Šta je novo?

Koji program?

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Sa kojim programom mogu da se izoluju loši sektori na HDD-u ili sa čim da odredi gde se nalaze ti lpši i da mogu da tako formatiram hard?

Ja koristim HDD regenerator

Pa skeniranje sa HDD regeneratorom će ti odrwditi gde se nalaze bad sector-i, ukoliko HDD regenerator ne može da ih ispravi onda iseci hard disk sa partition magic-om ili acronis disk director-om.

+1 za hdd regenerator koji se pokrece naravno iz dosa inace koliko je dobar toliko moze i da zezne ceo hard disk i treba mu malo vise vremena da odradi 500gb je radio 3.5 dana i na kraju ga je opravio :Dx

+1 za hdd regenerator koji se pokrece naravno iz dosa inace koliko je dobar toliko moze i da zezne ceo hard disk i treba mu malo vise vremena da odradi 500gb je radio 3.5 dana i na kraju ga je opravio :Dx

Sa ovim se posebno slazem, za vreme regeneracije moze da crkne hdd.

I ako nestane struja sto ja licno nisam iskusio, maler :D 40gb neki stari hard jedan je oporavio drugi je crko samo klapce inace radio ga je 10 dana na kraju sam ga bacio :D

Hard Disk Sentinel professional 3.7 radi radnju.
pored raznih opcija postoji i mogucnost
' regeneracije " hard-a, a sastoji se od visestrukog ( po zelji ) write i read ciklusa za svako polje sa belezenjem tacnosti upisanih podataka, vizuelnim prikazom stanja istih, i po potrebi premestanja i zamene neispravnih sektora sa rezervnim, procena stanja harda i njegove dugovecnosti posle oporavka i jos mnogo vise. ( gore pomenuti proces ne treba mesati sa low level formatom )

topla preporuka, narocito ako si spreman da zrtvujes 13 i vise sati za proces.

http://www.hdsentinel.com/

Poslednja izmena:
Kolko je validan taj hddsentinel? Sad gledam moje diskove i jedan od za jedan od 160GB kaže da ima 65000 loših sektora i da mu je zdravlje na 9%. Disk radi normalno, i sa chkdsk nema ništa loših sektora. Kome sad verovati?

vrlo je validan.

aj okaci neki screenshot ako si u mogucnosti
nesto kao ovo

Prilozi

• reallocated sectors.jpg
    reallocated sectors.jpg
    200 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Meni treba ista stvar, nesto sto ce da obelezi bed blokove i da ih izbaci iz upotrebe. Ako se neko seca na amigi je bio takav programcic, napravi fajl _bedbloks_ koji zauzima bed blokove, naravno nema defragmentacije ili brsanja tog fajla.

proveri kablove i napajanje kao sto ti predlaze program, a ako je sve ok a nisi sam postavljao neke vrednosti uz pomoc programa onda si verovatno u problemu.

mada se na drugom slajdu ne vide bed sektori tj. ima ih nula ?, dok za neke vrednosti ( obzirom da se radi o hexadecimalnom zapisu ) stoji nekoliko desetina milijardi gresaka ?
jel to isti disk na oba slajda ? nisi slucajno sam postavio nove vrednosti ? odradi ponovo test - sa ponovnim upisom i verifikacijom podataka pa proveri onda stanje.

Isti disk, nisam pogrešio. Probaću da zamenim kablove sa onim što je kao 100% ispravan, pa se javljam

Zamenio sam mesta kablovima, isto sve. Sad ću još hdd regenerator da profuram, da vidim šta on kaže.

Nazad
Vrh Dno