Šta je novo?

Koji Samsung?

Somebody

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
604
Samsung 757p vs Samsung 765MB vs 757DFX
Koje je najbolje resenje, kvalitet slike i ostalo?

Takodje GeForce4 Ti4200 Abit ili Prolink sa 64 ram-a
Cena je ista za graficku
Hvala

Ja bih se odlucio za 757NF, 757DFX, 755DFX, 765MB, 757p i to tim redosledom. Ima i MB varijanta 757DFX, samo ne znam tacno koja je oznaka (76xMB ili nesto tako).

Crni je napisao(la):
Ja bih se odlucio za 757NF, 757DFX, 755DFX, 765MB, 757p i to tim redosledom. Ima i MB varijanta 757DFX, samo ne znam tacno koja je oznaka (76xMB ili nesto tako).

Zasto si 757P stavio kao poslednji izbor? Nije valjda on losiji od 755Dfx?
Planirao sam da kupim bas taj 757P pa me zanima tvoje misljenje.

Po meni je ipak najbolji izbor 757p ako se ne palis na ravne ekrane, jer ima i bolju sliku i geometriju od svih tih flat ekrana sem mozda 757NF ali je prilicno jeftiniji.

Pa to i ja mislim, ali rekoh da nisam nesto propustio.

Ne palim se na ravne ekrane, a cuo sam dobre kritike za tog 757p, cene su prilicno ujednacene pa sam hteo samo da proverim...
Inace, moj prvi izbor je i bio 757p ali triput meri jednom seci :)

A zasto bi uopste uzimao Samsunga kada u zadnje vreme stize samo neki skart kod nas. Znam da ce smesno zvucati reazmisli o nekom Iyama ili NEC-u, LG 795FT je jako lep i kvalitetan jeste da su malo skuplji ali sisaju Samsunga za glavu, ovi Samsunzi se sklapaju u Batajnici :D :D :D :D :D :D a sto se graficke tice pa naravno Abit Siluro bez razmisljanja.

Anubis je napisao(la):
A zasto bi uopste uzimao Samsunga kada u zadnje vreme stize samo neki skart kod nas.
Potpuno se slazem, bezite bre ljudi od ovih sadasnjih Samsunga k'o djavo od tamjana ! :D

To vise nije onaj Samsung od pre par godina - Samsung jedino neki polovan iz tog ranijeg perioda !

Ja bih se odlucio za LG795 FT posto ga imam i znam kako sljaka. A abit Ti 4200 je sasvim ok izbor (Ati-jevac u dusi). :D

drapin je napisao(la):
Potpuno se slazem, bezite bre ljudi od ovih sadasnjih Samsunga k'o djavo od tamjana ! :D

To vise nije onaj Samsung od pre par godina - Samsung jedino neki polovan iz tog ranijeg perioda !
Slazem se :(
Covek je hteo Samsung, pa sam naveo samo njegove modele, a 757p sam naveo kao poslednji ne zato sto je najgori, nego zato sto bih se ja licno pre opredelio za flat varijantu.

jazza je napisao(la):
Ja bih se odlucio za LG795 FT posto ga imam i znam kako sljaka. A abit Ti 4200 je sasvim ok izbor (Ati-jevac u dusi). :D

Gde si pazario LG i posto?

Alexandar je napisao(la):
Po meni je ipak najbolji izbor 757p ako se ne palis na ravne ekrane, jer ima i bolju sliku i geometriju od svih tih flat ekrana sem mozda 757NF ali je prilicno jeftiniji.
iz ovoga bi se moglo zakljuciti da 757nf ima bolju geometriju od 757df x, a nema. :D

Anubis je napisao(la):
ovi Samsunzi se sklapaju u Batajnici
hahahaha!:D da znas vala... evo gledam sad dva nova tft-a, 152t i 172w, lepi super spec. i sve to... prvi ima 2 upaljena sub piksela (crveni i plavi, budu oci samo tako) i jedan cudan, neznam tacno sta je, nisam nasao lupu. :D drugi ima jedan zeleni... a najjace od svega je krivo nasadjen ekran kod 150 dvojke, tako da kad ga spustis do postolja, fali mu jedno cm da nalegne lepo sa leve strane!
dve su mogucnosti:
1) samsung quality check je postao uzasan
2) qc radi super, a ponajbolje odeljenje koje odredjuje koji je primerak za koje trziste. :D

ne mislis valjda da moze da bude razlike od monitora do monitora (naravno govorim o potpuno istom monitoru)...
tj. da je jedan dobar a drugi ne????

ako je to tacno...u ponedeljak picim da menjam svoj...sve dok ne uleti neki koji je dobar:)

