Šta je novo?

Koji program za kontrolu obrtaja CPU coolera?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Imam T7500 i zeleo bi da stavim kuler da radi na maximumu, jer bolje i da bude bucno nego da mi se pregreva. U pitanju je Acer 5920G sa 8600m GT grafickom...
Probao sam sa smartfanom, I8FANGUI, rivatuner, easy tune 6, googlao nekoliko dana ali nisam uspeo da nadjem ni jedan program.
Dakle, da li znate neki program za kontrolu obrtaja za T7500 na Acer 5920g?

Imam T7500 i zeleo bi da stavim kuler da radi na maximumu, jer bolje i da bude bucno nego da mi se pregreva. U pitanju je Acer 5920G sa 8600m GT grafickom...
Probao sam sa smartfanom, I8FANGUI, rivatuner, easy tune 6, googlao nekoliko dana ali nisam uspeo da nadjem ni jedan program.
Dakle, da li znate neki program za kontrolu obrtaja za T7500 na Acer 5920g?

Cek zar ti Smartfan nije resio problem sa kontrolom obrtaja?
Na mom laptopu je pomoglo, a Riva bi sugurno trebalo da resi problem.

Na rivi nemam opciju da biram. Smartfan nista.

Onda ne znam stvarno drugar probaj da izguglas negde, to mi se jos nije desilo,odnosno uvek sam mogao da kontrolisem broj obrtaja:)

Vec sam pisao u prvom postu, guglao sam nekoliko dana, nisam nasao ni jedan program da radi.

Jesi probao da ga undervoltujes? Pomoglo bi sto se temp tice, a posle toga juri nesto za vent.

Undervoltovan je, a graficka mi se greje na 95 stepeni, a imam samo jedan kuler za CPU i GPU. Pa hocu da stavim na max (ionako koristim CM Notepal koji je bucniji od desktopa). Mada, ako ne nadjem neki program za ctrl fan mogao bi da probam da stavim neki drugi kuler sa npr desktop graficke.

Ili neki sa chipseta... Dobra ideja ali koja je šansa da nađeš odgovarajući kuler? Neki koji ćeš uopšte moći da ušrafiš, i još da bude efikasniji? I svakako bih zaobišao one najjeftinije kulere od ~150 din za GF2/GF4 MX.

Vrh Dno