Šta je novo?

Koji tel 4" i 1gb ram

jabree

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2007
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
ne
Mobilni telefon
Xiaomi Note 8 pro
Pametni uređaji
najn
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imao sam nekoliko komada s3 mini ranije, i uvek nekako ispadne kad ga negde vide, jao što je lep telefon i tako padne dobra ponuda i ja prodam.... i sad došlo vreme za dodatni tel, (imam jedan ali mi treba ovakav mali a da ima 1gb rama zbog vibera i whatsapa) i primećujem da ih je zaista retko naći u nekom korektnom stanju, ili su precenjeni ako ih i ima.

Da ne dužim, koji još modeli drugih proizvođača postoje da imaju 1gb ram-a, (nikako ispod toga) i sa 4" ekranom sve preko toga mi ne odgovara jer je ovo ipak dodatni telefon.
Znači gleda se do te cene koliko ide s3 mini polovan od 30 - 50e max.

Sve preko toga već imam neke druge mnogo bolje varijante..... tako da ako je moguće da bude do 50e.
Hvala unapred.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pa jedino S4 mini sa 4.3'' ekranom: http://mobiledevicesize.com/compare/#3,318;1
https://www.gsmarena.com/samsung_i9190_galaxy_s4_mini-5375.php
Taj Samsung mi deluje kao najbolja opcija.

Po oglasima sam za 50-60e vidjao i Z1c sony koji je mnogo bolji od S3m pa i od S4m ali ko zna u kakvom je stanju polovnjak (mada ovo vazi za sve polovne) a i veci je od S4m.

Od novih za 50-60e imas ovaj Lenovo: https://www.gsmarena.com/lenovo_a1000-7605.php ali je S4m dosta bolji uredjaj a Z1c je drasticno bolji.

Poslednja izmena:
S4 mini sam izumio odličan je vidim da ima za 50-60 u dobrpm stanju čak ima i dual sim varijanta, pogledaću još koji dan oglase ali 99% da uzimam taj. Hvala za sugestiju.

S4m je najrealnija opcija jer ih po oglasima ima daleko vise od Z1c, posebno za 50-ak evra :) Steta jer je Z1c munja u odnosu na S4m i skoro na svim poljima je primetno bolji ali eto.
Dobar je i htc one mini ili mini 2 ali je on takodje veci telefon od S4m i jos teze se nalazi od sony-a.

Na kraju i S4m je kroz dobar telefon, naravno od softvera ne treba ocekivati cuda, posebno u smislu brzine, fluidnosti, sve ostalo je dobro za taj novac. A i uslov je da je ekran oko 4'' pa veci i malo skuplji telefoni otpadaju.

Pa da jer mi je bitno zato što već imam tel za sve ostalo, ovaj mi treba bukvalno samo za viber i whatsap na tom broju. Ne treba mi tu neka fluidnost i s3 mini je vršio posao ali kad pogledam za šta traže 50e bolje da uzmek s4 mini duos.... razmisliću i o soniju nema ovde niko to da pogledam iz prve ruke...

Fokusiraj se na S4m, tesko da ces naci citav Z1c za 50-ak evra (bio je jedan pre mesec-dva, navodno dobro ocuvan za 60e).
A evo sad gledam, 60e kosta primerak sa teskim ostecenjem zadnjeg panela, citavi su uglavnom 75-85e tako da otpadaju u ovom slucaju.

Ja ne mogu da prežalim S4 Mini Duos. Jedini dovoljno kvalitetan fon sa Android u toj dijagonali koji je mogao da parira IPhone uređajima. Danas ne možeš da kupiš Android u toj dijagonali. Doduše, ni IPhone. Trenutno mi kao sekundarni fon služi Alcatel Pixi 4 (4). Sasvim korektan fon sa Androidom 6.0. Radi xtra, iako ima samo 512MB memorije, ako niste previše zahtevni. Facebook Lite, Messenger Lite i Viber. Dovoljno za mene.

