Šta je novo?

Koji tablet za majku :)

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
noob sam za ove stvari totalno,
pa ako moze neka pomoc.

shta biste mi preporuchili za majku, a da je tako ~200-240e.
korisitla bi ga za skajp, surf, i druge neke uopbichajene stvari, nishta preterano.
bilo bi lepo da ima mogucnost da primi SIM karticu.

samsung galaxy tab ili npr asus nexus 7?

hvala unapred svima za savete.

Sto se mene tice ovi mali tableti od 7" nisu za citanje I surf, hocu reci nije to kao na 10. Jeste bolji hw nexus ali ja bi radije isao na prestigio 10" 5097 pro/ultra posto ne veruje da ce majka igrati igrice na njemu tako da joj grafika iz nexsusa ne znaci puno..

Poslednja izmena:
vazi, predlozi uvazeni. zahvaljujem.
ako neko ima josh neshto da doda...

valja li ovo:

Tablet Blueberry NetCat M-10 WHITE 10"
DC A10/1GB/8GB/Wi-Fi /HDMI/Cam/Android4.0

za 24k rsd u emiju?

ps nisam ja tako bash mladjan, a nije bash ni moja stara majka :D....29/56

Poslednja izmena:
Ja sam do skoro imao Vodafone smart tab iz Vipa. Ako nemas nista protiv polovnog ima ih po oglasima. 10,1 display, dual core, giga rama, 16GB memorije, 3G. Baterija je odlicna 7000mA, nacitao sam se na njemu kao lud.
Eto cisto da imas kao opciju i to. Uglavnom nemoj ici ispod 10" za citanje.

Ovaj prestigio 5097 ti je najkvalitetnija opcija iz tog nizeg segmenta.... e sad mozda nije lose da ides na asus tf300 bez docka je oko 32k, soludan hw mada kvalitet izrade I nije nesto spec.

Mozda da pogledas nesto polovno tipa gore pomenuti vodafone

Poslednja izmena:
Moja je majka baš suprotno bilo daleko zadovoljnija tabletom dok smo imali sedmicu nego dok smo imali desetku. Desetka je i meni pomalo nezgrapna za držanje, a kamoli njoj. Uzmi i to u obzir. Zavisi kolika je žena, kolike su joj šake, kako će koristiti tablet. Naočare se uvek mogu staviti dok te od držanja desetke bez potpore ruke brzo mogu

Kad već imaš dovoljno para obavezno uzmi neki od pouzdanijih brandova (Asus, Samsung, Toshiba...) bilo nov bilo polovan.
Za te pare po mom mišljenju ono što si sam rekao u prvom postu, nov Nexus 7 ili Galaxy Tab 7.0 2 ili plus model preko oglasa ako joj je 3G bitan.

Hm, pa pazi, 10ka je odlicno resenje samo uzmi neki stand za njega, da ne mora stalno po rukama i da se brine da li ce da joj padne ili sta vec, standovi su odlicno resenje za "prosecne" da kazemo korisnike koji samo surfuju/citaju/gledaju klipove/filmove, recimo na stolu ili iz kreveta.

Ako je stalno u pokretu onda 7ica je bolja, ali ako je ono, kucna varijanta, za stolom, u sobi, bolja je desetka.

Sto se tice Vodafone tab-a, ako mozes da ga navatas u oglasima po nekoj pristojnoj ceni sasvim ga preporucujem. Imao sam ga par meseci i odlican je, baterija vrh koji sam ja imao prilike da testiram, a u tom cenovnom rangu mu nema ravnog (po 12-13h citanja, bukvalno, doduse jeste na najmanjem brightnessu, ali opet, zajedno sa nekim power save appovima)

Pa i cita se tako, smanjis brightnes skroz jer ti u suprotnom oci prokrvare za pola sata :d
Jeste 10" malo nezgodniji za nosenje i tezi za drzanje ali kapiram da je to ozbiljna zena koja nece setati po ulici sa tabom u rukama u slusati muziku usput vec ce da tab koristi kuci za skype da se cuje i vidi sa sinom, da procita neku knjigu i sl.
Za to je 10" daleko upotrebljivije. S takvim koriscenjem baterija traje 2 dana bez frke na Vodafonu. Skype radi savrseno, gtalk isto. Kevi sigurno nece da smeta sto tab ima samo Honeycomb 3.2.1.
Ima ih po oglasima za 20K ili uz preuzimanje pretplate od 2200din sa 15GB mesecno. Nije ni to losa varijanta jer ne dajes ziv kes.
E sad, na HC se ne moze koristiti tab za pozive jer HC nema tu opciju i zakljucan je na VIP. Ako se instalira neki cm10 ICS ili JB onda ne radi kamera, nisu to resili jos uvek ali moze bilo koja kartica i mogu pozivi. Cisto da ti kazem da znas ogranicenja u slucaju da je nesto od toga presudno.
To je ono sto bih smeo da preporucim jer sam ga koristio godinu dana i prenosim svoja iskustva u vezi 10" display-a.

ja uzeo za ćaleta prestigio 5880D duo.

dual core 1.6 GHz, 8" (4:3), 16 GB, Android 4.1. baterija drzi ceo dan (osvetljenost skoro na maxu, wifi). solidne je izrade, nema krckanja, fino leži u ruci. ekran vrlo dobar.

200 €. best buy po meni.

Poslednja izmena:
Mene isto zanima, nexus7 ili neki 10" kao recimo onaj ployer ali onda me brine kamera jel valja ista jer skajp mora da ferca ko blesav :wave:

Ja imam Nook Color 7", koristim ga samo po kuci i opasno sam se navukao. Mislim da bih za kucne uslove mogao da predjem na desetku. Ponovo bih uzeo Nook jer je best-buy, cesljao sam sajtove.

Ovaj moj je 2 god star i.menja ga Nook HD (7"), kao i Nook HD+ (10"). Ima ih u SAD i Britaniji, koliko znam.

Ja bih se nadovezao na temu, posto jurim za caleta nesto, samo je budzet recimo do max 400-500eur.
Naravno ako neki jeftiniji ispunjava uslove, ne bih bacao pare ako ne mora. :)

Nemam bas blage veze o tabletima, sada mi dosao cale i hoce da mu nadjem neki, malo sam procesljao forum i mnogo mi se recimo svidjaju Asus Transformeri, nesto tipa:
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-transformer-pad-infinity-tf700t-1b024a/comp_comp_pda/20/745

Mnogo je dobra fora ovo sa docking tastaturom, sigurno bih isao na tako nesto.

Da li se pojavilo nesto bolje u ovom rangu, ili imate jos neki predlog?

Bitno mi je da je 10 ekran, da ima docking tastaturu, i da baterija drzi sto duze. Naravno i izlaz za slusalice/zvucnike, USB i to je to.

ja samo da se javnem da se za sada odustalo od kupovine tableta.
netbuk koji je trebalo da otputuje bratu od tetke, ipak ostaje kod majke, a on uzima ful laptop.
izvinjavam se svima shto sam vam troshio vreme bzvze :(

Nazad
Vrh Dno