Šta je novo?

Koji Samsung?

delimir je napisao(la):
To su prostorije gde je prodaja, znaci Balkanska 30 (kada ides odozgo, sa Terzija to je desna strana ulice). To je u stambenoj zgradi: ides par spratova gore (zvoni na interfon na kraju hodnika), na vratima ces videti natpis "List Computers". Na ulazu u hodnik zgrade imas reklamu za butik "Jocker"- ja se po tome orijentisem kada idem tamo :)

Hvala Delimire!!!

delimir je napisao(la):
List ima jak izlozbeni prostor, a na njemu mozes da pogledas dvadesetak monitora koji prikazuju samo wallpaper :p (Red Moon Desert iz WinXP) Ja sam bio da pogledam NEC FE791 i bilo je tako. Ne mogu da gresim dusu, ali FE791 nije bio (trenutno) izlozen pa mozda zato mi nisu pustili ikonice ili sl (ja sam se interesovao bas za FE791 nije me interesovao Samsung...).

Inace, mislim da su NEC FE791 i ViewSonic P75f (ili P70f silver-crni, mada sumnjam da ima da se nadje kod nas) najbolje 17"-ice na trzistu.

Sto se tice Sasmung 755DFX drug mi ima bas njega i slika je problematicna. Ostrina i tako i tako, ali problem je sto coskovi izlaze van ekrana, a standardna korekcija jastuka ne pomaze, Ja ne znam kako izdrzava sa time, ja bih poludeo posle dvadeset minuta.

Takodje jos jedan prijatelj mi ima Samsung 17", ali 750P (koji je u ono vreme bio, kao dobar monitor). Nikada nisam nesto posebno obracao paznju na sliku (nisam se priblizavao, vec sednem malo dalje u fotelju, nervira me da radim za tudjom masinom...). Medjutim primetio sam da kada se ugasi ispusta pistavi zvuk (dok je u stand-by rezimu) tako da ga ortak cupa iz struje kada mora da ga ugasi i legne da spava na primer.

Ne razumem zasto bi neko, ko kupuje 17", kupovao krsh od Samsung-a, kada su vrhunske 17-ice kao npr. ViewSonic ili Nec vec cenovno u rangu Hansol-a pre godinu dana. Ajde za 19" i ima nekog opravdanja uzeti neku krsh firmu, ali kod 17" ne bih pravio kompromise.

Pogotovo sto je NEC sa cenom u rangu ostalih.U proseku je skuplji 30-40 evra sto ne znaci da i ne vredi te pare

Anubis je napisao(la):
Ne bi se bas slozio sa tobom al ajde kada ljudi nisu culi za druge fimre sem za Samsunga i onda samo njega i kupuju ima gomila proizvodjaca koja proizvodi monitore u cenovnom rangu Samsunga pa cak su i neki Hansol modeli bolji od Samsungovih ekvivalenata

Pazi ima i Reno-a boljih od Mercedes-a ali zna se kada su vrhunski u pitanju sta se uzima.

Milan je napisao(la):
Pazi ima i Reno-a boljih od Mercedes-a ali zna se kada su vrhunski u pitanju sta se uzima.

Sigurno ne Samsung nego: Eizo, Nec, ViewSonic itd...

Evo da i ja doprinesem

Elem imao belinea 102010 izgubio oci u 1024x768 na 60 Hz i odlucio da pazarim 17

uzeo samsung 757dfx u monitoru za 205 eura nakon dugotrajne potrage i opsirne istrage.Monitor je odlican,bez ikakvih gluposti(ono 5mm i slicno)
Jako sam zadovoljan(a video sam i mnoge druge monitore lg flat,hansol i sl.)
E sad ja sam cuo da ume da se pojavi serija uzas-uzas samsunga koji nisu ni za k.....Zato je najbolje odmah istestirati u firmi gde se uzima.
E da sto se tice Hansol monitora jes da imaju 3 godine garanciju al bato ne da imaju disanje i moire nego ludaja...
Aj pozdrav

E da uzeo sam ga pre nekih 2 meseca cini mi se,ne znam kolika je sad cena

delimir je napisao(la):
Sigurno ne Samsung nego: Eizo, Nec, ViewSonic itd...

Sta fali NF seriji ili TFT-ovima?Samsung "by Porshe" je jedna od najboljih 17`-ica sto se tice TFT-a.Sada se podrazumeva da se pljuje Samsung a veruj da ga ima kod kuce 40% ljudi.Super su ove tri marke ali Eizo nema da se kupi ovde (barem ja to ne znam) , Nec je skuplji ali i on ima svojih mana (oko napajanja) a sa Viewsonic nemam iskustva niti znam posto su , dok ostale marke ...no coment.To sto je 753s ili 755 dfx los moze biti istina ali isto tako znam da mnogo ljudi stavlja ili te ili bolje monitore na neke no name Rive i sl. pa nije ni cudo sto im je slilka losa.Ja sam uzeo 755dfx pre godinu dana (made in UK) i sa Silurom 4200 nemam nikakve zamerke (igre, net i slicne gluposti) tako da svi koji se zale neka napisu na kojoj kartici to rade pa ostalo onda.I na kraju i dalje mislim da za ulozen novac nema boljeg , tj. kad bude uzecu ga rado.
Poz.

Ne fali mu nista, samo sto moras da ubadas ispravan primerak :p

Ajde ovako 757NF je 240€. Za malo vece pare (260) imas NEC FE791 ili ViewSonic P75F+ koji su bolji od NF-a, a za istu cifru FE750+. Tacno je da EIZO nema da se kupi, a i da ima bio bi skup, skoro kao i Sony. Nije neka mudrost napraviti skupo, a dobro - zato sam i izostavio Sony iz spiska "dobrih proizvodjaca".Sasmung ima najbolji odnos performanse/cena kao i svojevremeno Hansol, ali sve vise i u ostalim stvarima lici na Hansol-a. Nazalost nijedan monitor nije savrsen, pa i Nec ima cesto problema sa geometrijom, ili ispadene sasvim prosecan (osim po ceni).

Posle dva 755DFX-a koja sam video, to ne bih stavio na sto pa da kosta ne znam koliko. Uopste Samsung ima previse naglaseno osvetljenje i kontrast i na primercima koje sam ja video nije se moglo podesiti da bude tako kako meni odgovara.

To je moje licno misljenje, uostalom zato i postoje razni brendovi na trzistu.

Vrh Dno