D
drdex
Guest
Kao sto naslov kaze... Treba mi neki koji radi testiranje realnih situacija, a ne samo da meri seek i rate... Znaci nesto sto ce stvarno da "izore" HDD...
jesi li ti siguran u ovo? poslednji put kad sam radio test, radio je i write test, i to be ikakvog gibitka podataka. mozda prvo procita sta se nalazi na disku, pa isto to zapise...drapin je napisao(la):HD Tach je jedini HDD benchmark u kojeg imam poverenja.
Ali write test radi samo na "cistom" disku, tj. moze i na vec upotrebljavanom ali brise podatke sa njega da bi moga da odradi test![]()
Isti slucajMiroslav je napisao(la):jesi li ti siguran u ovo? poslednji put kad sam radio test, radio je i write test, i to be ikakvog gibitka podataka. mozda prvo procita sta se nalazi na disku, pa isto to zapise...
Pa...naravno nisam probao, jer cim pokusas da cekiras Enable write test na uvodnom ekranu izbaci message:Miroslav je napisao(la):jesi li ti siguran u ovo? poslednji put kad sam radio test, radio je i write test, i to be ikakvog gibitka podataka. mozda prvo procita sta se nalazi na disku, pa isto to zapise...
Write tests will only be performed on non-partitioned hard drives. If you have a hard drive that is fully partitioned with NTFS, Unix, Linux, or any other non DOS operating system the data will be destoyed. Continue ?
Sandra nije ozbiljan program za benchmark-ovanje. Ona sluzi uglavnom samo za "okvirne" indikacije, da vidis odprilike gde se nalazis u poredjenju sa datim referencama. Za precizno i pouzdano testiranje potrebni su specijalizovani programi...ssteva je napisao(la):A zasto niko ne pominje Sandru?![]()
ssteva je napisao(la):A zasto niko ne pominje Sandru?![]()
I drugi programi umeju da daju razlicite rezultate, ali su oscilacije mnogo manje (na prihvatljivom nivou), pa se uzima prosek kao merodavan rezultat. Kod Sandre ta odstupanja umeju da budu drasticna i totalno nelogicnaOptiPlex je napisao(la):Sandru niko ne spominje zato sto je ona u stanju da ti za 3 puta ponovljeni test za isti drajv izbaci rezultate 23000, 35000 i 15300, respektivno, bez ikakvog kriterijuma
Crni je napisao(la):I drugi programi umeju da daju razlicite rezultate, ali su oscilacije mnogo manje (na prihvatljivom nivou), pa se uzima prosek kao merodavan rezultat. Kod Sandre ta odstupanja umeju da budu drasticna i totalno nelogicna![]()
Pa ne znam sta mislis pod tim iste generacije, ali primera radi moj AS je svojevremeno bio munja, a sad su ga prevazisli neki 5400rpm diskovi (novi Maxtor, Seagate U serija), dok na primer drugi disk koji imam d740 dere AS-a za ~15% (+ naravno), a to i nije bas zanemarljivo.OptiPlex je napisao(la):Inace, mene ti rezultati hdd-ova vrlo malo zanimaju jer su razlike toliko mizerne u danasnje vreme izmedju diskova iste generacije da je to postalo smesno. Naravno, i dalje neki bolje rade sa vecim, neki sa manjim fajlovima itd. ali u praksi se sad treba opredeljivati (po mom misljenju) za onaj koji se najmanje greje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari