Vrlo iskreni prodavac mi je skrenuo paznju da 4S 55 model ne dolazi sa Netflix preinstaliranim, sto sam ja shvatio olako, pa nije problem postaviti apk zar ne? On rece da je problem valjda sto stalno trazi da se updejtuje a to valjda ne moze ako sam ga dobro razumeo. Ako je stvarno tako taj Xiaomi TV nema nesto sto mnogi televizori te klase imaju preinstalirano i sto radi jako dobro. Model koji je izlozen u radnji izgleda kriminalno lose, ali to je uglavnom jer su ga spustili maltene na pod. Jesam se sageo i gledao iz pravog ugla ali je opet bio suvise taman. Ne znam sta mu je, ovaj moj Sharp izgleda super u osvetljenoj sobi, crna je bas crna ali se sve vidi. Kod njih u radnji se gotovo nista ne vidi, refleksija uzasna, uglovi losi, boje neke suntave. Ja jos nisam video TV izlozen u radnji koji izgleda tako lose, obicno slika na tim izlozenim izgleda super jer napucaju sve na max. Ne znam kako izgledaju kada se smeste u sobu i podese kako treba, tako da se od toga ogradjujem. Sharp je isto ocajan kada ga prvi put upalis a on bude u energy saving modu. I na drugi utisak je grozan zbog pinkastih nijansi ali sreca ima upustvo za kalibraciju na tjubu. Ne znam da li ima nesto slicno za Xiaomi.
Xiaomi TV je popularan u Rusiji jer tamo imaju neke fabrike i u Indiji jer tamo se vecina tih televizora proizvodi. Videcemo koja ce biti cena njihovog OLEDa kada stigne u Srbiju i da li su unutra ugradili neki krsten hardver, jer ako necemu imaju pristup to su mobilna hardverska resenja. Android TV je prezahtevan za ove Mediatek SoC sto ugradjuju u televizore. Uz bolji hardver i malo truda bilo bi to sasvim drugacije iskustvo. Na primer da ubace multitasking, to bi mnogo znacilo.
Edit: Ne cvetaju ruze ni Amerima iako nam je to uvek tako delovalo. Napravio Linus video sa novim Vizio TV. HDR, brdo zona, bells and whistles a onda krenuo da pusta video preko usb kad ono, ne lici ni nasta. Kao 480p kako je rekao. Gomila drugih bubica sa sistemom a taj Vizio sistem je kao Hisense VIDAA 3.0 ili jos gori. Ni TCL nije bolji, oni Roku modeli. Na papiru to sve zvuci bajno a kad upalis to bas nije tako i mnoge stvari baguju. A ja mislio samo ovaj moj baguje.