Šta je novo?

Koji program za kovertovanje i smanjenje video fajla?

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
Da li mozete da mi preporucite koji program je dobar koverter videa i recimo da ima opciju da neke filmove koji imaju oko 4 i vise GB svede na 700 MB a da pritom sto je moguce manje se izgubi na kvalitetu ili neki spot koji ima recimo 500 MB dovede do 100-200 MB?

A da nije komplikovan za rukovanje, po principu uneses koliko oces da ti bude veliki video fajl i onda on sve ostalo sam odradi...

Handbrake.

Ali ne očekuj čuda ako nisi vičan sa x264 tweak-ovanjem. U vr' glave ako hoćeš da ne izgubiš previše na kvalitetu transcode-a (da kažemo ripu ripa) je oko 60% od originalne veličine. Jednostavno, još uvek nije moguće toliko kompresovati film (sa 4GB na 700MB) a da ne primetiš gubitak kvaliteta. Neki maksimum bi bio 4GB na 2-2.5GB (opet će se videti gubitak, al' ne na prvu loptu).

Poslednja izmena:
A Handbrake je jedan od lakših programa te vrste. :)

Probaj i vidi kako to izgleda. Jeste da ćeš se smoriti dok odradi ponovni encoding, al' kreni sa malim fajlovima (ti koncerti) i vidi koliku kompresiju možeš da ostvariš, a da ne gubiš mnogo detalja i da uporedo zadovoljava tvoj ukus.

Ajde videcu sta mogu malo cu procitati neko upustvo da vidim kako to funkcionise ne mogu napamet da lupam tamo nesto.
*** ortak me zeznuo, rekao da ce imati eksteni hdd od 2 TB da mi da samo da prenesem filmove i jos stosta da prebacim na komp u selu ali nema nista od toga imam 32GB karticu u mobu pa koliko uspem da uguram nadam se da cu uspeti do ponedeljka da savladam i uguram sto vise :/

Poslednja izmena:
Imas i Vidcoder recimo, baziran je na handbrake-u, ali je po meni bolje odradjen izgled samog programa.

Poslednja izmena:
Probaj Total Video Converter.

Ne očekuj čuda, ali meni je fino završavao posao oko konvertovanja između različitih formata.

Najprostiji za korišćenje, mada mnogo ograničen je Freemake Video Converter. Devojku koja nema pola čuke o kompovima sam obučio za pola sata kako da secka i konvertuje video fajlove.

Nije los Format Factory, malo izgleda konfuzan u pocetku, ali moze brzo da se savlada.

Avidemux 2.68 x64 ili Mediacoder x64 !!! (x64 je oznaka za 64-bitnu verziju programa i kodeka u njima)

Probaj ova dva, i kad radiš video kompresiju OBAVEZNO (ali obavezno !!! ) je radi u dva prolaza, jer to daje primetno bolje rezultate. Takođe, bolje je da kompresuješ na kvalitetnim postavkama x264 kodeka jer i to daje bolje rezultate, nego ako budeš insistirao da ti što brže odradi ceo posao.

http://www.mediacoderhq.com/dlfull.htm

http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

Takođe, velika novina i još uvek nepoznanica je x265 kodek. On je VRLO napredan i za njega treba baš jaka mašina, ali takođe moram da kažem da se nalazi u vrlo ranim fazama svog razvoja i još uvek nema sve što treba da ima(takođe i nije optimizovan kao x264,ali je to samo pitanje vremena). Već sada se vidi da će on biti velika budućnost enkodinga jer, kada se dovede na isti nivo kao što je sada x264, davaće od 30 do čak 50 % manji bitrate uz isti kvalitet slike kao što ima x264.

Poslednja izmena:
Pisano je 1000 puta 2pass ne daje bolje rezulate.
Jedino je korisno kad targetujes velicinu izlaznog fajla u suportnom nepotrebno , a kamoli obavezno.

Poslednja izmena:
formatfactory ?

Vrh Dno