmCg7Gg-fDGLynG64P12YrV1OmfPuyom/view?usp=sharinga nagovestavaju se neke stvari koje prosto nisu tacne, poput toga da q95t ima blooming na subtitles, a u8qf ga resava jer ima znatno veci broj zona...smesno.
I na kraju da napomenem, ne mislim da je u8qf los TV, i sam sam ovde preporucio i u7qf i tcl c715 par puta, ali kosta koliko vredi i tu nema govora o nekom poredjenju sa televizorima od 2.500e, a kamoli govoreci da je Hisense bolji.
Samo malo realnosti molim.
To što je nama puno da damo 600-700e za tv, ne znači da taj tv nije budžetski...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari