Šta je novo?

Koji TFT 19" mi preporucujete ?

[nq]

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
304
Koji TFT/LCD 19" mi preporucujete ? Do 400e, bavim se web dizajnom, i slicnim.
Hvala!

Hvala, Vule, bas ono sto mi treba, no ako bih bas izvoljevao voleo bih da vidim par komentara od kolega koji se bave ovim (web, i ostali dizajn, mozda cak i video) i slicnim poslom/hobijem da cujem njihove utiske. :)

Caos,

hm, najvise me interesuje prikaz boja, jer to "true color"?

Posto se iz hobija bavim dizajnom (print, web design) sa mojim LG mi se desavalo da prikaz boja u najmanju ruku bude "netacan".

Zatim me interesuje kvalitet prikaza teksta, koliko je "lak" za citanje.
Koristio bih prvenstveno za rad... itd.

hvala!

Sve u narednom tekstu s eodnosi na Samsung 913N i moje je licno misljenje:

Prikaz boja je odlican, ali po nekima ne i savrsen. Navodno preskocene su neke nijanse zelene. Prilikom pripreme nisam naisao na bilo kakav problem sa bojama. Veoma pozitivno iskustvo u odnosu na neke druge TFT monitore koje sam gledao.

Ukljucivanjem ClearType u windowsu tekst postaje veoma ostar. Spremio sam 2 ispita na ovom monitoru iz knjige koja je bila u pdf-u, tako da tu nema problema.

Svetlina ekrana je velika u pocetku dok se ne naviknes i ne podesis osvetljenje i kontrast. Po defaultu je svetao.

Pozitivno:
- dobar prikaz boja
- odlican odzivu igrama
- dobri uglovi gledanja
- solidno "skaliranje" slike u nizim rezolucijama

Negativno:
- nema pivot
- nema DVI

Eto toliko pa pitaj ako te jos nesto interesuje.

Ukoliko si se odlucio za TFT, pojuri 940B.

Osetno je bolji od N i V serija.

Mada, ako ti je bitan prikaz boja, CRT je i dalje bolji izbor ukoliko je situacija sa kesom zategnuta.

Ako insistiras na TFT-u razmisli o top 17tici umesto low range 19tice.
770P nije mnogo iznad 400E, a ima i komad u malim oglasima po extra povoljnoj ceni.

za razliku od BigBoy-a ja imam bas suprotno iskustvo sa 913n. nikako nisam zadovoljan prikazom boja. mnogo bolje se pokazao lg1730s koji sam imao pre 913n. nemoj da shvatis da je prikaz boja katastrofa, sasvim je ok ako ne radis pripremu ili nesto slicno. ali posto kazes da se bavis dizajnom slazem se sa sasom. uzmi kvalitetan crt ili ako bas moras tft onda neki dobar 17 model. zrtvovaces dijagonalu ali dobices daleko bolji prikaz boja za te pare.

Poslednja izmena:
Definitivno sam se odlucio za TFT, do sada sam radio na LG L1510S, i nisam nailazio na prevelike probleme, nauci covek vremenom, tako da se definitivno ne bih vracao na CRT, ionako sam ponosni vlasnik naocara. :)

Pa u Samsung shopu su mi pokazali plakate tog monitora u crnoj i u crvenoj boji. Crveni su imali, crni ne. Rekoše očekuju za 5 meseci. Al' ako su imali crveni, sigurno se onda negde prodaje i taj crni.

Pa znaš kako... ERC od koga svi Samsung Shopovi nabavljaju monitore je manje-više jedini uvoznik i ako oni kažu da ima samo u beloj boji onda... :( Mada kod njih na sajtu ima 770P u crnoj boji (bar na slikama)...

Jel probao neko 17icu... tj 770P!

Ja se dvoumim između 770P i 970P (za 19icu se bojim da će mi biti prevelika na stolu a za 17icu da će mi sve biti previše sitno u 1280... :((
Jel ima neko pametan savet? (nemam od koga da uzmem LCD da isprobam koji bi mi više ležao... )

Ripper je napisao(la):
Pa znaš kako... ERC od koga svi Samsung Shopovi nabavljaju monitore je manje-više jedini uvoznik i ako oni kažu da ima samo u beloj boji onda... :( Mada kod njih na sajtu ima 770P u crnoj boji (bar na slikama)...

Jel probao neko 17icu... tj 770P!

Ja se dvoumim između 770P i 970P (za 19icu se bojim da će mi biti prevelika na stolu a za 17icu da će mi sve biti previše sitno u 1280... :((
Jel ima neko pametan savet? (nemam od koga da uzmem LCD da isprobam koji bi mi više ležao... )

Od viska ne boli glava, 19" prava stvar. Seti se da si do skora imao glomazni crt monitor, tako da razlika izmedju 17" i 19" TFT-a je zanemarljiva, da ne kazem da je nema ;)

Ripper je napisao(la):
... Ja se dvoumim između 770P i 970P (za 19icu se bojim da će mi biti prevelika na stolu a za 17icu da će mi sve biti previše sitno u 1280... :(
Jel ima neko pametan savet? ...

Imam savet, samo ne znam koliko je pametan. :D

19ica jeste velika, ali u pozitivnom smislu (moze svasta da stane na desktop). Sto se slobodnog prostora na stolu tice, njega ce biti vise nego sa 17'' CRT-om.
Sto se slike na 17'' LCD-u u 1280x1024 tice, da je sitna, sitna je. :)

Kupi 19'' ako mozes da priustis.

Vrh Dno