Šta je novo?

Koji Radeon (9000pro, 9100) - 2 monitora?

virtual

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
609
Ajmo Atijevci, jedno pitanje nesto profesionalnijeg tipa...

Potrebna mi je informacija za kupovinu Radeona (9000, 9100?), za koriscenje pri radu sa 2 monitora. Trenutno mi je u kompu 7000, dual head, i vreme je za nesto novo. Koji Radeon preporucujete (64+ ddr-a, odlican 2d, solidan 3d - igranje ponekad, firmiran), a da podrzava rad sa 2 monitora, i to u extended rezimu, znaci ne samo ista slika na 2 monitora, vec npr. mogucnost koriscenja jednog za radnu povrsinu, a drugi za alate ili samo code, etc, etc.

Kod 7000 sam muku mucio i sa osvezavanjem na drugom monitoru, nece preko 60hz po default-u... Kako stoje stvari kod ovih novih Radeta sa drugom glavom, da li je istog kvaliteta (posto je u pitanju kombinacija 19"/17", i slika na drugom monitoru mora da bude OK, na barem 85hz), mora li da bude dvoglavi, moze li taj posao da odradi DVI?

Na kraju, osim modela, koja firma?

Kada spajas preko DVI -> DSub konvertora monitor, neizbezno dolazi do gubitka u kvalitetu slike tako da bih ja isao na pravi dual head (2x DSub), a ne na kombinaciju DSub + DVI. Inace posao ce ti odraditi bilo koji R9000 pa navise, pod uslovom da nadjes neki "dvoglavi" ili isprobas da li te kvalitet slike preko adaptera zadovoljava...Inace kod Radeona mozes nezavisno da poedsavas rezloluciju na svakom od displeja i frekvenciju osvezavanja.

Tnx
K, zbog kvaliteta DVI resenje otpada...
Da li imas preporuku za model/firmu ili se prica svodi na topic tipa "Radeon 9000 ili 9100?"

koliko ja znam, (jedino?) ova nova median radeon 9600tx ima 2 x Dsub + tv-out

virtual je napisao(la):
Tnx
K, zbog kvaliteta DVI resenje otpada...
Da li imas preporuku za model/firmu ili se prica svodi na topic tipa "Radeon 9000 ili 9100?"

R9100 nije dual-head

Ne znam da li postoji neki koji nije dual head ali npr. Club3D 9100 je dual head.

Nazad
Vrh Dno