Šta je novo?

Koji Radeon 9000?

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Dakle interesuje me koji brend koji naravno može da se nađe kod nas uzeti, a da na sebi ma 9000 čip. Ja sam probao do sad dva komada Safira koji mi se čini da je sasvim ok kartica i još jedan ne sećam se kako se tačno zove (crvena kartica) i on je nešto lošiji ali je bila PRO varijanta. Ajde da čujem iskustva, naravno posebno me interesuje kvalitet tv-outa prevashodno.

Da bog da se ne ponovile one lose serije 9000-ki sa pasivnim hladjenjem. Dakle, biraj one sa aktivnim i uzmi ako mozes 9000 Pro zbog bolje memorije. TV out je standardno dobar, mada se meni malo vise svidja Interni na GF4MX karticama. Lepo se moze namestiti, i ivica nije izrazena, a ostrina je ok. Ja uvek smanjim malo i zasicenje boja na TV-u (u drajverima), jer ne volim da izgleda sarenije nego u prirodi.

Nisi rekao sta uopste imas kao opcije?

Kao sto sam vec xx puta ponovio, imam R9000 firme PowerMagic, koja ili je promenila ime, ili je otisla u stecaj, posto nigde nema ni sajta niti bilo kakve informacije o doticnoj. Radi sasvim o.k., tv-out je solidan, sa tim da su mi boje malo bledje na tv-u ( mada ne znam da li ima neke veze to sto sam koristio kombinaciju SVHS-->Scart na videu, pa preko kompozitnog u TV:p:D), ali sam boje lako doterao iz control panela. Stampa je crvene boje sa aktivnim cooler-om. Jedino je na cooler-u logo PM, pa sam po tome zakljucio da se radi o toj firmi. Ako te zanima jos nesto, pitaj. Kartici je iz BIOS-a onemogucen OC (restaruje se komp cim je ubrzas, pa makar i za 1 MHz).

Pozdrav :wave;

Boje su ti sigurno lose bas zato sto si isao preko Male Krsne! Ja sam probao svasta od kartica sto se tice ATi-a. Mogu svasta i da nabavim i donesem, ali je cinjenica da ja nisam video niti jedan los model 9000-ke! ne govorim sada o o/c ili neznam cemu, vec o onome sto se za ulozeni novac dobija!

Prema tome prijatelju, ukoliko mozes uzeti tu karticu za neku razumnu cenu, verujem i moje je iskreno misljenje da te nece razocarati niti ostaviti ravnodusnim! Takodje mislim da ce se samnom sloziti 99% ljudi sa ovog foruma koji su pristalice ATi-a.

Pozdrav

Boje su ti sigurno lose bas zato sto si isao preko Male Krsne!

Verujem da si primetio smiley-je.... Nemam skart na tv-u, neki krs od iskre star 18 godina, ali ima i dalje ostru sliku...

Pozdravcheers

Samo da se nadovezem na tu pricu! :) hahahaha, slusaj za TV, verujem ti da je slika ostra i imas kontrasta i svega toga! Pa ja sam zivi svedok koliko su ti "matori" TV aparati bolji od ovih novih! majke mi moje! hahahaha, ja u svojoj sobi imam neki EI - Nis ekran 51 star ono ima 12 - 15 godina GLATKO! onaj ruznadaljinski sve to, a slika kao Sunce! hahahaha, u dnevnoj sobi cuci neki Sony Wega, nema sirotan ni 5 godina a vec je jednom crko! hahahahaha

Toliko o kvalitetu NAS i NEKIH JAPANACA

isto vazi i za Sloveniju :)

Pozdrav..

Ma sto starije to bolje, i radi savrseno. Samo sto ja nemam ni skart na TV posto je mator jedno 15 do 20g, ali Blaupunkt radi ko satic.... ah sta da se radi:beat:

Santa je napisao(la):
Kao sto sam vec xx puta ponovio, imam R9000 firme PowerMagic, koja ili je promenila ime, ili je otisla u stecaj, posto nigde nema ni sajta niti bilo kakve informacije o doticnoj. Radi sasvim o.k., tv-out je solidan, sa tim da su mi boje malo bledje na tv-u ( mada ne znam da li ima neke veze to sto sam koristio kombinaciju SVHS-->Scart na videu, pa preko kompozitnog u TV:p:D), ali sam boje lako doterao iz control panela. Stampa je crvene boje sa aktivnim cooler-om. Jedino je na cooler-u logo PM, pa sam po tome zakljucio da se radi o toj firmi. Ako te zanima jos nesto, pitaj. Kartici je iz BIOS-a onemogucen OC (restaruje se komp cim je ubrzas, pa makar i za 1 MHz).

