Šta je novo?

Koji quad na moju plocu ?

ralos

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
319
Hoću da stavim uzmem neki quad,sada mi se prvi put javila potreba za četiri jezgra za gaming.U obzir dolaze i novi i polovni samo zaplovim na 4 cores :)

Intel G31 ploca jes da podrzava quad core procesore ali da sam ja u pitanju ne bih se upustao u taj rizik zbog veoma slabe naponske sekcije za procesor.

Prvo bolja ploca pa tek onda quad core procesor ali tu se postavlja pitanje jer ako kupis bolju plocu za Intel Q6600 ili Q9550 onda ti fakticki ulazes u mrtav socket.

Ne bih ja Quad na tu plocu. Moja preporuka - prodaj maticnu i procesor, kupi AMD Athlon X4 620 i maticnu Gigabyte GA-MA790X-UD3P - skupa 18000 din.
Ako ti se posreci mozes da otkljucas cache na AMD X4 i dobijes Phenom.

Poslednja izmena:
Uh,18 000 je previse,pa ljudi kupe ceo komp za te pare a ne samo procesor i plocu,da ne govorim da pristojna graficka ide preko 100 evra i to ako ti se posreci.Hteo bi neko najjeftinije resenje da se vozim na 4 jezgra.E da koliko da trazim za moj procesor a koliko za plocu u slucaju da ih budem prodavao?Procesor ide preko 3 Ghz ali sam ga samo drzao na kloku dok nisam presao crysis i crysis warhead,tako da je 90% vremena na defaultu.

Hoću da stavim uzmem neki quad,sada mi se prvi put javila potreba za četiri jezgra za gaming.U obzir dolaze i novi i polovni samo zaplovim na 4 cores :)

Nikakav Quad nemoj stavljati na tu plochu.Trostepena naponska sekcija na plochi i Q ne idu zajedno.A koja je svrha stavljati procesor od 150 Eur na plochu od 30?

Pa sta onda da radim,da menjam proc i plocu u paketu.Koliko da trazim za ovo moje?Sad i i5 dolazi u obzir ili mozda i AMD varijanta,kad vec ceo paket ide ?

Bolje AMD, samo i5 kosta skoro kao ploca i procesor koje sam naveo.
Ne znam koliko bi mogao da trazis za tvoju plocu i procesor, mozda oko 80 evra, ali bolje pogledaj male oglase.

Poslednja izmena:
Nikakav Quad nemoj stavljati na tu plochu.Trostepena naponska sekcija na plochi i Q ne idu zajedno.A koja je svrha stavljati procesor od 150 Eur na plochu od 30?

Q6600 na p5k vanila(trostepena naponska) radio tri godine bez ikakvog problema na 3.2ghz 1.3v(pod intel burn testom). Ali bez ijednog jedinog problema...

Vrh Dno