Šta je novo?

Koji QoS Ruter? Quality of Service router

CoR

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
620
Trenutno sam na SBB-u koji ovajno radi. Od danas sam na ADSL-u.

Nas 4 treba da deli net. Mora QoS da bi neko mogao da igra online dok drugi download-uje.

Nemam gde da stavim comp koji bi glumeo ruter!!!

Koji su OK modeli? Ima li nekih razlika u QoS?

Raspolazemo sa nekih 100-150€.

Ok, ali...

milanbb je napisao(la):
Pogledaj u Netiksu neki od Pheenet ili TPLink modela...

Idem sutra u netiks. Oni su na crvenom krstu sada... relativno blizu...

Zanima me na sta da obratim paznju? Sta treba da ima QoS, sta ne sme da ima... Citam da ima vise vrsta QoS-a, veze nemam koji mi treba...
Mada, za te pare 100€ mislim da ne mogu mnogo da biram.

Vazno mi je da se ne *****em prilikom kupovine. A nemam nikakvih iskustava sa QoS ruterima :(

Svaka pomoc je dobro dosla :)

treba da ima ogranicenja po portu (recimo ftp, http, icq, irc...), tj da mozes da dodelis prioritet nekim od njih. A mislim da bi svaki takav trebao da ima i ogranicenje po adresi - ako planirate da menjate odnos placanja :). za 100 eur mozes da biras do mile volje, posto su osnovni modeli oko 30 eur ...

Poslednja izmena:
Za 4 user-a ce ti trebati bas kvalitetan router!

Ovaj ASUS se zaglupi (opada transfer sa neta) i kad se 3. ubaci i to ne na net, nego samo kopiranje sa harda na hard. :trust:

Delija je napisao(la):
Za 4 user-a ce ti trebati bas kvalitetan router!

Ovaj ASUS se zaglupi (opada transfer sa neta) i kad se 3. ubaci i to ne na net, nego samo kopiranje sa harda na hard. :trust:

E sad mi me usrecio, nemas pojma!
Pricao sam sa Bahatim, covek mi poslao i sliku QoS sa njegovog rutera. Ruter kosta 8300 din i moze da da Hi i Low protok za 8 (slovima:eek:sam) programa!!!
Gledam i ne verujem! Sta da radim sa 8 programa????? To cu popuniti samo "podesavanjima" jednog compa. Sta da radim sa ostala 4!

Najgore je sto ljudi iz Netiksa pojma nemaju sta prodaju! Pitas ga kakav je ruter od 160€?
Veze nema, nije ga probao, nije da nikada koristio, nema nikakvo iskustvo u radu s njim, ne zna kakva ima podesavanja.
Najbolje je kad mi kaze "Kupi pa vidi".

Vrh Dno