Ako ne nađeš S4 mini pogledaj i druge proizvođžače...vidim da na ms oglasima ima npr Lenovo A5000 za 50€, takođe dual sim, a uz to ima i mnogo jaču bateriju od 4000nAh.

Mitsubishi Trifum Galaxy

Poslednja izmena:
Da ali meni treba što manji tipa s3 mini sa 4" ekranom, da hoću veći uzeo bi s3 za te pare. Malo i da preskoči kao s4 mini preko tih 4 incha pa bi i nekako napravio kompromis što ima dual sim varijanta. Za sad je izbor pao na s4 mini duos. Kad prođe vikend od ponedeljka krećem u potragu da nađem dobar primerak negde u okolini da mogu lično da odem da isprobam tel.....

Da li S4 Mini moze u sadasnje vreme normalno da podrzi Viber, mislim pre svaga na to da ga ne otvara po 5 ili 10 sekundi ili da otvaranje neke aplikacije traje isto toliko? Daleko sam od nekog eksperta za telefone ali vidim da mu "fale" bar 2 jezgra :).

Pošto sebe smatram popriličnim low-end korisnikom, da probam da doprinesem raspravi. Nije mi bitno da imam nabudžen telefon, nemam vremena previše da ga čačkam, a i gotovo sve obavim preko kompa. Takođe, nemam kod kuće uplaćen internet, već nešto malo mobilnog interneta u paketu i na par mesta hvatam dosta loš besplatan WiFi. Godinama sam imao Alcatel 4033x - 4 inča, 512 Mb rama i šljakao mi je super. Za internet godinama koristim Operu mini u kojoj isključim reklame i slike i potrošnja interneta je zaista neverovatno mala, a brzo se stranice otvaraju čak i pri užasno slaboj internet vezi. Takođe, Viber sam najnormalnije koristio, nije mi kočio, s tim da sam imao neku staru verziju koju namerno nisam apdejtovao. Inače nikad ništa ne apdejtujem, ako radi - ne diraj. Mana tog Alcatela je bila slaba baterija, nedostatak blica i loša vidljivost na suncu, ali sam ga podesio prema sebi i značio mi je mnogo. Pre 2-3 nedelje igram se s klincem napolju, slučajno sednem na njega i ode ekran. Pošto me je od pre zezao USB-konektor te dve popravke bi bile 3000 dinara što mi se nije isplatilo. Sad koristim Samsung Galaxy Trend GT-s7560, već dvoje iz porodice ga je prethodno koristilo. 4 inča, 756 Mb Ram-a, mnogo bolji ekran, baterija zna i dva dana da izgura, ima blic što mi bitno zbog lampe, mnogo bolje slike i snimci - sve u svemu za mene iskorak napred. Igrao sam se sa njim ovih dana, vraćao par puta na fabička podešavanja i instalirao ono što mi treba. Nisam dodao Google nalog, niti neki bezvezni Samsung nalog. Imam predinstaliran mejl, mape, You tube, FM radio, muzički i video plejer - sve to super radi i Google nalog uopšte nije potreban. Vidim da ima navigaciju ali je nisam isprobavao. Sve ostalo od aplikacija tipa Google Chrome i neki fabrički browser sam isključio. Jedine aplikacije koje sam instalirao su: Opera, verzija 7.6.4, i Viber, verzija 4.3.3.67. Viber sam probao i jedinicu i dvojku i trojku, ali nije hteo da ih koristi, uvek je napominjao da mora da se instalira novija verzija. Ova četvorka šljaka fenomenalno, bez ikakvih zastoja, kašnjenja poruka. U RAM-u po 200-300 slobodnih MB.

Eto, čisto jedan primer iz prakse zastarelog telefona koji sasvim dobro radi sve što je potrebno prosečnom korisniku.

Veruj mi da viber + whatsap + fb lite na 1gb rama je kao da igraš fudbal s gipsok na obe noge.....

Nazad
Vrh Dno