Šta je novo?

Koji SSD?

Učlanjen(a)
07.09.2013
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 5900X | Corsair iCUE LINK 150i RGB
Matična ploča
ROG Strix X570-E Gaming
RAM
Trident Z Neo F4-3600C16D-16GTZNC x 2
GPU
TUF-RTX4080-16G-GAMING
Storage
990 PRO 4TB | 970 EVO Plus 1TB | 850 EVO 500GB | WDC WD20EZRX
PSU
Seasonic FOCUS GX-750
Kućište
Corsair 5000T
Monitor
ROG SWIFT PG279QE | Dell P2419H
Miš & tastatura
Razer Deathadder v2 | Logitech G910
Laptop
Dell XPS 15 9520
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav

Moze preporuka za neki SSD, i da li se uopste isplati prelaziti na SSD?

Mislim da mi je 128gb i vise nego dovoljno, pa ako moze preporuka za neki, ali da je pouzdan, dosta mi je vise zafrkavanja sa hard diskovima, malo malo pa se pokvare.
Da napomenem da nemam nikakvog iskustva sa SSD-om.

Hvala...

preporuka za Samsung 840 EVO, 128 ti je sasvim dovoljno za OS i programe koje najcesce koristis za sve ostalo [filmovi, slike, muzika] mozes da koristis HDD kao storage.

Isplati se prelaziti, 120(8) GB ti je za početak sasvim dovoljno, a pomenuti Samsung odlično rešenje.
Ja lično imam Crucial M4 256GB već oko godinu dana i radi kao sat u Macbook Pro-u.

Da ne bih otvarao novu temu resio sam da se nadovezem na ovu, nadam se da se "vlasnik" teme nece uvrediti :)

Imam isti "problem" sto se SSDa tice pa mi je za oko zapao Intel 530 serija od 120GB. Rekao bih da je ok, ali me najvise njemu privlaci 5 godina garancije. Interesuje me vase misljenje o njemu I iskustva naravno :)

Ja sam imao njegovog "tatu", Intel 520 120GB i radio mi je nekih godinu dana bez greške.
Prešao sam na M4 zato što mi je ispala izvanredna opcija, isto 5 god. garancije, a kada sam prodao ovaj Intel doplatio sam samo 50 evra i uzeo duplo veći M4 sa isto 5 god. garancije.

'Ajde, da ne otvaram drugi tred... Koji SSD od 60GB? SiliconPower Velox V55 ili Kingston V300?

I nemojte samo sa pričom "uzmi veći". :)

A da li 840 Evo ili 840 Pro? Ima li neke primetne razlike?

Ja sam rezervisao kingston od 120gb. Idem sutra da uzmem. Nisam se posebno raspitivao. Cena mi je jako bitna, pa mi je bila jedna od glavnih faktora.

Imam Samsung 830 128GB u laptopu, kao i Samsung Evo 250GB u desktopu. Preporuka za Evo 250GB, ili ako nemas toliko da izdvojis uzmi Samsung Evo 120GB.

Pozdrav,
imam jedno pitanje:
kako posedujem Samsung SpinPoint F3 500GB 7k 16MB SATA300 a na njega bih dodao
SSD Kingston SV300S37A/60G (ogranicen sam sa budzetom, trenutno ). Da li je neko probao ovaj softver za uparivanje SSD i HDD :
http://www.storagereview.com/nvelo_drives_storage_caching_masses_dataplex
I sta mislite o ovoj kombinaciji i o ovom softveru?
Pozzzz Milan
P.S. to je namenjeno za sinov komp. prevashodno za igrice. Znaci na SSD win7 a na HDD sve ostalo.

Nazad
Vrh Dno