Šta je novo?

Koji sam servis ubio?

kalimero

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
319

Prilozi

A da reinstaliras SpeedFan ? Mozda instaler sam ukljuci servis?

Cat je napisao(la):
A da reinstaliras SpeedFan ? Mozda instaler sam ukljuci servis?

Ne uspeva. Nije stvar tako jednostavna. Ne mogu samo da pogodim koji je servis zaduzen za te senzore.

Speedfan, ako ja ne grešim, instalira svoj servis: speedfan.sys. Idi u services pa pod dependencies nađi od kojih servisa ovaj servis zavisi.

I ja sam primetio pri instalaciji speedfana da proverava da li je startovan GiveIO servis i plus instalira svoj, ali toga nema nigde u listi servisa?

Odradio sam sve sto se tice pomenutog servisa i on je sad aktivan. Medjutim. I dalje ne radi!

Da nema mozda neke veze sa sledecim stanjem u device manager-u?

Prilozi

kalimero je napisao(la):
Odradio sam sve sto se tice pomenutog servisa i on je sad aktivan. Medjutim. I dalje ne radi!

Da nema mozda neke veze sa sledecim stanjem u device manager-u?
Izgleda da nisi dobro odradio jer ti fali giveio u listi 😉
Ajde instaliraj ga ponovo, pa javi da li je proradilo...

Nije do ovog servisa jer kada deinstaliram SpeedFan on me pita da li da ga ugasi. To valjda znaci da je prethodno bio ukljucen.
Da nema mozda neke veze sa hardverom. Da nije neki uredjaj kvaran pa pravi problem za ukljucivanje senzora? HDD je relativno nov SATAII na SATA plocu. Da mu to mozda ne pravi neki konflikt?

kalimero je napisao(la):
Nije do ovog servisa jer kada deinstaliram SpeedFan on me pita da li da ga ugasi. To valjda znaci da je prethodno bio ukljucen.
Da nema mozda neke veze sa hardverom. Da nije neki uredjaj kvaran pa pravi problem za ukljucivanje senzora? HDD je relativno nov SATAII na SATA plocu. Da mu to mozda ne pravi neki konflikt?
Da je GiveIO dobro instaliran i funkcionalan pojavio bi ti se u onoj listi koju si attachovao 😉
Posto ga tamo nema, a potreban je treba ponovo da se instalira...

btw to sto te SF Uninstaller pita da li da ga ostavi apsolutno ne znaci da on proverava pre toga da li je isti instaliran i da li radi sobro 😀
On je glup i to pita po default-u bez obzira da li je GIO tu ili nije 😉

Vidi, ja kao veliki fan SpeedFan-a imao sam ga na svakoj ranijoj masini. Zadnja ploca koju sam kupio je Gigabyte GA8IPE100. Na njoj mi radi SpeedFan ali ne mogu nikako da ukljucim kontrolu brzine ventilatora koji su nakaceni na plocu, sto je ranije na drugim plocama radilo. Podesis mu minimalnu/maksimalnu brzinu u procentima i on zavisno od temperature koja je vezana za taj ventilator usporava ili ubrzava rotaciju istog. Sada to ne radi / ne znam zasto. Mozda je problem u SpeedFan-u?

dbaja je napisao(la):
Vidi, ja kao veliki fan SpeedFan-a imao sam ga na svakoj ranijoj masini. Zadnja ploca koju sam kupio je Gigabyte GA8IPE100. Na njoj mi radi SpeedFan ali ne mogu nikako da ukljucim kontrolu brzine ventilatora koji su nakaceni na plocu, sto je ranije na drugim plocama radilo. Podesis mu minimalnu/maksimalnu brzinu u procentima i on zavisno od temperature koja je vezana za taj ventilator usporava ili ubrzava rotaciju istog. Sada to ne radi / ne znam zasto. Mozda je problem u SpeedFan-u?
To zavisi od ploce, tj od samog chipset-a i senzora na njoj, pa tako na nekima radi savrseno, na nekim delimicno, a na dosta njih nikako 🙁
Cak mi se desavalo da na istoj ploci sa nekom starijom verzijom radi, a sa svim novijim verzijama da ne radi, pa pokusaj da iskopas negde starije verzije i pokusaj s njima 😉

Crni je napisao(la):
To zavisi od ploce, tj od samog chipset-a i senzora na njoj, pa tako na nekima radi savrseno, na nekim delimicno, a na dosta njih nikako 🙁
Cak mi se desavalo da na istoj ploci sa nekom starijom verzijom radi, a sa svim novijim verzijama da ne radi, pa pokusaj da iskopas negde starije verzije i pokusaj s njima 😉

Probacu, nego to mi je sumnjivo, prepozna on senzor, svi podaci su vidljivi ali ne kontrolise brzinu obrtanja ventilatora kao na staroj ploci.

dbaja je napisao(la):
Probacu, nego to mi je sumnjivo, prepozna on senzor, svi podaci su vidljivi ali ne kontrolise brzinu obrtanja ventilatora kao na staroj ploci.
Upravo o tome sam pricao 😉
Znaci, regulacija rpm-a ne radi na svim plocama ili ako radi ne radi uvek potpuno uspesno iz prethodno pomenutih razloga :S:

Sto se samih senzora tice detektuje ih bez problema na vecini ploca, tj. detektuje ono sto sama ploca i senzori na njoj mere...

Nazad
Vrh Dno