Šta je novo?

Koji switch ?

Yellow Pinky

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
345
Zdravo ..

Posto mi je potreban switch razgledao sam malo ponudu i nasao sam se u maloj nedoumici.
Naime izbor mi se sveo na Dlink model DES-1008D ali sam u medjuvremenu nasao i TP-Linkov TL-SF1008D. Ova dva modela switcha pored gotovo istovetnih nazivnih imena imaju bezmalo indenticne karakteristike a razlika u ceni je gotovo dupla.
Da li neko ima iskustva sa pomenutim modelima i moze li mi ko reci da li je ovaj TP-Linkov kopija DLinkovog ili ga mozda rade po licenci za Istocnoevropska trazista ?
Hvala.

TP link je odlican switch, imam taj model 10-tak meseci, po kisi vetru i sl i nije stucnuo.
TP Link nije kopija D Linka, mislim da oni nesto kradu od Ciska, ali neznam dali je to tehnologija za switcheve, u svakom slucaju uzmi ga i ako ne budes baksuz radice ti dobro.

D-Link ne spada u high class performance netowork opremu (inace ja sam D-Link certified engineer :)).....D-link je eventualno dobar za kucnu/manju poslovnu upotrebu (sad bi me ovi kod kojih sam polagao za sertifikat zadavili)...

TP Link spada u visu kategoriju, tako da bih njega toplo preporucio.

U bre Twix citam tvoj post i malo se nisam zagrcnuo. TP-link i visa kategorija ni idu u istoj recenici. TP-link ne kopira cisco niti oni imaju dodirnih tacaka. TP-link je u klasi sa planetom ili niza klasa. Ako ti treba nesto profi (Upravljiv swich, 99.9% uptime, spanning tree protocol itd) onda uzmi 3Com ili Cisco. A ako ti treba za kucu da povezes 2 kompa i 1 router onda uzmi stagod sve ce ti vrsiti posao.

Ako ces za po kuci uzmi slobodno D-Link DES-1008D imam ga ja vec preko godinu dana nema nikakvih problema sa njih.
Pre toga imao Planet 8 portni isto bez problema stavio ga u metalnu kutiju na krov zgrade da bi povezao 3 kompa radi tamo gore vec jako dugo vec sam skoro i zaboravio na njega a pre toga je kod mene u sobi radio preko godinu dana.
TP-Link ali gigabitni 5-portni ima moj prijatelj nije se zalio za po kuci treba i TP-Link da je ok.

Pozdrav...

Poslednja izmena:
TP link China NO 1 tako se bar reklamiraju, a od dva maila koji sam im poslao u vezi rutera nisu se udostojili ni da odgovore, a lokalni distributer nije znao da mi odgovori na postavljeno pitanje. Toliko o onom NO 1. U poređenju sa Dlinkom dupla cena sigurno da nije opravdanje sam izaberi, ovi uređaji su već dovoljno jeftini da bi diskutovali o ceni. Ako je za po kući može, za firme bih ipak uzeo nešto malo kvalitetnije recimo Allied Telesyn, 3Com ili Cisco koliko kome budžet dozvoljava. Što se tiče Allied Telesyn-a rade besprekorno imam ih već preko tri godine što rutera, upravljivih i neupravljivih switch-eva.

Ja ovde sta sam video od TP Linka verovaili ili ne radi kao sat, a D-link malo malo pa saljem nazad na garanciju zbog ne ispravnih portova ili *****ava WiFi...
Ko zna, moguce da je i TP fuj, ali ja bar do sada nisam video nesto lose sa njima (ali to sam samo ja, zar ne, tako da je sud vise subjektivni nego realni)...

U svakom slucaju, D-link je odlican za kucnu upotrebu, a na poslu me od 3 linksys wifi rutera i jednog d-link wifi-ja ovaj d-link ubija u pojam svaki dugi dan...

Ja ovde sta sam video od TP Linka verovaili ili ne radi kao sat, a D-link malo malo pa saljem nazad na garanciju zbog ne ispravnih portova ili *****ava WiFi...
Ko zna, moguce da je i TP fuj, ali ja bar do sada nisam video nesto lose sa njima (ali to sam samo ja, zar ne, tako da je sud vise subjektivni nego realni)...