Pozdrav :wave;

Santa a sto ti ne pokusas da flesujes taj bios pa da vidis da li onda moze da se dize kartica...?

Ma razmisljam ja o tome vec dugo....:beat: Ali ispitni rok je tu, treba da se uci, a ja kad vec radim nesto tako hocu da tome posvetim nekoliko dana... Videcu, uskoro nadam se:D :D :D Kako teku propreme za vojake???

Trebalo bi da ide memorija bar do 250(500) sudeci po memoriji.

Ma brale brojim sitno sto bi rekli...:beat:

Santa je napisao(la):
Ma razmisljam ja o tome vec dugo....:beat:

Tesko ces se od toga "leba najesti" !
Iskustva mnogih govore da je r9000 jako tesko overklokovati, a i ko je uspeo dobitak u performansama je par % uz veliku nestabilnost i probleme tipa:" ne radi mi 2d kako treba, a i 3d brljavi!" (To je sto se tice flash-ovanja biosa)

Neki tvrde da im je oc uspeo i sa Power strip-om 3.30 beta buld 347, al je dobitak u 3dmark-u 2001 primecen samo u filrate testu!

Benchmarkovci su imali u rukama onaj Connect3d-ov r9000 i uspeli su da ga kloknu, ali ne znam iz kog razloga nisu objavili rez. testova sa povisenim klokovima, pa kad bi se uspeli dokopati tog biosa mozda bi se nesto i uradilo.

Inace iskustva sa flash-ovanjem biosa su dosta negativna!

jazza je napisao(la):
Ma brale brojim sitno sto bi rekli...:beat:

Brate pazi da se ne zabrojis ;)

Moje misljenje sto se tice 9000-ke (non pro) je totalno pozitivno! Imao sam Gigabyte i Safirce i obe su super! Kvalitet slike sto se tice TV-Outa je superioran u odnosu na bilo koju karticu Nvidia modela i o tome se ne vredi diskutovati! Prema tome mozes se za:hump: jedino ako uzmes Nvidia karticu, dok je sa ATi karticama, zadovoljstvo zagarantovano!

:)

Pozdrav!

alokiN je napisao(la):
Santa je napisao(la):
Ma razmisljam ja o tome vec dugo....:beat:

Tesko ces se od toga "leba najesti" !
Iskustva mnogih govore da je r9000 jako tesko overklokovati, a i ko je uspeo dobitak u performansama je par % uz veliku nestabilnost i probleme tipa:" ne radi mi 2d kako treba, a i 3d brljavi!" (To je sto se tice flash-ovanja biosa)

Neki tvrde da im je oc uspeo i sa Power strip-om 3.30 beta buld 347, al je dobitak u 3dmark-u 2001 primecen samo u filrate testu!

Benchmarkovci su imali u rukama onaj Connect3d-ov r9000 i uspeli su da ga kloknu, ali ne znam iz kog razloga nisu objavili rez. testova sa povisenim klokovima, pa kad bi se uspeli dokopati tog biosa mozda bi se nesto i uradilo.

Inace iskustva sa flash-ovanjem biosa su dosta negativna!

Da, ali gledaj ovako.... Meni vec sa Rage3d tweakom sa ukljucenim tweakom za 3dMark daje veci skor reda 100markova (bez oc-a, posto je nemoguc), tako da mislim da bi ipak dobio veci skor, narocito zbog barem 100 MHz-a ubrzane memorije. E sad, ako neko ima link ka tom BIOS-u za r9000 koji provereno radi, bio bih mu zahvalan da postuje link.
BTW, dobio sam lep mail od strane ATI-ja, kojim me obavestavaju da njihove kartice (built by ATI) ne mogu da kupim u Evropi, i da za sva pitanja treba da se obratim na sajt proizvodjaca iste:beat: . Taj sajt ne postoji, medjutim na nekom sajtu sam pronasao da su PowerMagic kartice u stvari Built by ATI. Kako to mogu da proverim?

brankoX je napisao(la):
Kakav je HIS-ov Excalibur 9000pro?

Ima jako lepu sliku (znaci "pravi" ATI), ima memoriju od 3.3 ns, ima kuler i za 1300 markova losiji od Radeona 8500 LE.
TV - out, VRLO lep, a moze se naci i VIVO varijanta koja radi sjajno.
Sve u svemu - lepo, lepo, ali za te pare uzmi radeon 8500LE...

Vrh Dno