Šta je novo?

Koji program za snimanje desavanja na ekranu?

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Hocu da snimim filmske sekvence iz jedne igre. Potreban mi je program koji ce zadrzati originalnu rezoluciju. Znaci bitan je kvalitet tj. da bude kao i sama filmska sekvenca. Koji mi program moze ovo najbolje uraditi?

Potrazi RAD Video Tools i pokusaj s njim da direktno iscupas te sekvence ;)

BTW podrzava dosta formata koji se cesto koriste u igricama...

Legacy of Kain: Defiance

@Crni: RAD Video Tools imam ali igra ima samo 4 bik fajla. Potrebno je da igru odigras i onda mozes da pustas sve sekvence iz igre. Hteo bih da ih spojim kako bih "napravio pricu" da mi kada npr. izadje nastavak bude lakse da se podsetim dogadjaja iz ovog dela.

twister je napisao(la):
Legacy of Kain: Defiance

@Crni: RAD Video Tools imam ali igra ima samo 4 bik fajla. Potrebno je da igru odigras i onda mozes da pustas sve sekvence iz igre. Hteo bih da ih spojim kako bih "napravio pricu" da mi kada npr. izadje nastavak bude lakse da se podsetim dogadjaja iz ovog dela.
Sekvence su sigurno na disku, samo treba provaliti njihovu extenziju i format ;)

Na hard disku su (ako si na njega mislio). A mislim da se nalaze u bigfile.dat fajlu koji je velicine 1.71 GB. Evo sta se sve nalazi u direktnorijumu gde je igra instalirana:
bigfile.dat (1.71 GB)
binkw32.dll (342 KB)
defiance.exe (1.34 MB)
LOKD_PC_Manual.pdf (5.97 MB)
readme.rtf (145 KB)
uninstlokd.exe (56 KB)

i u direktorijumu MOVIES:
credits.bik (58.3 MB)
eidos.bik (3.07 MB)
end.bik (25.8 MB)
intro.bik (99 MB)

Znaci: iz movies direktorijuma jedino su end i intro (izgleda ono sto mi treba) ali je sve ostalo 100 % u okviru bigfile.dat fajla. Tako da ce mi ipak trebati program koji trazim...

Camtasia Studio?

*** nemam link da ti dam a prgramcic koji sluzi za snimanje desavanja sa ekrena je Snagit,trial verziju imam a nisam se ni trudio bas da nadjem crack ali toliko mugu da ti kazem,sretno.

Hvala Voodoo_NBGD, sada cu da vidim sta se nalazi na linku.

@Prozium: samo nemoj da spominjes nikakve crack-ove posto to nije dozvoljeno (na ovome forumu). Hvala za ime programa.

Za igre koristim FRAPS od svega par stotina kB zavrsava posao; kod nekih igri/igrica opasno secka cak i u najnizoj rezoluciji, dok kod nekih radi opusteno i u full screenu.

Evo skidam fraps pa cu proveriti.

@Voodoo_NBGD: Dragon-UnPACKer sam skinuo, instalirao i nece da otvori. :(

Fraps radi posao kako treba. Fora je u tome da saznas u kojoj rezoluciji je radjena animacija i da mu istu podesis a ne vecu od toga. Tada sve snimi kako treba.

Ja sam poslednji put koristio free verziju 2.5.3 od pre ~1.5 mesec i tu su postojale opcije samo za half-size i full-size kao ponudjene i fps 20,30 ... 60. Valjda prog. automatski odredjuje originalni size?

Ne odredjuje. Kako bi on mogao da znam sta ja imam nameru da uradim. Moze da pogleda rezoluciju desktop-a, ali kakve to ima veze ako ja, kao stoje sada slucaj, hocu da pustim sekvencu pa da nju "skenira"...

Fraps radi posao kako treba. Fora je u tome da saznas u kojoj rezoluciji je radjena animacija i da mu istu podesis a ne vecu od toga.
Pa ovo je poenta, mislis na podesavanje res u okviru same igre?

Ipak, mislim da mozda ima uticaja i u tome koliko se igre oslanjaju na 3D performanse graficke ili snagu centralnog procesora, samim tim u nekim igrama secka a u nekima radi ok.

Nazad
Vrh Dno