Šta je novo?

Koji rack server kupiti?

• Začetnik teme Začetnik teme smiley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smiley

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2000
Poena
609
Firma u kojoj radim treba kod internet provajdera da postavi WWW server.
Konfiguracija bi trebalo da izgleda ovako:

- rack server visine 1U
- AMD Opteron dual core (na primer 2216 ili 280, ne znam sta je trenutno aktuelna serija)
- bar 2GB memorije, DDR2-667 ili brza
- 2 x LAN
- 2 SATA diska

Koji brand / model preporucujete a da je raspoloziv u Beogradu, koje su otprilike cene?
pretpostavljam da bi nam odgovaralo nesto tipa HP Proliant DL145, Fujitsu-Siemens primergy-RX220...

Da li ste upoznati sa npr. uslovima kupovine, rok isporuke (vrlo bitno!), servis itd...
Takodje i na PM mozete poslati i iskustva sa beogradskim distributerima ako smatrate da nije za forum

Zahvaljujem unapred na svakom korisnom predlogu

Neces verovati, ali danas sam video dva SunMircro System rack servera, visine 1U i to sa bas AMD opteron procesorima (malo sam se zacudio jer ih redje vidjam)...ima i 2xSata HDD u mirror-u, nisam gledao koliko je memorije tu.....znaci tacno ono sto si napisao da ti treba....
Izgledaju izuzetno kompaktno, hladenje je fenomenalno...

Verujem da i hp ima nesto slicno, ali do sada nisam koristio hp rack server-e (do sada sam samo radio na jedno 10 hp big bitch serverima 🙂)...

pazi. iz licnog iskustva - dell 1950 (ne uklapa se u tvoju pricu jer nije AMD vec Intel Xeon 5xx0) ili Dell sc1435 ako bas mora amd
mada ih nisam vidjao sa sata diskovima vec sas ali ajd sad....
a imas ih u Informatici ili u List Solutions

Nazad
Vrh Dno