Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon od 250e-280e

Koji mobilni telefon kupiti

-vorens-

Cenjen
Učlanjen(a)
06.01.2024
Poena
105
Može neka preporuka za nov telefon od 250-280e..
Neki best bay za ovu cenu..
Može i ispod 250e...
Nekih min 250gb memorije, amoled ekran,solidna baterija.
Šta bi moglo da se odabere, Xiaomi, Realme, Samsung,Motorola..
Ne bih Huawei i Honor.

Može neka preporuka za nov telefon od 250-280e..
Neki best bay za ovu cenu..
Može i ispod 250e...
Nekih min 250gb memorije, amoled ekran,solidna baterija.
Šta bi moglo da se odabere, Xiaomi, Realme, Samsung,Motorola..
Ne bih Huawei i Honor.
Redmi note 15 22000 i daju i punjač ( mislim samo u Mi store ) ...Garant da se otkače zaliha .😀😀😀

Ukoliko je moguće, dodaj novca do 39999 jer ima na akciji edge 60 pro 8/256.
Mnogo mi to, znam da je ok telefon ali je kvota prebačena sa tim.

Redmi note 15 22000 i daju i punjač ( mislim samo u Mi store ) ...Garant da se otkače zaliha .😀😀😀
Kakav je, neka iskustva.? Za žensku osobu treba.. Vidim da ima SD, sto mi odgovara. Kako drži baterija, kakve su kamere?

Pa.. pored Edge 60 Pro, ima i jeftinija Edge 50 Fusion:

1000003350.webp

@cekipa,kako ti se pokazao RN15pro 5g?baterija,ekran,kamera, da li je zaokružen telefon u srednjem rangu? Cena mu je nekih 330e na KP.

@stevanovic019, kakav je taj edge 50 fusion? Sobzirom da je iz 2024 god..
Da li si imao kontakt sa njim, kamere, ekran, baterija? Ima li smisla uzimati ga a star je 3 god.

Samsung Galaxy A57 kupujem prodajem sa 2 godine garancije operatera za 300€ (256GB) ako se prate novi oglasi.
Trenutno je 339€ vakum pakovanje sa 2 godine garancije.
Verzija sa 128GB je trenutno 275€ - iz Mađarske sa jednom godinom garancije.

Telefon izašao u aprilu 2026 god. sa Android 16 i ima zagarantovanih 6 godina podrške (6 major Android OS updates till Android 22 and 6 years of security updates).

Poslednja izmena:
@stevanovic019, kakav je taj edge 50 fusion? Sobzirom da je iz 2024 god..
Da li si imao kontakt sa njim, kamere, ekran, baterija? Ima li smisla uzimati ga a star je 3 god.
Ja bih uzeo. Motorola je ozbiljan izbor po meni (haha, a meni i jedini).
Za 20k dinara, ne treba očekivati nešto vrhunsko, verujem. Mada, da mene pitaš - sve je to isto kada se koristi. Tj, rekao bih da 90% ljudi telefone koriste na isti način i za iste zadatke, ma koji model da je i pitanju. I svi su za to sposobni.
Nisam imao kontakt, ali koristim drugi Motorola telefon.
I lepo izgleda. Ima ga i u plavoj boji na drugom mestu.
Ima softversku podršku do 30. aprila 2028. godine.
Baterija, kamera - ima sve to.
Šalim se, naravno. Ali.. koliko je to bitno u detalje? Radi, slika.. šta je još potrebno?

Na osnovu ličnog iskustva mogu da potvrdim da su Motorole softverski dosta sigurniji izbor od Xiaomi-a u toj klasi. Roditelje sam ''prebacio'' sa Xiaomi telefona na Motorole, koje rade dosta brže i stabilnije (sa primetno manje sitnih bagova, i alarm funkcija više ne baguje), a imaju i bolje ekrane i kamere od nekog proseka za Xiaomi u toj klasi.

E sad, nisu ni Motorole savršene a i sam budžet je dovoljan tek za Edge 50 Fusion 12/512GB, Edge 50 Neo 8/256GB, to su provereno ok telefoni ali modeli iz 2024. godine i uskoro im ističe zvanična podrška.

Moj predlog je da proširiš budžet na 300e, za Motorola Edge 60 12/256GB Pantone Gibraltar Sea, košta malo manje od 35k din. u domaćim prodavnicama.

Ako još malo proširiš budžet i kupuješ na KP, onda A57 može da dođe u obzir. Ali je fazon što za otprilike isti iznos može da se nađe i Edge 60 Pro 8/256Gb, koji je hardverski primetno bolji telefon od A57, i bolja kupovina bez obzira na kraću zvaničnu softversku podršku.

Istina. Haha.

Za model koji koristim, kaže da je do kraja godine i ja za sada dobijam ažuriranja relativno redovno.
Više od toga i ne očekujem, jer sam se valjda navikao na ono što pričaju na netu.

Svakako, tako je i toliko je, pa za svaki model ponaosob.
A slažem se da bi mogli biti bolji.
Za nas više manje. Meni ažuriranje nije presudno. Uzeo bih Pixel da jeste.
Nego bi njima išlo u prilog da budu kao i drugi, zbog prodaje.

Da ne otvaram novu temu. Doslo je vreme za zanavljanje telefona za roditelje. Otac ima redmi note 10, a majka redmi note 7. Vec neko vreme to koci i red je da im zamenim. Uzeo bih sada neto malo jace, da moze da gura narednih 4-5 godina bez problema. U opticaju su redmi note 15 pro, honor 600 (lite) i sad ova motorola. Ima li jos neki predloga, sem samsunga jer nije dobar value (licno misljenje). Budzet nije ogranicen, ali je recimo u ovom rangu.

