Šta je novo?

Koji program je najbolji za pustanje .dts fajlova?

dzako

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
310
koji program je najbolji za pustanje .dts fajlova?
imam realtek+opticki+z5500

Znam da radi PDVD ... a koji je najbolji ,)

Hvala, to sam negde procitao ali nije mi radio. Mozda ne moze portable verzija powerdvda koju sam probao. Rade mi dtsovi preko VLC playera ali svaki put kada pustim moram ponovo da mu kazem da pusta na 5.1 zvucnike, to mi nije jasno sta njega briga za zvucnike pa to valjda odrađuje dekoder. Zar je problem da se propusti taj stream preko optickog na z5500. Nadao sam se da postoji programcic za dtsove koji dekodovanje prepusta hw dekoderu i ne smara.

Ja gledam sve filmove u hd-u sa dts-om na media player classic i sve radi odlicno, eventualno u filteru podesis da propusta direktno digitalni signal.

Po testovima na netu

1.PowerDVD 2.WinDVD 3.DirectDVD
s'tim da je ovaj prvi najeftiniji

PDVD se snalazi sa .dts-om najbolje ako je narezan na CD pa tako pusten kao Audio CD u PDVD-u...

Moze da se koristi i Foobar

Problem je samo Realtek koji u novim drajverima ima lock na SPDIF-u na 48k sampling rate....

Sta starijim drajverima moze da se namesti 44k1 i onda foobar radi lepo :)

Mislim radi i ovako ali pusti kao PCM stereo :(

turbo

Obzirom da imaš Z5500 onda u drajverima za audio karticu samo namjesti pass-through i to ti je to... Sav posao će onda da odradi Logitech-ov dekoder. ;)

XMPlay ili Winamp, sa Winamp AC3 pluginom.:)

obrati samo paznju da vecina tih pluginova downmixuje 5.1 DTS u stereo, sto nije bas to... ako je vec dts u vise kanala, onda bi bilo dobro to tako i slusati....

no svako kako zeli....

turbo

Nazad
Vrh Dno