Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Ljudi moji, OLED je vrh!!! Pa četri mesta prazno pa FALD: QLED, ULED, MiniLED pa opet prazna mesta pa LED sa bočnim osvetljenjem. Tako da kad razmatrate TV uvek pratite u tom cenovnom rangu OLEDe. I u trenutku kad kupujete ako je OLED iste cene isto ili do 50€ skuplje, kupite OLED. Ja sam tako uradio i ne kajem se. Ogromna je razlika u kvalitetu slike. E sad, kolika para foliji muzike.
Koji si kupio.

Posto se svugde po automatizmu predlaze OLED evo jednog mog posta pa razmislite:

Za onog ko gleda kablovsku i nesto obicno na YouTube-u (znaci ne HDR sadrzaj u 4K nego klasika na YouTube-u) bukvalno bilo koji tv zavrsava posao ali bukvalno pogotovo ako se i uvece gleda TV u osvetljenoj prostoriji a ne u mrklom mraku.

C6K i vise nego dovoljan, osim ako se gleda iskosa (kao mi) za ovakav nacin gledanja TV-a ostaje jedino IPS. OLED kupovati da bi se gledao pink i crtaci na YouTube-u, je cisto bacanje para cak i za onog ko ih ima...

Upalite neki kablovski kanal (90% posto ljudi ovako koristi TV) i postavite VA, IPS i OLED TV jedan pored drugog u relativno svetlu prostoriju, razlika ce biti minimalna, bice je (u zavisnosti kako koji radi upscaling) ali nece OLED biti tri-cetiri puta bolji koliko je skuplji.

Dooobo razmislite kako koristie televizor i na osnovu toga kupujte jer u zavisnosti sta gledate, neki skuplji TV i njegova tehnologija nece moci doci do izrazaja, razocaracete se i bacicete pare.

Izašla recenzija za Philips mled920. Na njihovom sajtu je 65" 89k a 55 je 64k. A bolji je od Hisense U7Q koji je 60K. A ima i više dimming zona tj.240 dok U7Q ima 160

Poslednja izmena:
Coja68 lepo napisao gore: HISENSE 55U7Q ili PHILIPS 55MLED920? Oba su 60k trenutno i gigatronu.

Da tim što Philips ima bolje procesiranje slike i više dimming zona.

Sve ovo što si naveo je daleko ispod. Ako hoćeš 55" do 50K onda TCL C6KS ili Hisense U6NQ. Ali su oni na 60Hz paneli. Super za filmove ali slabiji za igrice.

Znam da ti je budžet 60 ali ako imaš mogućnost dodaj 10k i uzmi Hisense E8Q. On je 70000 ali je mnogo bolji od svih ostalih u tom cenovnom rangu tj. 60-70k. 140hz, 600 nita, ima FALD (220 dimming zona), quantum dot.....
Ima sve što treba za najmanje moguće novce. Sve cenovno ispod njega nema sve to. Sve iznad njega, za nijansu bolje, je skuplje bar 10k. Ovo je verovatno trenutno Best Buy.

Poslednja izmena:
PHILIPS 65PUS8400/12
Za 63K nema FALD ali je 144hz, odlično procesiranje slike, Quantum dot...odličan TV za te pare. Imaš recenziju na Benchmark-u. Ja ispod ovoga ne bih išao.

gde su ova dva u odnosu na ovaj 65psu8400

8010 sam video uzivo to imaju u radnji , koliko sam nasao to je stariji brat od 8400, vrti mu se demo, videcu sutra da probam flesku sa materijalom nekim.

nadam se da 8400 ne moze da bude losiji. Daljinac sam probao malo kroz menije cini mi se da sporije reaguje malo na komande minus mi je mozda sisitem.

lg sa druge strane ima web os koji vec imam na Foksu na koji sam navikao, nemam priliku da vidim uzivo kako radi to bi moralo na blef.

Prosto sam nahvatao strah sta da porucim, ipak mi je budzet ogranicen ali ajd i da se nategnem malo ako ce imati smisla.

