Šta je novo?

Koji software za statistiku ?

milanv

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2004
Poena
319
Konkretno za izvodjenje statistike rada sportskih kladionica, njih 20-ak, kao i terminala za kladjenje uzivo, njih oko 200 komada. Akcenat je na poredjenje ostvarenog profita, po kladionicama, i cjelinama - gradovima. E sad, pozeljno bi bilo da je neki fin GUI, jednostavniji za upotrebu, da pravi fine grafikone koji bi se mogli koristiti u prezentaciji.

:wave:

Ako novac nije problem onda su IBM rešenja neprevaziđena .
Možeš da radiš i predviđanja naprednu statistiku da praviš različite modele. Naravno zavisi za šta si sve zaniteresovan i koliko spreman da platiš softver i odgovarajućeg stručnjaka ili koliko pak imaš vremena da sam naučiš pa odradiš

Hvala. Vidjecu ovih dana da uradim poredjenje SPSS, SAS JMP i mozda MiniTab. Ne vjerujem da je firmi problem da plati.

Neki od lanaca kladionica kod nas su se takođe odlučili za ibm skoro je bio članak u nekom od časopisa, gde napominju koliko su podigli poslovanje

Koliko koristite statistiku u svakodnevnom poslu?

Ja nekako ne vidim gde bih mogao da je primenim. Po meni statistika je dobra ako se analiziraju neki tehnički sistemi, ako se vrše neka merenja duži period pa je onda potrebno da se izvuku neki zaključci.

Za mnoge druge stvari po meni je bolje doneti odluku na osnovu ličnog suda/iskustva. Nema tog testa koji može da uzme u obzir sve parametre na koje treba obratiti pažnju. Osim osnovne deskriptivne statistike, ništa više ne koristim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno