Šta je novo?

Koji su besplatni programi

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Dakle, poznato je da se jure "pirati" ..U radnji imam XP/SP....naravno da su mi ga "nabudzili " tokom spremanja kompa...,spreman sam da platim legalizovanje win xp .....ali, apsolutno nemam pojma sta ide besplatno uz njega a sta ne...Konkretno, zanimaju me ZAMENE za Corel , Office,...otkud znam ..Dakle kako mogu da se snadjem za glavne stvari i sta uopste podrazumeva legalizacija winxp paketa ...Valjda ce neko razumeti ....Hvala na strpljenju

Open office je besplatna alternativa office paketu ako se ne varam.Oko legalizacije ce ti neko drugi bolje objasniti.Pozdrav

mislim da je ovo zanimljiva tema...

bilo bi zgodno da se na jednom mestu da pregled free programa, ili nekih koji simbolicno kostaju, za opremanje masina za firmu /mozda i neki linkovi za manje poznate programe/...

poz

ako corel koristite za neke ozbiljne stvari, onda ga i kupite, ako ga ne koristitite, onda ga brisite, alternative mu nisu ni do kolena...

uz sam winxp ne ide nista, sem explorera i windows media playera...

office se naravno zestoko placa, sem ako predjete na open office...
a pisali smo vec gomilu puta o svemu ostalom...

Idi na sajt www.snapfiles.com
Naci ces VEEEELIKU kolekciju freeware i shareware programa.

danijel00 je napisao(la):
ako corel koristite za neke ozbiljne stvari, onda ga i kupite, ako ga ne koristitite, onda ga brisite, alternative mu nisu ni do kolena...

office se naravno zestoko placa, sem ako predjete na open office...
a pisali smo vec gomilu puta o svemu ostalom...
Slazem se.....ali da li je neko isprobao Zoner Draw 3, kakva su iskustva ?

danijel00 je napisao(la):
...
...

Hm...
Zaboravio si Wordpad - aplikacija koja vecini (prosecnih) korisnika zavrsava posao za tekstove, dopise i sl.

...i bez problema otvara jednostavnije DOC dokumente. A na MS-ovom sajtu mogu da se skinu mali i besplatni vieweri za Word i Excel dokumenta, pošto se mnoge firme lože na kucanje cenovnika u Excelu 🙂

Alternativa Photoshopu je tzv. GIMP, koji koristi većina mojih prijatelja, kažu da nije loš, ali da je Photoshop - Photoshop. Kome treba, taj će i da plati, zar ne?

Inače, upravo sam uzeo dve licence za MS Office Basic (Word, Excel, Outlook) koje koštaju cca. 36k dinara. Za firmu to nije ništa, za mene je mnogo 🙂

Nazad
Vrh Dno