Prerpostavljam da ne mogu valjda biti losiji od ovog Foksa ssto imam a od ovog sto sam vratio su sigurno bolji.

gde su ova dva u odnosu na ovaj 65psu8400

8010 sam video uzivo to imaju u radnji , koliko sam nasao to je stariji brat od 8400, vrti mu se demo, videcu sutra da probam flesku sa materijalom nekim.

nadam se da 8400 ne moze da bude losiji. Daljinac sam probao malo kroz menije cini mi se da sporije reaguje malo na komande minus mi je mozda sisitem.

lg sa druge strane ima web os koji vec imam na Foksu na koji sam navikao, nemam priliku da vidim uzivo kako radi to bi moralo na blef.

Prosto sam nahvatao strah sta da porucim, ipak mi je budzet ogranicen ali ajd i da se nategnem malo ako ce imati smisla.

Prerpostavljam da ne mogu valjda biti losiji od ovog Foksa ssto imam a od ovog sto sam vratio su sigurno bolji.
65psu8400 je jedini QLED tj Quantum dot TV I ima najbolju sliku. Ova dva su direct led. I slabiji im je gamuth boja tj spektar. LG ima najbolje procesiranje slike. Svi su na 60hz. Philips 65psu8400 bez dileme. 3h je skuplji od starijeg brata a 3 jeftiniji od LG koji je slabiji. Od Fox-a su svi ubedljivo bolji.
Imam Filips OLED 5 godina i sasvim je ok procesiranje slike. Verovatno su do sad dodatno unapredili procesiranje slike.

65psu8400 je jedini QLED tj Quantum dot TV I ima najbolju sliku. Ova dva su direct led. I slabiji im je gamuth boja tj spektar. LG ima najbolje procesiranje slike. Svi su na 60hz. Philips 65psu8400 bez dileme. 3h je skuplji od starijeg brata a 3 jeftiniji od LG koji je slabiji. Od Fox-a su svi ubedljivo bolji.
Imam Filips OLED 5 godina i sasvim je ok procesiranje slike. Verovatno su do sad dodatno unapredili procesiranje slike.
ok, hvala puno.

Ja sam samo razocaaran uporedno stari fox i ovaj novi sto sam vratio, kao nebo i zemlja, d..e glava.
Ja sam zadovoljan i ovim starim foksom, samo da nema onih vertikalnih belih strafti kao na novom.
pozz

Narucen 8400, sutra stize pa cemo da vidimo.

Javljam, samo da je slika pristojna ne trazim mnogo. Ja sam zadovoljan i sa starim foxom od prosle godine. Ovaj sto sam vratio je bas bio propast.
Sad sistem manje vise, aplikacije isto, ako rade ok, ako ne xiaomi boks 4k 3 gen. ili apple tv 4k. Mada ja svakako imam ispod svakog tv a mini pc, Intel I5 10 gen, 16 giga rama, 512 ssd, sve vezano u mrezu plus NAS. Ja skidam pa gledam preko VLC-a vucem sa mreze.

Imao sam par tv-a gde su aplikacije vremenom prestale da rade kao i strimere. Pa zato koristim mini pc, tu sve radi uvek.

Za kontrastiranje, ali za normalno korišćenje će biti ok. To ti je za igrice ili ako je mnogo svetla prostorija. Ali kad vidiš boje, i kako je lepa slika neće ti biti važno...i nema pozadinsko osvetljenje pa će kad bude bela slika da se vidi malo razlivanje na trenutak

ok, tv koristim za filmove serije 90% ostalo web surf sa mini pc a. program ne gledam.

neka preporucena setovanja za sliku
To pitaj nekog ko ima isti ili sličan TV. Ja sam oled stavio na filmski mod. Najbolje prirodne boje, najbolji kontrast sa minimalnim osvetljenjem. Našao sam i neku kalibraciju na forumu ali opet mi se filmski više sviđa. To je individualno.

Nazad
Vrh Dno