Šta je novo?

Koji program za full backup sadrzaja Android telefona?

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Zanima me postoi li neka aplikacija za Android OS koja bi po upotrebi i funkciji bila pandan onome sto su na Windows platformi Northon Ghost i Acronis true image? Ne zanima me bekap samo podataka ili kontaktata vec da imam kompletnu "sliku" telefona u jednom fajlu koji bi se mogao prepisati po potrebi. Telefon nije root-ovan,samo da napomenem.
Meni za sada od programa na pamet pada samo Nandroid. Ima li neko mozda predlog za nesto bolje ili pametnije od njega?

Pa da sa Nandroidom to najbolje odradis.Instaliraj ClockworkMod Recovery ili Amon-RA Recovery i kad upalis telefon i udjes u recovery mod ides na Backup pa Nandroid.Ako ti treba tutorijal za kompletnu instalaciju, javi napisacu ti.
Da, koji je model telefona i koja je verzija androida?

Najbolji nacin je Nandroid ili BARTS (koji je mozda bolji jer moze da vraca podatke na EXT3 particiju). Za oba je potreban custom recovery, naravno.

Mislim da na X10 Mini Pro to ne moze jer je zakljucan recovery. Ali nisam previse upucen u SE Android telefone.

Hvala na odgovorima. U pitanju je Samsung Galaxy S sa Vipa, Froyo verzija OS-a. Apsolutno ne bih da root-ujem, menjam ROM niti bilo sta slicno ali s obzirom da ga već mesecima budzim sto se tice softvera, navigacije, igara i da sam sad tek sad zadovoljan radom i sadrzajem, stvarno ne bih imao zivaca a ni vremena da ako se nesto lose desi krenem iz pocetka.

Ako vec nema ovde na forumu nesto sto bi se moglo linkovati , bio bih zahvalan na nekom tutorijalu. :)

Hvala na odgovorima. U pitanju je Samsung Galaxy S sa Vipa, Froyo verzija OS-a. Apsolutno ne bih da root-ujem, menjam ROM niti bilo sta slicno ali s obzirom da ga već mesecima budzim sto se tice softvera, navigacije, igara i da sam sad tek sad zadovoljan radom i sadrzajem, stvarno ne bih imao zivaca a ni vremena da ako se nesto lose desi krenem iz pocetka.

Ako vec nema ovde na forumu nesto sto bi se moglo linkovati , bio bih zahvalan na nekom tutorijalu. :)
Pa tesko ces to da odradis bez roota.Cim uhvatim malo vremena napisacu tutorijal, sad sam stvarno u guzvi.Pozdrav

Sent from my U8120 using Tapatalk

i meni isto to zanima, da sacuvam sve aplikacije, podeshavanja, kontakte, poruke itd. Al bih takodje bez roota :) izashao je valjda froyo za moj mobilni, pa bih factory reset pre update-a... valjda tako treba...

Ima li nekoga ko bi dao odgovor na ovo plemenito pitanje..? :)

Bez roota se bekap ne može uraditi.Mislim da je to do sada svima postalo jasno.

nandroid ako bekapujete ceo fon i odgovara vam rom koji imate, nandroid bukvalno napravi imidz trenuntnog stanja fona. sve ostalo, titanium backup ali ako menjate rom ne bekapujte system settings.

Vidi ovako imam ja nandroid beckap urađeno za 5 romova koji su različiti od android 2.1 do 2.3.4.E sve se oni nalaze ubeckap i kada hoću da promenim rom (za koji imam beckap)onda odradim wipe svega pa tad povratim podatke(naravno znam ih datumski koji datum je koji rom)
I za 5 minuta to se odradi.Sve je onako kao kad sam radio beckap.
E dali može na rootovane telefone ili ne neznam moj je root.

Jedina stvar koja mi ide na živce je što iz nekog razloga nandroid ne pamti melodije za različite aplikacije, nego uvek stavi neku levu.

Ttalking desire.

meni pamti

Mora da Tetsuo ima folka u fonu :).Nego koje verzije nandroida koristite vas dvojica? Tetsuo i darko?

Poslednja izmena:
Meni pamti apsolutno sve,osim vremenske prognoze koja nije osvežena.

Kada kažeš folk, misliš narodnjaci. :-D pre će biti zato što sam snob, kada je muzika u pitanju. :)
Koristim cmr 4.nešto. :) mrzi me sada da gasim telefon, da vidim.

Ttalking desire.

cwm 3.0.2.4 kod mene

Nazad
Vrh Dno