List ima jak izlozbeni prostor, a na njemu mozes da pogledas dvadesetak monitora koji prikazuju samo wallpaper

(Red Moon Desert iz WinXP) Ja sam bio da pogledam NEC FE791 i bilo je tako. Ne mogu da gresim dusu, ali FE791 nije bio (trenutno) izlozen pa mozda zato mi nisu pustili ikonice ili sl (ja sam se interesovao bas za FE791 nije me interesovao Samsung...).
Inace, mislim da su NEC FE791 i ViewSonic P75f (ili P70f silver-crni, mada sumnjam da ima da se nadje kod nas) najbolje 17"-ice na trzistu.
Sto se tice Sasmung 755DFX drug mi ima bas njega i slika je problematicna. Ostrina i tako i tako, ali problem je sto coskovi izlaze van ekrana, a standardna korekcija jastuka ne pomaze, Ja ne znam kako izdrzava sa time, ja bih poludeo posle dvadeset minuta.
Takodje jos jedan prijatelj mi ima Samsung 17", ali 750P (koji je u ono vreme bio, kao dobar monitor). Nikada nisam nesto posebno obracao paznju na sliku (nisam se priblizavao, vec sednem malo dalje u fotelju, nervira me da radim za tudjom masinom...). Medjutim primetio sam da kada se ugasi ispusta pistavi zvuk (dok je u stand-by rezimu) tako da ga ortak cupa iz struje kada mora da ga ugasi i legne da spava na primer.
Ne razumem zasto bi neko, ko kupuje 17", kupovao krsh od Samsung-a, kada su vrhunske 17-ice kao npr. ViewSonic ili Nec vec cenovno u rangu Hansol-a pre godinu dana. Ajde za 19" i ima nekog opravdanja uzeti neku krsh firmu, ali kod 17" ne bih pravio kompromise.