Šta je novo?

Koji program ?

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Koji program moze da mi pomogne pri preciznom stampanju po kesicama za CD-ove. Znaci po onim belim kesicama. Ili ako neko zna bilo koji drugi program u kom mogu da podesim po dimenzijama kesica da stampam po istim. I naravno dobro bi doslo kada bi neko znao i dimenzije tih kesica :)
Pozdrav
Nikola

Mexa je napisao(la):
Koji program moze da mi pomogne pri preciznom stampanju po kesicama za CD-ove. Znaci po onim belim kesicama. Ili ako neko zna bilo koji drugi program u kom mogu da podesim po dimenzijama kesica da stampam po istim. I naravno dobro bi doslo kada bi neko znao i dimenzije tih kesica :)
Pozdrav
Nikola

Photoshop, CorelDraw, Illustrator, Freehand, verovatno i jos neki slicni. Dimenzije su negde oko 12x12, mozda malo vece.

Neki bi ovo radili u Corel-u i slicnim, a moze i u wordu.

Inace, kad nisam imao santimetar pri ruci iskoristio bih svesku sa kockicama kod koje su dve kockice 1 santimetar.

Lenjir mi na stolu kaze da ove (smartbuy) kesice imaju (oko) 12.5 x 12.8 cm (plusminus 1mm)

CD labeler.

Nisam razumeo o kakvim je kesicama reč, ako se odnosi na omote za CD rom, najjednostavniji i najpraktičniji program te vrste je CD Cover Print (obavezan download sa Download.com-a, težak je svega nekih 200-300 kb, i daje print front i back side, i direktan link ka najboljoj arhivi sa omotima - cdcovers.cc).

Od ostalih, tu je CD Labelar, ali još bolji program od njega je Sure Thing - na Astalavisti imas i krek za skoro sve verzije programa - inače program je super profi, daje ti mogućnost da praviš omote za DVD, VHS, CDrom, unutrašnje omote, slike koje se lepe na sam disk, omote za diskete, cak ti daje mogućnost da i sam kreiraš vlastite omote - ja sam npr. napravio par profi omota za sopstvene kompilacije starih, dobrih DOS/Win95 igara.

Pozdrav,

Kerry

Vrh Dno