Šta je novo?

Koji SW za HDD Benchmark

• Začetnik teme drdex
  • Datum pokretanja
D

drdex

Guest
Kao sto naslov kaze... Treba mi neki koji radi testiranje realnih situacija, a ne samo da meri seek i rate... Znaci nesto sto ce stvarno da "izore" HDD...

Pa probaj ZD WinBench ili nesto slicno, ali je to tesko za DL, cak se neki ne mogu ni skinuti, nego iskljucivo da narucis cd za suske :(

HD Tach je jedini HDD benchmark u kojeg imam poverenja.

Ali write test radi samo na "cistom" disku, tj. moze i na vec upotrebljavanom ali brise podatke sa njega da bi moga da odradi test :(

drapin je napisao(la):
HD Tach je jedini HDD benchmark u kojeg imam poverenja.

Ali write test radi samo na "cistom" disku, tj. moze i na vec upotrebljavanom ali brise podatke sa njega da bi moga da odradi test :(
jesi li ti siguran u ovo? poslednji put kad sam radio test, radio je i write test, i to be ikakvog gibitka podataka. mozda prvo procita sta se nalazi na disku, pa isto to zapise...

Miroslav je napisao(la):
jesi li ti siguran u ovo? poslednji put kad sam radio test, radio je i write test, i to be ikakvog gibitka podataka. mozda prvo procita sta se nalazi na disku, pa isto to zapise...
Isti slucaj :)
Meni je istina brljao nesto sa kapacitetom harda (vidi samo prvih nekoliko GB, a kad mu ukljucim onu opciju za veliki kapacitet on se smrzne :().

Miroslav je napisao(la):
Pa...naravno nisam probao, jer cim pokusas da cekiras Enable write test na uvodnom ekranu izbaci message:
Write tests will only be performed on non-partitioned hard drives. If you have a hard drive that is fully partitioned with NTFS, Unix, Linux, or any other non DOS operating system the data will be destoyed. Continue ?

Mozda radi ipak write test na FAT32 ??? To nisam imao odavno, pa se ne secam...:( :p

Imam ja jedan mali ali power program

Mislim da se zove disk Graph i trebalo bi da je uz Hdd Tach najaci program, sve se svodi na to da on kopira od 1 kb do 8 mb, fajlove za svaki test po 4 ili 8 puta i bas je ok sto se mene tice...

jel zna neko gde da skinem Intel IO Meter?! sklonili su ga sa sajta ne mogu da ga nadjem

ssteva je napisao(la):
A zasto niko ne pominje Sandru?:confused:
Sandra nije ozbiljan program za benchmark-ovanje. Ona sluzi uglavnom samo za "okvirne" indikacije, da vidis odprilike gde se nalazis u poredjenju sa datim referencama. Za precizno i pouzdano testiranje potrebni su specijalizovani programi...

ssteva je napisao(la):
A zasto niko ne pominje Sandru?:confused:

Sandru niko ne spominje zato sto je ona u stanju da ti za 3 puta ponovljeni test za isti drajv izbaci rezultate 23000, 35000 i 15300, respektivno, bez ikakvog kriterijuma

OptiPlex je napisao(la):
Sandru niko ne spominje zato sto je ona u stanju da ti za 3 puta ponovljeni test za isti drajv izbaci rezultate 23000, 35000 i 15300, respektivno, bez ikakvog kriterijuma
I drugi programi umeju da daju razlicite rezultate, ali su oscilacije mnogo manje (na prihvatljivom nivou), pa se uzima prosek kao merodavan rezultat. Kod Sandre ta odstupanja umeju da budu drasticna i totalno nelogicna :)

Crni je napisao(la):
I drugi programi umeju da daju razlicite rezultate, ali su oscilacije mnogo manje (na prihvatljivom nivou), pa se uzima prosek kao merodavan rezultat. Kod Sandre ta odstupanja umeju da budu drasticna i totalno nelogicna :)

Pa dabome, to sam i rekao :)
Inace, mene ti rezultati hdd-ova vrlo malo zanimaju jer su razlike toliko mizerne u danasnje vreme izmedju diskova iste generacije da je to postalo smesno. Naravno, i dalje neki bolje rade sa vecim, neki sa manjim fajlovima itd. ali u praksi se sad treba opredeljivati (po mom misljenju) za onaj koji se najmanje greje.

OptiPlex je napisao(la):
Inace, mene ti rezultati hdd-ova vrlo malo zanimaju jer su razlike toliko mizerne u danasnje vreme izmedju diskova iste generacije da je to postalo smesno. Naravno, i dalje neki bolje rade sa vecim, neki sa manjim fajlovima itd. ali u praksi se sad treba opredeljivati (po mom misljenju) za onaj koji se najmanje greje.
Pa ne znam sta mislis pod tim iste generacije, ali primera radi moj AS je svojevremeno bio munja, a sad su ga prevazisli neki 5400rpm diskovi (novi Maxtor, Seagate U serija), dok na primer drugi disk koji imam d740 dere AS-a za ~15% (+ naravno), a to i nije bas zanemarljivo.
Ako si mislio pod istom generacijom ono najbolje sto se trenutno nalazi u ponudi, potpuno se slazem za ono grejanje, mada to ne mora da bude pravilo :(
Evo, coveku crko IBM (ladan ko spricer) posle ako se dobro secam 8h (i slovima OSAM sati) rada. ctp;

Vrh Dno