Šta je novo?

Koji stativ za dslr?

Hal 9000

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
645
Sve pishe u naslovu. Znachi treba mi stativ srednje jachine za Nikon D90. Koristio bi se samo u studiju. Mozda bi ponekad kachio blic. Ne treba mi da je vece visine od 150cm. Gledao sam neke Velbon modele, ali su se ubrzo rasprodali i nece skoro dobijati...Neshto tako do 40/50e.

@bmibmc Da, bash tu. Jutros sam ih zvao i rekli mi isto shto pochetkom februara, da ih nema i da ce mozda dobijati za mesec dana.

@unique93. Preslabo mi deluje. Tezina koju moze da izdrzi nema ni kilogram :) Jedino ako ti znash neshto vishe od mene :)

Ima neki weifeng model tu oko 55e, lično sam ga drndao u radnji, težak, čvrst, prilično robustan, meni je bio too much za nosanje naokolo. Meni je to delovalo sasvim ok za studio (mada čujem da ga neki i nosaju).

videti ovde

Treba pipnuti, probati,....
Inače savetovao mi ga je čovek koji je godinama aktivno profesionalno radio sa videostativima a inače je fotoamater, i kaže da ovom modelu nema ravna u klasi do 100e a možda i 150 (kaže da je glava čestita, još je i izmenljiva).

Poslednja izmena:
Na sajtu piše 50, mislim da je to cena kad naručiš online, u radnji je bilo oko 10 posto skuplje kad sam ja gledao.

Ako nema u bg radnji, ja navraćam do ns radnje ponekad, pa mogu pogledati,.... ali svejedno, moraš ti to probati,.... glava je stvarno robusna,..

Inače taj manfroto model za 50 e (785modo) je za nosanje i za neki prosumer ili kompakt, nije taj za studio sigurno, uporedio sam drndanjem model 190xprob sa ovim weifengom i mogu reći da je kinez malo utegnutiji ako ne i za dobru nijansu,.... a ovaj 785modo za 50e je sigurno bar za klasu (ako ne i dve) ispod 190xprob,...

I ja sam u nabavci budget stativa do oko 50e,.... al meni treba za nosanje a i za makro u stanu.

Na tržištu kod nas ima gomile nekih sa plastičnim glavama do 30e,.... jako slabo i loše deluju (sve sam ih dirao),.... dođe mi da odem kod bravara da mi izvari,...... al bi mi bilo teško za nosanje,....

A jesi li ti razmišljao o pravljenju (ako će ti biti fiksni u studiu),.......??

Poslednja izmena:
Pa iskreno nov sam shto se studijske fotografije tiche, a i gledajuci gomilu raspada od stativa proshlo mi je kroz glavu, ***. to moze da se zavari :D Ne znam da li je iko kod nas to radio i pokushavao. Sve u svemu je dobra ideja.

Ne smeta mi shto je robusna glava, ako je cvrsta i stabilna, nema veze.

Poslednja izmena:
Pazario sam dotichni weifeng. Moram da priznam da sam poprilichno zadovoljan. Stativ deluje dosta chvrsto i stabilnije u odnosu na neke modele koje sam probao. Nisam ga josh koristio za snimanje, a trebace mi uskoro i za to.

Nazad
Vrh Dno