Šta je novo?

Kućna multimedija Koji televizor uzeti?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Učlanjen(a)
01.09.2020
Poena
45
Pozdrav interesuje me koji tv od ova dva uzeti, gledali bi se filmovi preko netflixa, sport i igrice na konzolama?
Hisense u8hq 55 incha ( 120 hz i 5 godina garancije)
Ili
Philips pus8518 (koji ima ambilight koji bi bas voleo da probam)
Moze neko da mi kaze ko ih je uporedio uzivo kakvi su?

Poslednja izmena:
Hisens izbegavati na max, u garantnom roku dva puta dva puta mi je crklo pozadinsko osvetljenje ovlasceni servis je nepo sistem po mom misljenju najgori servis TV od 75 inca nazivaju mali kucni uredjaj i mora se licno doneti kod njih nemaju uslugu transporta niti ekipu za rad na terenu mogu organizovati prevoz kurirskom sluzbom ali je uslov da imate originalnu ambalazu sa sve stiroporima ..... pre par dana sam preuzeo tv sa servisa ..... tamo smo ga upalili bukvalno na 2 sekunde na toj njihovoj recepciji jer je neuslovan prostor previse osvetljen da se moglo videti da postoji problem jer svetlo kroz izlog obasjava ekran maximalno. kod kuce sam tek primetio da na ekranu probijaju led svetla gomila belih kvadratnih tufni negledljivo . u servisu su mi prvo rekli desilo se nesto u transportu nece da organizuju prevoz nece da posalju nekoga na teren ...... malo sam se raspitivao i saznajem da nisu zalepili neku foliju ili da su ugradili pozadinsko koje ne odgovara panelu.
ono sto je bitno prvo se raspitati kakav je servis pa tek onda kupovati.

Prilozi

• WhatsApp Image 2024-02-17 at 07.36.31_a1553718.jpg
    WhatsApp Image 2024-02-17 at 07.36.31_a1553718.jpg
    70 KB · Pregleda: 103
Pozdrav interesuje me koji tv od ova dva uzeti, gledali bi se filmovi preko netflixa, sport i igrice na konzolama?
Hisense u8hq 55 incha ( 120 hz i 5 godina garancije)
Ili
Philips pus8518 (koji ima ambilight koji bi bas voleo da probam)
Moze neko da mi kaze ko ih je uporedio uzivo kakvi su?
Hisense ti je nešto bolji za gledanje HDR sadržaja, dok je za gledanje HD i 4K sadržaja za mene osobno Philips bolji. Za sport sta tu negdje, svejedno što ima Hisense 120Hz panel, jer Philips ima bolji motion od Hisense. Za igre sta oba veoma dobra. A Philips ima još jednu prednost, a to je sama obrada slike zbog boljeg procesora, ima Google što je svakako bolji OS od Vidaa Hisense sustava. Sama izrada televizora je bolja kod Philipsa itd.. Sam daljinski je kod Philipsa isto kvalitetniji. A Ambilight je naravno plus ako se gleda u mračnijem prostoru. Uglavnom ako se gledaju dosta HDR sadržaji, onda je Hisense bolji izbor u suprotnom je bolji izbor Philips.

Da iskoristim temu da ne bih otvarao novu, a tice se slicne tematike. Potrebna mi je preporuka iskljucivo za najnepopopularniju dimenziju medju televizora (ne znam zasto je je to tako) od 50" inca (jer 55 ne moze da mi stane na policu), po mogucnosti IPS zbog boljih uglova gledanja jer mi je fotelja za gledanje malo sa strane (a znam da ih je sve manje IPS-a cak i od tvorca istog LG-a). Neki LG, Samsung ili eventualno TCL (mozda i nesto cetvrto ako se bas kunete u to). Naravno da bude dobar odnos cene i kvaliteta, neka srednja budzet varijanta. Hvala puno svima na pomoci.

Da iskoristim temu da ne bih otvarao novu, a tice se slicne tematike. Potrebna mi je preporuka iskljucivo za najnepopopularniju dimenziju medju televizora (ne znam zasto je je to tako) od 50" inca (jer 55 ne moze da mi stane na policu), po mogucnosti IPS zbog boljih uglova gledanja jer mi je fotelja za gledanje malo sa strane (a znam da ih je sve manje IPS-a cak i od tvorca istog LG-a). Neki LG, Samsung ili eventualno TCL (mozda i nesto cetvrto ako se bas kunete u to). Naravno da bude dobar odnos cene i kvaliteta, neka srednja budzet varijanta. Hvala puno svima na pomoci.
U toj diagonali imaju uglavnom svi televizori VA panele. Jedino, ako uzmeš OLED u toj diagonali, ali ti je cjena previsoka.

