Šta je novo?

koji program za dodavanje fajlova u image?

• Začetnik teme Začetnik teme Laza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba da narezem igricu Grim Fandango, koja tokom igranja trazi da cd bude ubacen. Ja bih hteo na disk koji narezem da dodam i patch (igru je nemoguce preci na masinama brzim od 300MHz bez tog patcha). Znam da je moguce uz pomoc, recimo, WinISO programa. Ali pretpostavljam da onda ne uspevam da iskopiram i zastitu.

Pitanje je, da li je moguce dodavati fajlove na cd a da zastita ostane - npr. securom, mada mislim da je ovde u pitanju oversized disk. Pitanje me vise interesuje generalno, a ne samo konkretan slucaj.

Laza je napisao(la):
Treba da narezem igricu Grim Fandango, koja tokom igranja trazi da cd bude ubacen. Ja bih hteo na disk koji narezem da dodam i patch (igru je nemoguce preci na masinama brzim od 300MHz bez tog patcha). Znam da je moguce uz pomoc, recimo, WinISO programa. Ali pretpostavljam da onda ne uspevam da iskopiram i zastitu.

Pitanje je, da li je moguce dodavati fajlove na cd a da zastita ostane - npr. securom, mada mislim da je ovde u pitanju oversized disk. Pitanje me vise interesuje generalno, a ne samo konkretan slucaj.

Fajlove sam uspešno dodavao sa WinIso-m. Ako je u pitanju neka jača zaštita (kao na primer SafeDisc v2) napravio bih pomoću "Alcohol 120%" ISO fajl (jedan od retkih programa koji može da obiđe ovu vrstu zaštite) od dotičnog CD, potom bi ga editovao u WinIso-u i dodao sve što hoću a zatim bi ga zapržio na Neru - pomenuta zaštita (SafeDisc v2) nije izbrisana već je ostala; makar je tako očitao Clony XXL.

A to što ti raži da ubaciš CD za tu igricu, reši tako što odeš na
http://www.gamecopyworld.com/ i tamo nađi patch za no-CD za Grim Fandango v1.0 & v1.01 (ili koji ti već treba, ima ih tamo dosta). Pa jednom kad instaliraš više ti neće trebati CD da bi igrao.

Pa ne postoji generalno resenje. Najjednostavnije je da napravis ISO, pa ga proveris sa nekim emulatorom (na primer Daemon Tools), mada ti ni to nije 100%-tna garancija, jer se desi da ISO sa emulatorom savrseno funkcionise, ali kad se nareze nece (samo za neke zastite).

Nazad
Vrh Dno