Santa je napisao(la):
Ma razmisljam ja o tome vec dugo....:beat:
Tesko ces se od toga "leba najesti" !
Iskustva mnogih govore da je r9000 jako tesko overklokovati, a i ko je uspeo dobitak u performansama je par % uz veliku nestabilnost i probleme tipa:" ne radi mi 2d kako treba, a i 3d brljavi!" (To je sto se tice flash-ovanja biosa)
Neki tvrde da im je oc uspeo i sa Power strip-om 3.30 beta buld 347, al je dobitak u 3dmark-u 2001 primecen samo u filrate testu!
Benchmarkovci su imali u rukama onaj Connect3d-ov r9000 i uspeli su da ga kloknu, ali ne znam iz kog razloga nisu objavili rez. testova sa povisenim klokovima, pa kad bi se uspeli dokopati tog biosa mozda bi se nesto i uradilo.
Inace iskustva sa flash-ovanjem biosa su dosta negativna!
Da, ali gledaj ovako.... Meni vec sa Rage3d tweakom sa ukljucenim tweakom za 3dMark daje veci skor reda 100markova (bez oc-a, posto je nemoguc), tako da mislim da bi ipak dobio veci skor, narocito zbog barem 100 MHz-a ubrzane memorije. E sad, ako neko ima link ka tom BIOS-u za r9000 koji provereno radi, bio bih mu zahvalan da postuje link.
BTW, dobio sam lep mail od strane ATI-ja, kojim me obavestavaju da njihove kartice (built by ATI) ne mogu da kupim u Evropi, i da za sva pitanja treba da se obratim na sajt proizvodjaca iste:beat: . Taj sajt ne postoji, medjutim na nekom sajtu sam pronasao da su PowerMagic kartice u stvari Built by ATI. Kako to mogu da proverim?