Bas to je cini mi se kod D Linka problem sto ima dosta reklamacije, nisam bas imao prilike da radim da velikim uzorkom, ali sam nosio na reklamaciju D Linkov giga switch, 10/100 switch i wireless print server, tako da mi nisu nesto pouzdani, sa TP Linkom imam iskustvo od 5-6 uredjaja (switchewi i wireless ap-routeri) i do sad nijedan nije stucnuo.
Nemoze se porediti TP Link sa Planetom i npr ST Labom, mozda isto kostaju, ali TP Link za te pare najbolje odradjuje posao.
Bacati pare na Ciska ili neku jacu marku u kucnim uslovima gde bi i 10 mb hub odradjivao poso mislim da je bespredmetno.

Poslednja izmena:

U svakom slucaju, D-link je odlican za kucnu upotrebu, a na poslu me od 3 linksys wifi rutera i jednog d-link wifi-ja ovaj d-link ubija u pojam svaki dugi dan...

Tacno tako! Govnjavi DLINK ne vredi ni prebijene pare! Onaj ko govori da je TP Link los, nije nikada probao i uporedio npr. TP Link i DLINK.
Na mrezi imam 4 TPlink malena switch-a sa 5 portova, rade kao sat. I samo jedan Dlink sa 8 portova, koji smo vec 2x menjali na reklamaciju, a na svakih 2 meseca moras da ga iskljucis iz struje i pustis pola sata da se 'oladi' posto se zaglupi kao nenormalan. :crash:

Dakle postoje dve opcije - ako hoces da das pare onda AT, 3Com, Cisco, po cenovnoj vrednosti. Ili od svih ostalih srednjih i nizih klasa - TP Link. ,) :type:

moj glas ide za Allied Telesyn, ne znam koje si ti modele gledao i sta donose ali uzmes 8-portni Allied Telesyn i mislim da neces imati prituzbi, kao sto rece @illidan

TP link China NO 1 tako se bar reklamiraju, a od dva maila koji sam im poslao u vezi rutera nisu se udostojili ni da odgovore, a lokalni distributer nije znao da mi odgovori na postavljeno pitanje. Toliko o onom NO 1. U poređenju sa Dlinkom dupla cena sigurno da nije opravdanje sam izaberi, ovi uređaji su već dovoljno jeftini da bi diskutovali o ceni. Ako je za po kući može, za firme bih ipak uzeo nešto malo kvalitetnije recimo Allied Telesyn, 3Com ili Cisco koliko kome budžet dozvoljava. Što se tiče Allied Telesyn-a rade besprekorno imam ih već preko tri godine što rutera, upravljivih i neupravljivih switch-eva.

Ja sam im se obracao sa nekim pitanjima oko firewall-a koji je integrisan u njihov ruter koji koristim (a koji radi kao svajcarski sat) i dobio sam vrlo precizan odgovor, verovali ili ne, u roku od nekih 5-6 sati. Ako hoces, javi mi se na PM, da ti dam direktnu e-mail adresu coveka koji mi je odgovorio na pitanja.

Inace, Cisco je svojevremeno podneo tuzbu protiv TP-Linka zbog kradje intelektualne svojine kada su ovi poceli da se ozbiljnije probijaju na americko trziste, ali su povukli tuzbu jer su postigli neki sporazum.

Zdravo ..

Posto mi je potreban switch razgledao sam malo ponudu i nasao sam se u maloj nedoumici.
Naime izbor mi se sveo na Dlink model DES-1008D ali sam u medjuvremenu nasao i TP-Linkov TL-SF1008D. Ova dva modela switcha pored gotovo istovetnih nazivnih imena imaju bezmalo indenticne karakteristike a razlika u ceni je gotovo dupla.
Da li neko ima iskustva sa pomenutim modelima i moze li mi ko reci da li je ovaj TP-Linkov kopija DLinkovog ili ga mozda rade po licenci za Istocnoevropska trazista ?
Hvala.

Licno, imao sam problema sa D-link DES-1008D - mislim da sam najmanje 5 komada slao na reklamacije u garantnom roku (a nisam ih mnogo prodavao). Ne smem da mislim sta je bilo posle garantnog roka :(
Moja preporuka Allied Telesyn (za neke normalne novce)...

Vrh Dno