Šta je novo?

Koji TICK

shilja

Čuven
Učlanjen(a)
27.09.2002
Poena
619
Interesuje me koji TEAC-ov citac se do sada pokazao kao najkvalitetniji sto se tice citanja diskova i izdrzljivosti. Posto se prica ova serija TEAC-a ili pak neka prepravljena...

Teac 24x Made in Japan, 6a godina rada :)

Teac 532EB 32x vec 4 godine radi bez problema a maltretiran je gotovo svakodnevno sto citanjem DATA CD-a sto ripovanjem audio diskova.

Teac 532EB. Cita sve zivo. Stavis mu firmware 3.0 i grebuje blesavo. Do 27x na kraju diska ali je preferiram secure mode kada padne na 15x ali - sigurno je sigurno.

Vocko je napisao(la):

Iskustvo, da su hteli nisu mogli da naprave bolji, pa nismo ga dzabe platili 200 marki.

Jos jedna podrska Teac -u 24x. Vec 4 godine radi ko sat.
Jos ako mu povremeno obrisete socivo unutar kucista, rastura.
Cita sve zivo.

Misko je napisao(la):
Iskustvo, da su hteli nisu mogli da naprave bolji, pa nismo ga dzabe platili 200 marki.

Verovatno su i mogli, ali niko više neće da da 200 marki za čitač :)

Vocko je napisao(la):
e kada je Vocku izdrzala jedna komponenta ~ 6 godina onda neka ide i moj glas za teac 24x :)

A kakav je 532S, to jest SCSI varijanta gore pomenutog EB, posto od te "stare garde" izgleda jedino taj moze jos da se nadje ?

I jos malo glupo pitanje, kao se dodjavola spaja SCSI CD-ROM, jel moze da se kaci normalno na IDE ili mora bas na SCSI kontroler ? (ne govorimo o razlici u performansama, nego cisto fizicki...)

D-KEE je napisao(la):
e kada je Vocku izdrzala jedna komponenta ~ 6 godina onda neka ide i moj glas za teac 24x :)

Ma imam i tastaturu koja je stara 8god :) i kuciste koje je isto toliko staro :)

Originally posted by drapin

A kakav je 532S, to jest SCSI varijanta gore pomenutog EB, posto od te "stare garde" izgleda jedino taj moze jos da se nadje ?

I jos malo glupo pitanje, kao se dodjavola spaja SCSI CD-ROM, jel moze da se kaci normalno na IDE ili mora bas na SCSI kontroler ? (ne govorimo o razlici u performansama, nego cisto fizicki...)

Naravno da mora SCSI kontroler...

drapin je napisao(la):

Verovatno najbolji Teac-ov cd rom ikad napravljen. Ako imas prilike uzmi ga bez razmisljanja. Moraces da pazaris i SCSI kontroler.

Jedino što stariji CD-ovi ne čitaju UDF. Zato moj glas ide prema CD-540E mada za njega kažu da nije izdržljiv na duge staze i maltretiranja. Meni se u kućnoj varijanti pokazao bolje i od 24X i 32X (24-orka najbrže izbacuje fioku)

Nebojsa Lukic je napisao(la):

Hm, pa ako cemo da idemo u istroriju........
kod majke drzim izvesnu 486 i na nju je nakacen Teac-ov 4x CD-55A. S tim sto je njegova debljina duplo (bukvalno) manja od sadasnjih citaca. Radi vec evo devetu godinu i bas sam pre neki dan instalirao sa njega jagged alliance 2 koji ide na dva diska (no name - rucno naprzen). Jedino sto nece da cita CD-RW.

Znaci uglavnom se preporucuju stariji modeli. A sta je sa ovim od X40 i X52 sto ih ima. Jesu li oni na renomeu ili zive od slave. A ovi stariji jel podrzavaju DMA i kako citaju RW narezane na 8 ili 16 posto mi se jedan drugar zalio da njegov X4 TEAC rezac nije mogo da procita RW koji se narezao na 16.

Pa i ja glasam za 32xEB, ali nije ni 40x za bacanje. Za starije modele od 24x ne znam, ali sva 3 mogu da citaju RW. Nisam siguran da li svi podrzavaju DMA, ali za 532E koji ja imam vec 5 godina i radi bez problema je PIO4, ali moze da radi i sa DMA.
To sto tvoj drugar nije mogao da procita RW narezan 8x ili 16x je zato sto je to 4x rezac koji ne podrzava HiSpeed RW diskove.

Nazad
Vrh Dno