Šta je novo?

Koji software koristiti za...

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
...download fajlova sa interneta?

Ja za sada koristim NetAnts i nije losh, ali ima li boljeg?
Samo mi nemojte reci DAP i GetRight, jer sam njih probao i nisam bash bio odushevljen...

Ja lichno koristim DAP ili Flash get...
a shto ti nije cool DAP ???

Sav download softver je manje-vise isti, ja koristim massdownlader a ranije sam dap. U firmi sam nabudzio flashget zato sto sajt 51soft-a dozvoljava multithread download iskljucivo sa flashget-om i netants-om. Da mi je netants bio pri ruci koristio bih njega.

ZeeGerman je napisao(la):
...download fajlova sa interneta?

Ja za sada koristim NetAnts i nije losh, ali ima li boljeg?
Samo mi nemojte reci DAP i GetRight, jer sam njih probao i nisam bash bio odushevljen...

da da DAP RULEZZ;)

Naravno!!!! NI JEDAN!!! Rade sta je njima volja, da "tebi olaksaju, ubrzaju, i tsl". Ako ti zatreba fajl ,inteligentno (najcesce), nazvan recimo disk1.zip uzece ga sa najblizeg/najbrzeg komsijskog sajta a i sa Tvog SOPSTVENOG kompa iako ti hoces noviju verziju! Ili je pod istim imenom nesto sasvim, sasvim drugo!

A NE daj boze da se u toku dugog, "naravno!" downloada promeni verzija na originalnom sajtu... Danima nista smisleno NECES dobiti...

Sve u svemu mnooogo vise stete nego koristi!
Veza ili radi brzo (???) ili batali...

TJ kupi sat karticu i naruci down via antena!

Za sitne gluposti ti ionako NE trebaju.

ja koristim iskljucivo flesh get

pogotovo ako imas brzu konekciju - ako ne onda ti je skoro sve jedno koji koristis - probaj i izaberi onaj koji ti se ucini najlaksim za koriscenje

Stvar ukusa, svi su relativno slicni, ja sam izabrao FlashGet.

Slazem se sa RamOne da je sve stvar ukusa,ja koristim DAP

Ma da...

koristio sam DAP i bio je dobar jedno vreme, a onda - prc!
NetAnts je po meni mnogo brzi i fleksibilniji od navedenog, a chini mi se i da ima vishe opcija...

Kako bilo, moracu da probam i FlashGet, samo mi dajte link za navedenu stvarchicu...

Hvala!

Getright, ubedljivo. Al` jeste vrlo stvar ukusa.

14 januara (cini mi se) izasla verzija 4.5c (vrlo bitno, jer je 4.5b verzija imala gadan bug da srusi GR pri zapocinjanju novog downloada)

info na:
www. getright.com

hej DS9 kako ti sljaka onaj ati sto sam ti dao za popravku harda???jel sve uredu???

dejandj je napisao(la):
Naravno!!!! NI JEDAN!!! Rade sta je njima volja, da "tebi olaksaju, ubrzaju, i tsl". Ako ti zatreba fajl ,inteligentno (najcesce), nazvan recimo disk1.zip uzece ga sa najblizeg/najbrzeg komsijskog sajta a i sa Tvog SOPSTVENOG kompa iako ti hoces noviju verziju! Ili je pod istim imenom nesto sasvim, sasvim drugo!

A NE daj boze da se u toku dugog, "naravno!" downloada promeni verzija na originalnom sajtu... Danima nista smisleno NECES dobiti...

Sve u svemu mnooogo vise stete nego koristi!
Veza ili radi brzo (???) ili batali...

TJ kupi sat karticu i naruci down via antena!

Za sitne gluposti ti ionako NE trebaju.

Sigurno se salis? :) Ne znam odakle toliko negativnog iskustva, meni su download menadzeri uvek pomagali. Brzhi download modemom + zastita od pucanja veze na 99% (ukoliko u medjuvremenu nije skinut sw sa sajta odakle se downloaduje). Kad skidas nesto prilicno 'golemo' bez dl programa i sa njim razlika se krece 1-2 kb/s....mozda na prvi pogled ne izgleda mnogo, ali to je 5-6 mb na sat. U proseku sa neta skinem 20-ak programa/drajvera/mp3/statijaznam mesecno duzine 70-80 mb (nekad vise nikad manje), i sasvim mi je ok da mi DAP i sl. *******cije godisnje ustede otprilike 100 dem na tel. racunu i vremenu internet provajdera.
Ko vrsi dl sa LAN-a prikacenog na internet osetice mnogostruko ubrzanje. Toplo preporucujem upotrebu bilo kog softvera za download, narocito sto nismo dovoljno bogati za masovni prelazak na sat. internet.

Sto se mene tice ja koristim DAP, po meni najbolji i najednostavniji.

Re: Ma da...

ZeeGerman je napisao(la):
koristio sam DAP i bio je dobar jedno vreme, a onda - prc!
NetAnts je po meni mnogo brzi i fleksibilniji od navedenog, a chini mi se i da ima vishe opcija...

Kako bilo, moracu da probam i FlashGet, samo mi dajte link za navedenu stvarchicu...

Hvala!

Zvanican sajt

a kod Goldena imas verziju 0.95

Male usluzne programcice mozes naci... ma znas :D

Pozdrav :)

Re: Re: Ma da...

ja koristim Get Right, DAP sam probao i nisam bio nesto odusevljen, imam digitalnu centralu sa konekcijom 52.000-53.333 i skidanje je oko 5kb/sec a nekad pokazuje i znacajno vecu brzinu. Jos samo FlashGet nisam probao

salac je napisao(la):
Sigurno se salis? :) Ne znam odakle toliko negativnog iskustva, meni su download menadzeri uvek pomagali. Brzhi download modemom + zastita od pucanja veze na 99% (ukoliko u medjuvremenu nije skinut sw sa sajta odakle se downloaduje). Kad skidas nesto prilicno 'golemo' bez dl programa i sa njim razlika se krece 1-2 kb/s....mozda na prvi pogled ne izgleda mnogo, ali to je 5-6 mb na sat. U proseku sa neta skinem 20-ak programa/drajvera/mp3/statijaznam mesecno duzine 70-80 mb (nekad vise nikad manje), i sasvim mi je ok da mi DAP i sl. *******cije godisnje ustede otprilike 100 dem na tel. racunu i vremenu internet provajdera.
Ko vrsi dl sa LAN-a prikacenog na internet osetice mnogostruko ubrzanje. Toplo preporucujem upotrebu bilo kog softvera za download, narocito sto nismo dovoljno bogati za masovni prelazak na sat. internet.

Nema sale, koristim upetljanu mrezu, a od kucnog dl/tel sam odustao...
Za kucnu varijantu i dalje tvrdim da je sat dl najbolja varijanta (i ekonomski).

Dugo sam koristio DAP i stvarno je sve OK kod njega, prost, i sve to, ali ima jednu ogromnu manu:
lose se snalazi sa skriptama, a to je sve cesci slucaj na netu...
zbog toga je zakon i moj favorit FlashGet, sjajno sve obradjuje, ubacis mu bilo koji cgi, php, on sve lepo skida, dok dap skine html fajl...

Vrh Dno