Šta je novo?

Koji skener???

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Koji skener predstavlja najbolju kupovinu do 80 EURA???

Ajde bar pomoc oko izbora izmedju Mustek ScanExpress 1200 UB,Bear@Paw 1200,1200 TA ili Genius 3XE ili mozda neki drugi?

Moj kum pre neki dan nabavio musteka 1200ub. Dojadilo mu da ide do prijatelja kad god mu zatreba skener (posto radi sa zenom prepress). Otis`o u prodavnicu (bgd) i dao oko 60evra (a cini mi se da moze i za manje da se nabavi). Onda ja odo` do njega da skeniram par fotografija. Po meni, sken je super ali se ne ubija od brzine.
Za te pare radi strava, a i nisam siguran da bi sken sa nekoliko puta skupljih skenera mogao da razlikujem, osim sto bi ti mozda radili brze.

Ako neki od modela koji dolaze i sa transparentnim adapterom (TA?) i sve to kosta do 80evra, to treba odma` uzeti, s tim s to naravno ne treba ocekivati kvalitet od skeniranih slajdova-negativa. Uredjaji koji to zadovoljavajuce (za stampu) rade kostaju 500+ evra.

Ocu da kazem, da mislim (iako nisam vecinu probao) da je sve to (~80e) slicno i da ce svaki da zavrsi posao (specijalno kad je frka). Da uzimam sebi, birao bih onaj koji mi se ucini da je najsolidnije mehanicki uradjen.

Da ne otvaram novi thread, imam i ja jedno pitanjce:
Imam u opciji NOV (zaista nekloriscen) HP Scanjet 4p, za neke minorne parice. Kako je u pitanju SCSI uredjaj, a imam taj kontroler (uz pisac), a covek ciji je skener nema ponuda je vrlo primamljiva, iako mi uredjaj nije potreban pitam se da li da uzmem to cudo. Kakva su iskustva sa ovim uredjajima kada se kace na SCSI? Konkretno za ovaj 4p sam video da je 300dpi, softverski 1200. Ajd neka neko napise (setih se magicka kad mi se ova ponuda pojavila i nekih njegovih prognoza o SCSI i ISA uredjajima koje se obistinjuju).

brzi je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread, imam i ja jedno pitanjce:
Imam u opciji NOV (zaista nekloriscen) HP Scanjet 4p, za neke minorne parice. Kako je u pitanju SCSI uredjaj, a imam taj kontroler (uz pisac), a covek ciji je skener nema ponuda je vrlo primamljiva, iako mi uredjaj nije potreban pitam se da li da uzmem to cudo. Kakva su iskustva sa ovim uredjajima kada se kace na SCSI? Konkretno za ovaj 4p sam video da je 300dpi, softverski 1200. Ajd neka neko napise (setih se magicka kad mi se ova ponuda pojavila i nekih njegovih prognoza o SCSI i ISA uredjajima koje se obistinjuju).

Ja sam malo radio na tom skeneru pre nekoliko dana i moram da kazem da je odlican uredjaj u pitanju. Jako je brz zahvaljujuci scsi kontroleru (doduse skenirao sam u najmanjoj rezoluciji - 75dpi), i skenovi fotografija su odlicni bez obzira na malu rezoluciju. Uredjaj je za svaku preporuku (ako je cena odgovarajuca naravno) jedina mana mu je sto je OGROMAN, ako ga uzimas odvoj pola stola samo za njega.

Znam da je ogroman. Dobijam ga za 20€, pa mislim da je to ok, obzirom da je uredjaj nekim cudom nekoriscen (nov?!).

brzi je napisao(la):
Znam da je ogroman. Dobijam ga za 20€, pa mislim da je to ok, obzirom da je uredjaj nekim cudom nekoriscen (nov?!).

Mislim da je to sasvim ok cena za njega...

Nazad
Vrh Dno