Šta je novo?

Koji program za pravljenje imidza diska

• Začetnik teme Začetnik teme mikle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Kao sto naslov kaze hteo bih da uradim imidz celog diska pa me interesuje kojim programom i ako mogu da dobijem link.

GHOST 2003.... probaj da nadjesh na net-u DOS verziju (~1MB)...

Mada nisi napomenuo velicinu diska....

evo da pojasnim malo.
disk je 40gb i hteo bih da uradim format, instalaciju sistema (winxp sp1) i programa, optimizaciju svega toga i na kraju da napravim imidz svega toga.
taj imidz bih posle narezao na dvd.
ovo radim poznaniku koji nije bas najvestiji sa radom na racunaru pa bih mu napravio takav imidz da moze sam da vrati sistem na stanje u kojem sam ga je po instalaciji ostavio.

Lepa zamsao, ali postoji potencijalni problem ako vam se hardver (čipset, video karte...) drastično razlikuje.

Acronis

Koristi Acronis trueimage, samo da tvoj prijatelj i ti imate slicne konfiguracije, ili kod njega odradi instalaciju, pa srezi imidz diska.
Imidz file diska moze iz programa da se podeli na velicinu cd-a (650MB, 700MB) i da se nareze, a takodje mozes da narezes i butabilni disk sa trueimage programaom, tako da ako mu zvekne sistem, samo ubaci disk i restoruje imidz.

ivo.r je napisao(la):
Lepa zamsao, ali postoji potencijalni problem ako vam se hardver (čipset, video karte...) drastično razlikuje.
Kao sto rece ivo.r, makine bi vam morale biti gotiovo identicne! U suprotnom bice veeelikih problema.
Inace podrzavam Acronis True Image. Sjajan program!

ivo.r je napisao(la):

Doslo je do malog nesporazuma. Ja hocu da odradim instalaciju na njegovom racunaru i da napravim imidz njegovog diska, znaci nema veze sa mojim racunarom.

Nadam se da je Acronis True Image free ili barem shareware i da nije preterano velik za skidanje.
A prvom odgovoru je spomenut Ghost. Da li mogu pomocu njega da odradim imidz s obzirom da ga vec imam negde na cd-u.

Ista stvar! Ako su vam cipsetovi, graficke, modemi, zvucne identicne, sansa postoji. Mada opet vidjao sam i suprotne situacije. Sve isto a ne radi.
True Image nije free. Ghost moze isto tako da posluzi.

mikle je napisao(la):
...

Nadam se da je Acronis True Image free ili barem shareware i da nije preterano velik za skidanje.
A prvom odgovoru je spomenut Ghost. Da li mogu pomocu njega da odradim imidz s obzirom da ga vec imam negde na cd-u.

TrueImage nije free, shareware je Instalaciona verzija ima nešto manje od 10 MB a zauzima na disku (u instaliranom direktorijumu) nešto manje od 9 MB. Ima vrlo jednostavan interfejs i sve se radi iz Windowsa, par kliktaja mišem i on odradi posao (image file mora biti sačuvan na različit disk od onoga za koji se image pravi - što će reći moraš imati dva diska i dovoljno prostora na onom drugim gde ćeš smestiti image file)
Vrlo je brz i u pravljenju image-a i u restor-u (za desetak minuta vrati image file diska veličine oko 4,5 GB)

Info o programu imaš na:

http://www.acronis.com/company/inpress/2003/08-13-pocketpc-trueimage.html

Ghost sam koristio samo jednom i nekako mi je komplikovaniji za upotrebu od Acronisovog programa, ali će ti sigurno odraditi posao.

Nazad
Vrh Dno