Kuku, ala nagrdiste Samsunga :(
Samsung je veoma povoljan ovih dana, pa sam se zato odlucio za njega, a opet mislio sam da Samsung ima kakvu takvu reputaciju... Uvek sam mislio da su nijanse u pitanju kod jacih firmi i da treba traziti sto povoljniju cenu kod monitora iste klase. Takodje pratim dosta ovaj forum i odavde sam mogao da zakljucim da je taj 757p dosta dobra kupovina za ulozene pare. Ne mogu samo da nadjem u kom topiku je neko sa odusevljenjem pricao o tom monitoru. A opet, moj drug ima Samsung 959NF i ja sam se odusevio sa njim...

kefalo je napisao(la):
ne mislis valjda da moze da bude razlike od monitora do monitora (naravno govorim o potpuno istom monitoru)...
tj. da je jedan dobar a drugi ne????
ako je to tacno...u ponedeljak picim da menjam svoj...sve dok ne uleti neki koji je dobar:)
jasta! :D ako imas dilera koji ce da trpi da vracas monitor zato sto slika nije 100% savrsena, samo napred! ;)

Bahati [SiD] je napisao(la):
jasta! :D ako imas dilera koji ce da trpi da vracas monitor zato sto slika nije 100% savrsena, samo napred! ;)

Gedza :)

Ma shit su monitori pola njih ne zapamti podesavanja pa kad upalis masinu ne mozes da prepoznas svoj desktop a ostrina slike na nekima je smrt, evo kod drugara stoje 2 753s i kada se jedan upali drugom se slika razmagnetise mislim smesno :beat: ja mu kazem uzmi prodaj LG, Iyama a on mi lepo kaze ljudi nisu culi nece da kupuju i u pravu je pa onda bar ljudi sa foruma da znaju sta valja ako ovi ostali nemaju pojma. A za Samsunga znam koliko je los posto svaki dan gledam u njega:cuss:

Pre par meseci sam kupovao monitor i bogami bilo je dosta nerviranja:
hteo sam ravan 17" ekran i odlucio sam se za Samsung 755DFX. Prvi koji sam dobio je imao 5mm ulegnutu sliku na vrhu (sredina). Posto to nije bilo moguce podesiti obratio sam se Samsung-ovoj tehnickoj sluzbi preko neta i oni su mi odgovorili da je to odstupanje dopustivo po njihovim standardima! Nista, lepo ja vratim monitor i daju mi drugi da probam. Inace, govorim o firmi ERC commerc koja valjda zastupa Samsung ovde (prodajni prostor im je na pocetku Vojislava Ilica).
Probam i taj drugi, slicno ******. Opet kod njih. Zamenim ga (uz naravno doplatu) za 757DFX koji sam im takodje sutra vratio :cuss:

Na kraju sam uzeo 757NF - koji sam sat vremena testirao kod njih u firmi. Geometrija je skoro savrsena, kvalitet slike je MNOGO bolji od DFX i P serije (a da, tamo sam probao i 757P) i njime sam veoma zadovoljan.

Na DFX i P serijama sam lepo video gap izmedju pixela (gledano sa normalnog rastojanja) koji je razlog, po meni, izuzetno nekvalitetne slike - ponekad je prokletstvo imati dobar vid...

Takodje, Samsung monitori imaju jednu idiotsku manu: kada su u standby modu lampica na njima trepce i tiho ze cuje bzzt-bzzt u tom ritmu - treba pobiti familije njihovom design timu :rocket:
Cekam da mi istekne garancija pa da ga otvorim i iscupam dusmana (sada iskljucujem monitor na dugme kada gasim komp).

ERC Commerc je bio vrlo korektan sto su mi dozvolili toliko zamena monitora

U svakom slucaju isprobaj na licu mesta monitor koji ti daju.

Mislim da List ima izlozbeni prostor sa 20-ak monitora za uporedjivanje :beat:

Takodje, Samsung monitori imaju jednu idiotsku manu: kada su u standby modu lampica na njima trepce i tiho ze cuje bzzt-bzzt u tom ritmu - treba pobiti familije njihovom design timu :rocket:
Cekam da mi istekne garancija pa da ga otvorim i iscupam dusmana (sada iskljucujem monitor na dugme kada gasim komp).

ERC Commerc je bio vrlo korektan sto su mi dozvolili toliko zamena monitora

U svakom slucaju isprobaj na licu mesta monitor koji ti daju.

Mislim da List ima izlozbeni prostor sa 20-ak monitora za uporedjivanje :beat:

Znaci i 757NF ima to zujanje u stand by.

Zar to nisi mogao da provalis kada si ga probao ?

Za koliko para moze da se kupi takav polovan 757NF ili 700NF monitor ?

Posto je nov 757NF monitor ?

Steta bas mi se dopala NF serija

Ocigledno nij bilo efekta sto smo svi kudili Samsunga ljudi ga i dalje kupuju ;) ;) u redu kada ocete krsh eto vam...

