Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Meni je bitno da radi tastatura i flash player.
Mozda neka verzija Puppy linuxa,Ubunta,Minta??
POsto se bas nisam petljao sa ovim sistemom jel se i dalje radi swap particija ili ne?
Ovaj Zorin deluje OK.
Swap možeš bilo gde, ubuntu hmmm... možda xubuntu da probaš ili lubuntu, mint mislim da je zahtevan za tvoj hardware, ako hoćeš od 0 onda arch linux + neko okruženje...
Generalno svi linuksi imaju problem sa vlasničkim drajverima, mada vidim da je amd izbacio nove, probaj instaliraj ih, što se fajl menadžera tiče, imaš ga u meniju ili prebutaj na googlu, zaboravio sam koji ide uz njega
Ako ne planiraš igre, ne trebaju ti vlasnički drajveri. Mada i sa njima uglavnom nema problema.
Meni je Xubuntu najbolji izbor za nezahtevne korisnike/računare. Pri instalaciji odaberem 3rd party software i nove apdejte i vozi. Sve radi out-of box (Flash, Java...). Tu su već VLC, Firefox, Thunderbird, AbiWord i Gnumeric... Dodam još Skype i to je to. Eventualno LibreOffice ako treba. Upravo namestio 15.04 za matorce na A6-5400K. Kad spustiš panel na dno, bude k'o XP Radi Xubuntu i sa 1GB RAM-a, mada je uvek bolje imati bar 2
Lubuntu mi je prijavio neku gresku sa neprepoznavanjem i cool n quiet,uz to ne umem da nadjem ni particije.
Treba mi nesto sto se raditi bez mnogo cackanja,kao sto si rekao java,vlc plugin,da lici na windows,da prepozna bezicnu tastaturu i sa 1gb rama jer lik nije nesto bas upucen u racunare.
Koristi za net,filmove,oglase...verovatno bi mu ubacio neki tablic ako postoji za ubijanje vremena.
Mozda Puppy,PC Linux OS,Mint,Zorin ili kao rece ti Xubuntu?
Vidim da i Mint hvale i dolazi sa javom. http://zeljko.popivoda.com/cetiri-najbolje-linux-zamene-za-windowsxp/
Vidim i Xubuntu nema my computer tj slican je Lubuntu.
Home/File system ti je isto što i My computer u Winu. Fajl menadžer ko i svaki drugi. Stavi Xubuntu i uživaj. Ja sam ovaj moj instalirao na ћирилици, jedva se snalazim
Koji je tačno procesor u pitanju? I stvarno, bez obzira na OS, potrebno je 2GB RAM-a za komotno gubljenje vremena na net-u
PointLinux,ide sa Mate DE,upravo "pisem sa njega",na laptopu sa decenijom staza sa nekim intelom od 1,6GHz i 1 GB rama...
Sve radi super,a veruj mi probao sam preko 50-tak light verzija svaka je imala neku svoju manu ili bug... odlicna podrska i stabilnost a minimalna zahtevnost i jedina verzija na kojoj ama bas nista nisam morao posebno da instaliram od drivera (HP Tablet PC laptop sa specificnim hardverom) kao ni od standardnih programa (imas FF,flash i sl...)
Sto je meni najbitnije za mir u kuci,Face igrice rade ko podmazane
Na preporuku drugar stavio na neku stariju AMD desktop masinu,odusevio se... probaj i ti...
Kakve veze ima sada baba/devojka poredjenje,coveku treba nesto sto ce da radi masini koju je naveo... ajd dodaj jos da treba da kupi noviju masinu sa i7 procesorom i 8GB rama da nema problema...
Ako meni radi sve sto njemu treba na slabijoj masini,cemu komentari...
NARAVNO da nece raditi kao novije masine,npr kod mene je usko grlo CPU sto se vidi iz sys monitora ali opet sve radi bez trzavica... kod njega ce biti sasvim ok...
Iako FF dolazi sa ABP,meni je iskljucen na sajtovima koji se vide na screenshot-u... pogotovo je "teska" Liluka sajt za online TV koji je baziran na "cistom" fleshu...