Šta je novo?

Hardver Koji ssd kupiti

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

brancko

Poštovan
Učlanjen(a)
24.01.2020
Poena
60
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 8600G
Matična ploča
AsRock B650M PRO RS
RAM
2x16GB fury 6000mhz
GPU
AMD 760M
Storage
1TB Kingston
PSU
CoolerMaster 500w
Kućište
MS fighter v315
Monitor
Samsun
Miš & tastatura
Xtrike ME / blody
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
1. Ploča AsRock B650 M.2 (PCIe Gen5 x4) koji NVMe kupiti do 500Gb instalirao bih W11 i pratece programe...mozda kasnije kad mi zatreba PhotoShop i neki program za video edit? (Slika,da li je ovo OK)

2. Preporuka za neki SSD do 1TB na koji bih instalirao video igre .
Pristupacne cene ,dobar odnos cene i kvaliteta 😀

**Ili ovako nesto pa da podelim na dve particije ?

Prilozi

• Screenshot_20241003-083830.png
    Screenshot_20241003-083830.png
    234.2 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Колико се сећам Кингстон КС3000 је најбољи избор цена/квалитет.
Gledajuci cene ....neke kingston gde je brzinančitanja i pisanja ispod 1000 mb/s skuplja od nekih kojima je ta brzina višestruko veca 🤔 ne znam da li ima nesto drugi da se gleda sto je presudno ?

Iskreno ja bih ti preporucio adatu 8200 pro. Jeste gen 3 ali je fantastican. Imao sam i 512gb i sad imam od 1tb, 5 godina garancije, dram kesiranje. Kingstona bi platio 3hiljade vise a neces videti neku razliku u brzini.

Da li ima razlike u gejmingu,ako je igra instalirana na NVMe ili na SSD ? :)

NVMe je SSD. danas su u ponudu uglavnom SATA i NVMe SSD-ovi
a na takvo pitanje je već odgovoreno u podforumu "čuvanje podataka"

Ja imam Kingston KC3000 od 1TB i preporucujem ti ga ako mozes da ga nadjes po ok ceni, ja sam svoj platio oko 9.000 dinara u prodavnici i dobije se 5 godina garancije. SSD je PCIE Gen 4 sto je i vise nego dovoljno. Brzina citanja ovog SSD-a od 1TB je 7000MB/s, a pisanja 6000MB/s. Imaj na umu da isti SSD od 512GB ima manju brzinu pisanja, tačnije oko 3900MB/s, a SSD od 2 i 4 TB imaju iste brzine pisanja i citanja od 7000 MB/s. Jos jedna prednost je sto mu nije potreban nikakav heatsink da bi radio u optimalnim temperaturama, moj SSD se na primer nalazi odmah iznad graficke i u full loadu temperatura SSD-a bez heatsinka bude oko 45-48 stepeni, a average je 10 stepeni manje.

Preporucio bih ti da uzmes jedan SSD od 1TB i da ga podelis na dve particije, a kasnije ako ti zatreba mesta mozes dodati jos 1 ili 2TB.
Ja sam za C particiju ostavio 300GB i uz Win11 i par aplikacija (discord, microsoft office, Hwinfo, 7-zip...) ostalo mi je jos 225GB.

Vrh Dno