List ima jak izlozbeni prostor, a na njemu mozes da pogledas dvadesetak monitora koji prikazuju samo wallpaper :p (Red Moon Desert iz WinXP) Ja sam bio da pogledam NEC FE791 i bilo je tako. Ne mogu da gresim dusu, ali FE791 nije bio (trenutno) izlozen pa mozda zato mi nisu pustili ikonice ili sl (ja sam se interesovao bas za FE791 nije me interesovao Samsung...).

Inace, mislim da su NEC FE791 i ViewSonic P75f (ili P70f silver-crni, mada sumnjam da ima da se nadje kod nas) najbolje 17"-ice na trzistu.

Sto se tice Sasmung 755DFX drug mi ima bas njega i slika je problematicna. Ostrina i tako i tako, ali problem je sto coskovi izlaze van ekrana, a standardna korekcija jastuka ne pomaze, Ja ne znam kako izdrzava sa time, ja bih poludeo posle dvadeset minuta.

Takodje jos jedan prijatelj mi ima Samsung 17", ali 750P (koji je u ono vreme bio, kao dobar monitor). Nikada nisam nesto posebno obracao paznju na sliku (nisam se priblizavao, vec sednem malo dalje u fotelju, nervira me da radim za tudjom masinom...). Medjutim primetio sam da kada se ugasi ispusta pistavi zvuk (dok je u stand-by rezimu) tako da ga ortak cupa iz struje kada mora da ga ugasi i legne da spava na primer.

Ne razumem zasto bi neko, ko kupuje 17", kupovao krsh od Samsung-a, kada su vrhunske 17-ice kao npr. ViewSonic ili Nec vec cenovno u rangu Hansol-a pre godinu dana. Ajde za 19" i ima nekog opravdanja uzeti neku krsh firmu, ali kod 17" ne bih pravio kompromise.

Anubis je napisao(la):
ovi Samsunzi se sklapaju u Batajnici

Sklapaju se u Kini, Koreji, Slovačkoj i Engleskoj, a moguće i još ponegde. Video sam pre neki dan na gomili 753S monitora.

I stvarno ne znam zašto ljudi kukaju, svi hoće dobar veliki monitor a da ne košta preko 200€. Pa ima razloga zašto je ViewSonic ili Sony bar duplo skuplji od bilo kog žutaća. Ja i dalje mislim da su za te pare Samsunzi odlična kupovina.

delimir je napisao(la):
List ima jak izlozbeni prostor, a na njemu mozes da pogledas dvadesetak monitora koji prikazuju samo wallpaper.

Gde im je izlozbeni prostor?

mikis je napisao(la):
Sklapaju se u Kini, Koreji, Slovačkoj i Engleskoj, a moguće i još ponegde. Video sam pre neki dan na gomili 753S monitora.

I stvarno ne znam zašto ljudi kukaju, svi hoće dobar veliki monitor a da ne košta preko 200€. Pa ima razloga zašto je ViewSonic ili Sony bar duplo skuplji od bilo kog žutaća. Ja i dalje mislim da su za te pare Samsunzi odlična kupovina.

Ne bi se bas slozio sa tobom al ajde kada ljudi nisu culi za druge fimre sem za Samsunga i onda samo njega i kupuju ima gomila proizvodjaca koja proizvodi monitore u cenovnom rangu Samsunga pa cak su i neki Hansol modeli bolji od Samsungovih ekvivalenata

Milanche je napisao(la):
delimir je napisao(la):
List ima jak izlozbeni prostor, a na njemu mozes da pogledas dvadesetak monitora koji prikazuju samo wallpaper.

Gde im je izlozbeni prostor?

Gore u Balkanskoj gde je i prodaja, u prostoriji gde je pre bio servis...

max9998 je napisao(la):
Na kraju sam uzeo 757NF - koji sam sat vremena testirao kod njih u firmi. Geometrija je skoro savrsena, kvalitet slike je MNOGO bolji od DFX i P serije (a da, tamo sam probao i 757P) i njime sam veoma zadovoljan.
eeeeeeeeeh, da... sve verovatno stoji sto je covek rekao i najtuznije je sto pre nije bilo tako, a verovatno ne mora ni sad... :( neko je u pogresno vreme odlucio da se zaj... zeza. :D

delimir je napisao(la):
Gore u Balkanskoj gde je i prodaja, u prostoriji gde je pre bio servis...
Jel imas tacnu adresu?Nisam nikada bio do njihovog servisa.

Milanche je napisao(la):
Jel imas tacnu adresu?Nisam nikada bio do njihovog servisa.

To su prostorije gde je prodaja, znaci Balkanska 30 (kada ides odozgo, sa Terzija to je desna strana ulice). To je u stambenoj zgradi: ides par spratova gore (zvoni na interfon na kraju hodnika), na vratima ces videti natpis "List Computers". Na ulazu u hodnik zgrade imas reklamu za butik "Jocker"- ja se po tome orijentisem kada idem tamo :)

Vrh Dno