Šta je novo?

Koji TFT

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Planiram da kupim novi monitor,a koristio bih ga najvise za multimediju(igre,filmovi...),pa me sad kopka da li wide ili ne,da li 20" ili 22".znam samo da imam 180e na raspolaganju.komp koji ja posedujem je 4,2 athlon dual core;2gb ddr2,8600gts gainward.da i jos nesto,ima li velike razlike analogni i digitalni izlaz,i da li to treba da presudi pri izboru monitora.hvala

Pa definitivno wide, ali o dijagonali moras sam da odlucis :) .

Budzet ti nije sirok, tako da ces morati da trazis malo vise budget resenja, verovatno od 20".

To ne mora da znaci da ces imati los monitor. Ja recimo imam Philips 200VW8FB. Jedina realna mana koju mu nalazim je nedostatak DVI prikljucka, i vrlo klasican dizajn. Mislim da se na sliku ne mogu pozaliti, prilicno sam zadovoljan (mada su u SK dosli nekako do zakljucka da su boje isprane, ne znam kako). On ti se recimo uklapa u budzet.

Za nekih 14, blize 15k mozes da nadjes 22", recimo Asus koji se pokazao kao prilicno dobar. Takodje bez DVI. Model od 20" je skoro istovetne cene kao i Philips.

Mislim da ces neki dobar wide samsung za te pare teze naci.

Dakle, ovo je moj rezon ako bih ja kupovao. Ako neko ima da doda nesto, neka doda ili oduzme :) .

Ovo treba u drugu sobu da se prebaci!

on topic, za 180 evra preporucujem Viewsonic VA2216w, mozda kosta koji evro vise ali to je to.

Takođe preporuka za Viewsonic VA2216w, ja ga lično nemam, ali ga moj komšija ima i prijatno sam se iznenadio kvalitetom prikaza, platio ga je 200 evra, s obzirom da ga je on kupio pre pet meseci sada je sigurno jeftiniji.

Takođe preporuka za Viewsonic VA2216w, ja ga lično nemam, ali ga moj komšija ima i prijatno sam se iznenadio kvalitetom prikaza, platio ga je 200 evra, s obzirom da ga je on kupio pre pet meseci sada je sigurno jeftiniji.

sada je od 190 do 200, a evo ja cu biti slobodan da preko vikenda napisem user review i okacim fotke. Ono sto je mene iznenadilo jeste minimalno probijanje po gornjoj ivici, skoro neprimjetno, dok ga po donjoj nema. To nisam ocekivao za ove pare.

Iako blage veze nemam oko TFT monitora, uzeo sam ovaj VA2216 pre par meseci. Izgleda se ispostavilo da sam napravio pravi izbor za cifru oko 200e. Kasnije sam se susreo sa monitorima slicne cenovne klase i nekako mi ovaj moj ima najbolji prikaz po defaultu (mozda sam se previse navikao na njega :) ).

Ako cemo samo karakteristike da gledamo, sve ja apsolutno isto kao i kod 2216, osim sto samsung poseduje DVI, i skuplji je za vise od 3k dinara. Vec je apsolvirano da 2216 daje izvandrednu sliku za te pare.

Jedino su ovi iz Samsunga uspeli da mu nafuraju dinamicki kontrast do 8000 : 1, a realno je 1000:1.

Model 2243nw ne poseduje DVI, koristi L panel i stvarno ima minimalno probijanje odozgo, cak dosta manje i od nekih znatno skupljih modela koji poseduju DVI...
No kako god, ovo je moj savet, nisam mislio nishta loshe ,)

PS. Shto bi Boris Lozac rekao "samo po gasu" :)

Poslednja izmena:
ne bih vise uzimao samsunga iz N serije....
Sad sam ponosni vlasnik samsunga 2232bw, a inace preporucujem ti gorepomenuti Asus, zaista daje najlepsu sliku bez podesavanja, ali ti posle ipak moras malo da prilagodis sliku svojim potrebama. Super je taj ASUS...

JEdan moj prijatelj je uzeo ovaj monitor za nekih 170 - 180e Proview AL2237W 22", bio sam kod njega, slika sasvim ok, bas smo svasta pokretali da bi videli efekte.

Nazad
Vrh Dno