Šta je novo?

Koji satelitski risiver kupiti?

Mi8lkMan77

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
609
Treba da nadogradim satelitki sistem u kuci.
Interesuje me koji digitalni satelitski riciever kupiti?
Koji LNB konvertor? Ako postoje neke razlike u smislu proizvodjaca, jacine ili kvaliteta LNB-ova koji se mogu naci kod nas.
Da li uzeti risiver sa karticom(dekoderom) ili uzeti obican i da sacekati da svi programi predu na novi sistem kodiranja pa da posle uzmem dekoder posebno?

Gde sve to naci u bg i po kojoj ceni?

Posto kod nas je izbor dosta siromasan, nezahvalno je savetovati da uzmes taj i taj mode risiveral i LNB.
Generalno uzmi neki dig. receiver sa sto vise mesta za programe, procitaj na sat. forumima koji risiver se najbolje pokazao sa piratskim karticama (ako tako nesto hoces kupiti, tu su se dobro pokazali Samsung, Humax, itd.), iz ovoga mozes videti da obavezno uzimas sa CI slotom u koji ces posle staviti modul i karticu koji god hoces, naravno jos uvek nista konkretno od gledanja Irdeto2,Seca2,Nagravison2 sistema ali bolje se obezbediti unapred sa risiverom.
Od brand-ova jos mozes slobodno uzeti u obzir i Nokije, Strong, Echostar,Pace itd.itd.
Od LNB-a uzmi odmah 2 komada (jedan za Astru, jedan za Hotbird i vezes ih preko DiseqC na risiver) Ako planiras kasnije jos neki risiver uzimaj TwinLNB.
Na nasem trzistu ces najvise naci Cambrigde,Sharp, itd.(ako nadjes Hirschmann kao sto sam i ja jedva nasao, isto nije lose). Gledaj da im je shum sto manji (pise na vecini u dB-ima, npr 0.9dB).
Ma lepo odes npr. na Sattrakt-ov sajt i pogledas sta oni nude.

Echostar 808
Modul sa karticom( fun, magic,..)
LNB 0,6db

Uglavnom se na ovo svode preporuke od prodavaca. Naravno uzimajuci u obzir i cenu.

Treba mi sistem za gledanje "komsijskih" satelitskih kanala. Tako da mi treba savet! Da kupim ovo ili da trazim jos? Gde i sta?

P.S. Preporucite neki risiver ako ovaj ne valja.

Nisam ga koristio, ali ako je Echostar u pitanju onda ne moze biti tako lose.
Nisi precizirao na koje komsije si mislio (zapadne,severne itd.) zbog sistema skremblovanja.

Trenutno se ne isplati kupovati bilo kakav kucni reciever...kanali se jedan po jedan skrembluju tako da ih je nemoguce otvoriti, a za nekoliko meseci nece biti 10 pametnih programa za gledanje....ako vec hocesh da imash satTV, bolje uzmi Skystar2 za komp i tako gledaj...

driver je napisao(la):
Trenutno se ne isplati kupovati bilo kakav kucni reciever...kanali se jedan po jedan skrembluju tako da ih je nemoguce otvoriti, a za nekoliko meseci nece biti 10 pametnih programa za gledanje....ako vec hocesh da imash satTV, bolje uzmi Skystar2 za komp i tako gledaj...
Risiver mi treba za caleta. U svakom slucaju uzecu twinLNB i SkyStar2 za mene.

Matthias: LNB treba da ima sto manje db ili sto vise?
U vezi suseda: Nase govorno podrucje + rumunski kanali

Mi8lkMan77 je napisao(la):
...

Matthias: LNB treba da ima sto manje db ili sto vise?
U vezi suseda: Nase govorno podrucje + rumunski kanali

Naravno LNB sa sto manjim shumom, tojest dB ti treba da je sto manji.
Mislim da su i hrvati pod Cryptoworksom kao Madjari i Poljaci, tako da je to moguce gledati. Vecina tih kanala su sinhronizovani ali mozes odabrati i originalni (engleski) ton.

Nazad
Vrh Dno