Honor 600 lite.

Ja sam liĉno uzeo pre par dana RN 15 Pro+ 5G, i još nisam stigao da sredim sve kako treba.. Dobar, ali traži da se čovek pozabavi njime i te kako.
******, ja spadam zvanično u penzose veċ 4-tu godinu i mislim da se malo razunem, a sada vidin da se samo malo razumem u moderne telefone.

Nijedan od pomenutih telefona nije bolji od edge 60 Pro. Motorola je napravila brutalan potez sa cenovnim pozicioniranjem 8/256GB verzije ovog telefona, ne postoji kompletniji uređaj do 40-45k din.

Jedina potencijalna mana za starije korisnike - edge (zakrivljeni) ekran, koji je svakako lakše oštetiti nego ravan ekran. To sam rešio tako što sam kupio crnu Defender silikonsku masku (900-1000 din.) koja jednim delom štiti te ivice (ne u potpunosti ali bolje i to nego telefon bez maske).
Otac koristi 60 pro oko 4 meseca i prezadovoljan je, u odnosu na prethodni Xiaomi ovo je skoro pa flagship iskustvo na svim poljima.

Vidim da ima u ceni i honor magic8 lite koji mi deluje najbolji po svim parametrima?
Taj Honor nema bukvalno ništa bolje od Motorole, osim primetno veće baterije (i 6000 mAh na edge 60 Pro je više nego dovoljno). A na nekim poljima je i primetno slabiji (čipset, brzina interne memorije, kamera sistem itd.)

I ta Motorola je ok ali je edge 60 Pro jednostavno bolja, toliko da je obesmislila slabiji edge 60 model (premala razlika u ceni).
Trenutno je problem što u GT edge 60 Pro nije na akcijskoj ceni, a veći deo leta je tu koštala oko 39k din. Mada, u nekim drugim prodavnicama košta do 40k, a verovatno će i GT uskoro opet staviti na akciju, jer trenutna cena od 44999 din. nema mnogo smisla, u junu sam taj telefon platio oko 39k din.

Pre 5 meseci sam bio u sličnoj situaciji, tražio najbolji fon do nekih 45k din. I to je to, ništa bolje nisam našao (60 pro je malo bolji čak i od A57 a kamoli od ostalih modela do 40 hiljada).

Iskreno, zamalo da ne naručim 60 pro zbog edge ekrana, jer sam se cimao da ga otac ne razbije u nekom kratkom roku, ali sa Defender maskom je sve ok. I po prvi put je bukvalno oduševljen telefonom, prethodnih 10 godina sam mu kupovao uglavnom Xiaomi i ovo je prvi put da je baš ovoliko zadovoljan nekim telefonom. On naravno ne zna koje su hardverske specifikacije ali je oduševljen brzinom rada, ekranom, zvučnicima, kamerama i trajanjem baterije. A to i jeste najbitnije na kraju.

Jedina mana je što Motorola obećava samo 3 Android nadogradnje, a Android 16 je već stigao na edge 60 pro, dakle ostaje podrška za još velike 2 nadogradnje. Meni to i nije neka mana za ovu klasu, ali treba napomenuti.

Poslednja izmena:
Ocu sam juce pustio dve nadogradnje sistema na redmi note 10, a poslednja je iz 2024 tako da ne vidim problem sa tim.
Ja koristim realme gt 6 sa zakrivljenim ekranom sa fabrickom maskom i sve je ok sto se zastite tice.
Da li dolazi punjac u pakovanju i koje je standard punjenja? Svakako uzimam ikea punjace da sluze kao dopunski gde god stignem...

U pakovanju su samo dokumentacija, USB-C kabl i fabrička maska u boji telefona (koja je od recikliranih materijala, krš kvaliteta i veoma klizava).
Telefon podržava punjenje baterije do 90W (PD 3.0). Naravno, može da se puni i sa nekim starijim i sporijim punjačem koji je ostao od prethodnog telefona, samo će biti potrebno više vremena da se napuni baterija.

Ocu sam juce pustio dve nadogradnje sistema na redmi note 10, a poslednja je iz 2024 tako da ne vidim problem sa tim.
Ja koristim realme gt 6 sa zakrivljenim ekranom sa fabrickom maskom i sve je ok sto se zastite tice.
Da li dolazi punjac u pakovanju i koje je standard punjenja? Svakako uzimam ikea punjace da sluze kao dopunski gde god stignem...
Mislite da može nadogradnja na starije modele Redni note 12 Lite?

Što se tiče modela oko 250 evra lično smatram da su i stariji modeli Redmi note 10 ,11 ,12....jako dobra kupovina ...Posebno ako je reč o ne korišćenim uređajima .

Svaki telefon ima odredjenu podrsku, odnosno koliko dugo dobija update na nove verzije androida ili nove security patcheve. Konkretno ovaj rn10 je dobio poslednji update na verziju androida 13.
Cerka ima redmi note 13, i uredjaj je sasvim solidan ali ipak nije na nivou ove motorole o kojoj smo pisali poslednjih nekoliko poruka. Cak je redmi note pro serija (14 pro, 15 pro) losija od edge 60 pro a razlika u ceni je (samo) nekoliko hiljada dinara.

Malo razočaravajuć softver na motoroli s obzirom na to da je skoro stock android. Primteio sam tako neke bugove koji su nedopustivi u 2026 godini. Tašta je pazarili skoro, na moju preporuku, edge 60 pro. Hardverski ovako uređaj bombona, ali softver kao da nije ispoliran.

Nazad
Vrh Dno