[Ok, da li je ovde od vas neko spreman da objasni sta bre znaci “2 tunera,100hz,3 scarta za meni “, mnogo sam upao u rebus I ne znam sta da radim
100hz je po meni obavezno na dobrom tv-u to je povecana frekfencija osvezavanja slike sa 50 na 100Hz pa tako se eliminise treperenje slike koje je prisutno na svm 50Hz televizorima.
Da tv ima 2 tunera nije obavezno to je ustvari slika u slici(slika i slika)da u isto vreme gledas 2 razlicita kanala nekad stvarno korisno kada cekas da nesto pocne na jednom kanalu a ti gledas drugi,a scart je jedan od in/out prikljucaka za spoljne uredjaje,mislim na video,dvd,satelitski risiver,to je analogni prikljucak.U sustini dovoljan je 1. ali tv od 72 cm obicno ima 2 neki 3 a neki i 4(tipa Sony FQ 76).Dovoljno je 2 jer obicno imas i 1.cinch prikljucak i jedan S vhs(nema to veze sa VHS na videu)
Shvatio sam da ako hocu tv moram da biram izmedju Sony, LG, Samsung.
Pa moze se tako reci u sustini postoje i druge kvalitetne marke koje nazalost nisu prisute na nasem(za evropske pojmove)jako malom trzistu a tu pre svega mislim na Grundig(cuo sam da je blizu bankrota),Toshiba,Thomson(kvalitetna je narocito Scenium serija)a da ne pominjem vrhunske Loewe i Bang&Olufsen koji prizvode samo widescreen tv velikih dijagonala
U sustini misli da su ove tri marke ok I da necu pogresiti bilo koji da uzmem.
Naravno da neces
Nego video ja u Beogradu tv marke Neo sa ravnim ekranom, deluje njesra, ali mnogo jeftin.
Neznam sta da ti kazem uzmi ipak renomiranu marku
E sad, koliko ja shvatam svi flat tv se dele na obicne kojih cak ima I u Obrenovcu I one sa “2 tunera,100hz,3 scarta za meni ”.
Pa recimo po nekoj gruboj podeli
Ja uglavnom planiram opusteno gledanje dvd, divx, ali za dobar tv znam da treba dati lovu. Ima li neko na ovom forumu ko moze da kaze nesto vise o ovim televizorima.
Pa gledaj Sony 29 LS 35 ili 60(bolje jer ima 100Hz),a ako hoces proci jeftinije onda LG i Samsung,ali napominjem obavezno 100Hz
Ako ima, castim sve sa pivom. Ziveli!!! cheers
Pozdrav
Boza[/quote]