Šta je novo?

koji SSD?

isnogood

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
895
120GB OCZ Technology Vertex 2E, 2.5" Sandforce SSD, MLC-Flash , Read 285MB/s, Write 275MB/s

120GB Corsair SSD 2.5" Force Series 285MB/s Read 275MB/s Write,

120GB OCZ Vertex 2 3.5" SSD up to 285MB/s READ up to 275MB/s WRITE, 50K IOPS, Sandforce Controller

120GB OCZ Revo Drive, Bootable MLC-Flash, x4 slot full height, 65K IOPS, Read 540MB/s, Write 490MB/s

prva 3 su oko 210 eura, cetvrti je 290e da li neki ima iskustva sa pci-e ssd-ovima?

Cek, koja je razlika izmedju 1. i 3. ? Jel' prvi Vertex 2 Ex? (tesko jer je Vertex 2 Ex SLC, ne MLC)

RevoDrive, po mom misljenju zaobidji. Lepo zvuce brzine, medjutim primetno je komplikovaniji u odnosu na jedan SSD, a nema veliku dobit naspram ostalih istog kapaciteta. Ne moze u laptop, moraju da se instaliraju driveri kad menjas OS/komp, razsrafljujes.. SSD se bukvalno ubaci, i ne moras nista da radis.

Moj glas ide za 3. OCZ Vertex 2

Cek, koja je razlika izmedju 1. i 3. ? Jel' prvi Vertex 2 Ex? (tesko jer je Vertex 2 Ex SLC, ne MLC)

RevoDrive, po mom misljenju zaobidji. Lepo zvuce brzine, medjutim primetno je komplikovaniji u odnosu na jedan SSD, a nema veliku dobit naspram ostalih istog kapaciteta. Ne moze u laptop, moraju da se instaliraju driveri kad menjas OS/komp, razsrafljujes.. SSD se bukvalno ubaci, i ne moras nista da radis.

Razlika je 2.5 i 3.5" koliko sam ja shvatio. Nisam bio apsolutno siguran.
Iskreno planirao sam bash taj pci-e, ali nisam hteo da uzmem pre nechijeg iskustva. Inache upravo je izashla novija revizija pci-e sa josh 50% vecjim brzinama, ali nikako da iskopam nekog da je to probao.

Pazi brzine rade, ali nerealno je da ces moci da ih iskoristis ikako osim kopiranja sa i na taj disk :( Drugo, imaj na umu da su to brzine za kompresibilne podatke, ne mogu se postici u proseku one.
Da je neki veci disk, tipa 1TB imalo bi smisla, ovako mislim da nema potrebe za tim PCI-e resenjem naspram jednog SSD-a.

A ovo 3.5" naspram 2.5", to je vec stvar izbora, osim u pakovanju ne bi trebalo da se uopste razlikuju (doslovno bi trebalo da je razlika samo u poziciji konektora i velicini kutije). Znaci biras po zelji. 3.5" je lakse spakovati u desktop, 2.5" je manji i zgodniji, a posto je SSD u pitanju moze i da visi ;) (ne treba zbog kabla)

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Kupio bih ssd od 60GB, u uži izbor su mi ušli OCZ Vertex 2 i Mushkin Enhanced Callisto Deluxe. Vidim da su im nazivne brzine praktično iste a ne razumem se toliko u ssd-ove pa bih voleo da mi neko kaže koji je bolji i zašto. Cene su im približno iste, doneće mi ortak krajem godine iz USA.

A gde to ima da se kupi za tih 200-ak evra? I ja bih išao na jedan za MacBook Pro, pa pitam...

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Kupio bih ssd od 60GB, u uži izbor su mi ušli OCZ Vertex 2 i Mushkin Enhanced Callisto Deluxe. Vidim da su im nazivne brzine praktično iste a ne razumem se toliko u ssd-ove pa bih voleo da mi neko kaže koji je bolji i zašto. Cene su im približno iste, doneće mi ortak krajem godine iz USA.

Koji god da uzmes neces pogresiti, ista je elektronika unutra. Vecina nas se odlucila na Vertex 2 iz uvoza.
Mada moj savet ti je da mozda uzmes onaj od 90GB, imaces prostora cak i za vece programe, igre.

Mislio sam i to, ali nema se para, mislim da mogu da se zadržim na 40ak GB na sistemskom disku. Pomišljao sam i da uzmem 2x60GB ali džaba sam mislio.

Ma, zanima me samo onaj od 120gb ili više... Nije fora da uzimam premali disk...

aha... ima znači i taj jači... proveriću s njim pa ću videti šta i kako...

Vrh Dno