To znaci ili 43 ili 55 inca ako hocu IPS? A ima li neki VA a da ima solidan ugao gledanja?
Da uglavnom te veličine. A što se tiče VA panela sa dobrim kutem gledanja, imaju uglavnom televizori najvišeg ranga. Ali tu je več cena visoka. Ali imaju i neki modeli srednjeg ranga televizora, več dosta dobar kut gledanja.. Ako se gleda recimo sa kuteva do negdje 30° može i VA panel, ali što je više se več polako gubi kvalitet slike.

Ma gde ovo može pri transportu. Piši Hisensu global, mada za ovo će neko od lokalnih šefova sigurno da reaguje, samo da dođe do njega.
alarmirao sam hisense global , cekam odgovor malo su u cudu jer nepo sistem nije prijavio njima da servisira uredjaj u garantnom roku sto su morali da urade dva puta servisirano dva puta nisy udradili prijavu. ja sam se zainatio da isteram do kraja celu pricu. kaze majstor kojeg sam pozvao telefonom za konsultacije da su zaboravili da vrate i zalepe neku foliju. cekam odgovor i od hisensa i od nepo sistema pa cu dati advokatu da se ganja sa njima televizor vec mesec i nesto nije ispravan cto povlaci da su probili zakonski rok ..... sada bi im bilo najeftinije da izdaju potvrdu da uredjaj nemoze da se popravi.

javicu ishod cim se razmrsi ova situacija

Ljudovi, dajte neki predlog sta uzeti 55 inca?
Negde naginjem zbog garancije ka LG i Hisense, e sad samo sta je najbolja kupovina za "normalnu kolicinu novaca", 500-600-700-800e
Ono sto je interesantno da su svi modeli u prodaji za 2023god, da li sacekati mesec-dva da pociste lagere i uzeti nesto za 2024?
Posto ove akcije sto guraju ananas i ostali su uglavnom zbog ciscenja lagera, ananas povukao sa skoro sa celog trzista 55NANO763QA

trenutno kod kuce koristim Samsung i naviknut sam na njega ali me bas ogranicava 2g garancije, a i na forumu sam pronalazio neke komentare da se nisu bas proslavili sa kvalitetom.

Poslednja izmena:
Ljudovi, dajte neki predlog sta uzeti 55 inca?
Negde naginjem zbog garancije ka LG i Hisense, e sad samo sta je najbolja kupovina za "normalnu kolicinu novaca", 500-600-700-800e
Ono sto je interesantno da su svi modeli u prodaji za 2023god, da li sacekati mesec-dva da pociste lagere i uzeti nesto za 2024?
Posto ove akcije sto guraju ananas i ostali su uglavnom zbog ciscenja lagera, ananas povukao sa skoro sa celog trzista 55NANO763QA

trenutno kod kuce koristim Samsung i naviknut sam na njega ali me bas ogranicava 2g garancije, a i na forumu sam pronalazio neke komentare da se nisu bas proslavili sa kvalitetom.
Ovdje imaš veoma dobar Philips MINI LED..

Ili taj isto veoma dobar LED model.

pozdrav, treba da kupim tv. nasao sam u oglasima td-e501 TV Toshiba 50 inca Full HD / 160evra, koji je u stvari monitor, a moze da se koristi i kao tv. interesuje me vas savet. da li ga uzeti ili da trazim nesto drugo?

Hisens izbegavati na max, u garantnom roku dva puta dva puta mi je crklo pozadinsko osvetljenje ovlasceni servis je nepo sistem po mom misljenju najgori servis TV od 75 inca nazivaju mali kucni uredjaj i mora se licno doneti kod njih nemaju uslugu transporta niti ekipu za rad na terenu mogu organizovati prevoz kurirskom sluzbom ali je uslov da imate originalnu ambalazu sa sve stiroporima ..... pre par dana sam preuzeo tv sa servisa ..... tamo smo ga upalili bukvalno na 2 sekunde na toj njihovoj recepciji jer je neuslovan prostor previse osvetljen da se moglo videti da postoji problem jer svetlo kroz izlog obasjava ekran maximalno. kod kuce sam tek primetio da na ekranu probijaju led svetla gomila belih kvadratnih tufni negledljivo . u servisu su mi prvo rekli desilo se nesto u transportu nece da organizuju prevoz nece da posalju nekoga na teren ...... malo sam se raspitivao i saznajem da nisu zalepili neku foliju ili da su ugradili pozadinsko koje ne odgovara panelu.
ono sto je bitno prvo se raspitati kakav je servis pa tek onda kupovati.
Bas mi ne zao. Ja eto ima Hisense 65 i pupu, tera, zadovoljan. Ali servis kazes shit.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno