Šta je novo?

Koji TV da uzmem????

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Sta da radim? Moj stari verni drug je otegao papke, pa sada nameravam da uzmem neki Flat tv, napokon da I ja udjem u 21 vek. Stvarno se nesto ne razumem u ove televizore, u monitore jos I nekako , ali tv su za mene spansko selo. Imam love do 600e, pa molim vas raspisite se!!!! Sta da se uzme, koja marka, koja max dijagonala za te pare… Stvarno mi je potrebna pomoc!
Unapred vam puno hvala 🙂
Boza

Nisam nikakav strucnjak za televizore, ali prenecu ti savet ortaka koji se bavi popravkom istih na moje pitanje koji tv - "Imas Sony s jedne strane i sve ostale s druge. Kod Sonyja je koliko para toliko muzike i sto vise para das tv je sve bolji".

Koliko je to zaista tacno ne znam, ali poslusao sam ga kao coveka koji se razume i vec tri godine uzivam u perfektnoj slici (narocito kad zavrtim dvd) sonija dijagonale 72cm. Da mi treba nov tv i da imam 600 evrica promuvao bih se po gradu i video gde je najbolji soni za te pare i to uzeo.

Pozdrav!

I ja planiram da uzmem nov tv
U sustini za te pare mozes da nadjes flat od 72 cm,ali je sam vido u jednoj bg prodavnici(ako ti trba baci p.m da ih ne reklamiram)Samsung 72 cm,2 tunera,100hz,3 scarta za meni neverovatnih 46400 din(oko 700 evra),Sony tih karakteristika je preko 1400 eur(mislim na FQ 76) a uporedjivao sam sliku sa pristnim Sony flat 72 cm(neznam koji modeli a bio je i LS 60)i meni licno deluje da je kvalitet isti

Uh, bre, ja zivim u Obrenovcu I ovde sam video neki Sony trinitron sa dijagonalom od 55. Cena 22000 dinara. Prodavac zna da je tv sa ravnim ekranom I nista vise.??? Ok, da li je ovde od vas neko spreman da objasni sta bre znaci “2 tunera,100hz,3 scarta za meni “, mnogo sam upao u rebus I ne znam sta da radim. Shvatio sam da ako hocu tv moram da biram izmedju Sony, LG, Samsung. U sustini misli da su ove tri marke ok I da necu pogresiti bilo koji da uzmem. Nego video ja u Beogradu tv marke Neo sa ravnim ekranom, deluje njesra, ali mnogo jeftin. E sad, koliko ja shvatam svi flat tv se dele na obicne kojih cak ima I u Obrenovcu I one sa “2 tunera,100hz,3 scarta za meni ”. Ja uglavnom planiram opusteno gledanje dvd, divx, ali za dobar tv znam da treba dati lovu. Ima li neko na ovom forumu ko moze da kaze nesto vise o ovim televizorima. Ako ima, castim sve sa pivom. Ziveli!!! cheers
Pozdrav
Boza

[Ok, da li je ovde od vas neko spreman da objasni sta bre znaci “2 tunera,100hz,3 scarta za meni “, mnogo sam upao u rebus I ne znam sta da radim

100hz je po meni obavezno na dobrom tv-u to je povecana frekfencija osvezavanja slike sa 50 na 100Hz pa tako se eliminise treperenje slike koje je prisutno na svm 50Hz televizorima.
Da tv ima 2 tunera nije obavezno to je ustvari slika u slici(slika i slika)da u isto vreme gledas 2 razlicita kanala nekad stvarno korisno kada cekas da nesto pocne na jednom kanalu a ti gledas drugi,a scart je jedan od in/out prikljucaka za spoljne uredjaje,mislim na video,dvd,satelitski risiver,to je analogni prikljucak.U sustini dovoljan je 1. ali tv od 72 cm obicno ima 2 neki 3 a neki i 4(tipa Sony FQ 76).Dovoljno je 2 jer obicno imas i 1.cinch prikljucak i jedan S vhs(nema to veze sa VHS na videu)

Shvatio sam da ako hocu tv moram da biram izmedju Sony, LG, Samsung.

Pa moze se tako reci u sustini postoje i druge kvalitetne marke koje nazalost nisu prisute na nasem(za evropske pojmove)jako malom trzistu a tu pre svega mislim na Grundig(cuo sam da je blizu bankrota),Toshiba,Thomson(kvalitetna je narocito Scenium serija)a da ne pominjem vrhunske Loewe i Bang&Olufsen koji prizvode samo widescreen tv velikih dijagonala

U sustini misli da su ove tri marke ok I da necu pogresiti bilo koji da uzmem.

Naravno da neces

Nego video ja u Beogradu tv marke Neo sa ravnim ekranom, deluje njesra, ali mnogo jeftin.

Neznam sta da ti kazem uzmi ipak renomiranu marku

E sad, koliko ja shvatam svi flat tv se dele na obicne kojih cak ima I u Obrenovcu I one sa “2 tunera,100hz,3 scarta za meni ”.

Pa recimo po nekoj gruboj podeli

Ja uglavnom planiram opusteno gledanje dvd, divx, ali za dobar tv znam da treba dati lovu. Ima li neko na ovom forumu ko moze da kaze nesto vise o ovim televizorima.

Pa gledaj Sony 29 LS 35 ili 60(bolje jer ima 100Hz),a ako hoces proci jeftinije onda LG i Samsung,ali napominjem obavezno 100Hz

Ako ima, castim sve sa pivom. Ziveli!!! cheers
Pozdrav
Boza[/quote]

Najbolji odnos cena/kvalitet = SAMSUNG
Najbolji TV = SONY
Ovo posebno vazi za one sa flat ekranima!

A sta se zna o BEKO televizorima, osim da su tursko-engleska firma? Nude 3 godine garancije... :?:

Uh, najlepse se zahvaljujem Stefanu1, sada kapiram o cemu je rec…
Nego ja prodao danas moj Siemens A35 za neverovatnih 1500 dinara!!! U najsorije vreme cu uzeti SonyEricsson T610… A sve ovo pricam zato sto moram da skresem budzet za kupovinu TV-a.
Sada je to od prilike 400e sto dosta smanjuje mogucnost kupovine nekog jaceg tv aparata. Al dobro, sta je tu je. Kao sto rekoh video sam jedan sony trinitron od 22000 I sada sam saznao njegov naziv.KV21LT1.
Pa ko je cuo nesto o njemu neka kaze!!! Izgleda, veoma dobro, cini mi se… ali ima 50hz, I 1 scart.
Sta sada, vredi li uzeti njega, ili sacekati pa uzeti bolji Sony koji ima 100hz.?
KVLS35 je slican njemu(ipo obliku I ima 50hz), a 60 ima postolje( koliko li to cudo kosta). Pa za kraj sta uraditi? Ja starno ne znam!
Beko tv su po meni losi, makar oni obicni jer sam video sliku koja je losija od one na Goldstaru starom 10 godina. Za flat ne znam.
Pozdrav

deka je napisao(la):
Najbolji odnos cena/kvalitet = SAMSUNG
Najbolji TV = SONY
Ovo posebno vazi za one sa flat ekranima!

I ja se slazem da je Samsung najbolji odnos cena-kvalitet,ali po pitanju najbolji tv-e tu netreba da generalizujemo stvari,sony je nekada bio lider na tom polju(mozda je i sada)ali su se ostali proizvodjaci priblizili,tu mislim na Philips pre svega,u nekim stranim testovima(casopis"video")Philips pobedjuje Sony u svim klasama tv-a

Bokaco neznam sta da ti kazem ti bi sada vidim uzeo tv od 21",ali u toj klasi nema 100Hz tv-a(ima par modela Grundig,Loewe ali su skupi i u inostranstvu),ako ti se nezuri sacekaj malo pa uzmi Samsunga na 100Hz naravno ekran 72

LG 72ekran, 100Hza, 2 tjunera, 2 scarta + chincevi napred, slika u slici. Ja uzeo pre godinu dana PREZADOVOLJAN, oko 700€ placen

Ljudi, kakav bre Samsung, kvalitet ovih jevtinijih modela je nikakav.
Ja sam pre nekoliko meseci uzimao TV i imao kinte kao i ti.
Uporedjivao sam detaljno Sonya, Samsunga i LGa i ...
Prijatelju, LG je ubedljivo najbolji izbor za te pare.
Neces se prevariti.
Pozdrav

Gvozden je napisao(la):
A sta se zna o BEKO televizorima, osim da su tursko-engleska firma? Nude 3 godine garancije... :?:

Tursko-engleska, sta ce sve da izmisle?

Ej, Ripper, ako nije frka mozes da napises tacan naziv tog Lg televizora.

Ja malo setao danas I nasao 3 Lg 29”, jedan ima 100 hz I kosta 45000 dinara, a ostala dva modela nisu losa I kostaju 29000. Zbog tih 100hz razlika 15000. Stvarno mnogo. Jeste da ih nisam uporedjivao, ali nisam siguran da vredi dati toliku razliku. Samsung sam video samo jedan, al nista specijalno koliko mi se cini. Jos mi samo ostaje da sutra pogledam Sony, da vidim koliko oni kostaju. Ipak necu uzeti onaj sony od 22000, mora da budne 29” ili nista, nek se goni telefon u tri lepe…

Hvala Stefanu1 na predlogu, poslusacu ga sto se tice dijagonale, a to 100hz, I koja marka… jos se premisljam
Aj zdravo

Ripper je napisao(la):
LG 72ekran, 100Hza, 2 tjunera, 2 scarta + chincevi napred, slika u slici. Ja uzeo pre godinu dana PREZADOVOLJAN, oko 700€ placen

Aj reci koji model i gde si ga kupio(na p.m.)jer meni treba tv sa 2 tunera i 100 Hz,a za te pare sam video Samsunga koji je dobar ali aj da vidim i LG-a.
Reci mi da li ima one zezancije tipa 16 kanala(dinamic channel index)i sl.

Nazad
Vrh Dno