Šta je novo?

Hardver Koji procesor uzeti ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Lakishaa

Poznat
Učlanjen(a)
07.11.2021
Poena
40
Pozdrav svima , evo odlucio sam da uradim upgrade procesora samo me zanima koji procesor da uzmem ovo je moja konfiguracija sada:

I5 2300 2,8 ghz
GTX 750ti
8GB DDR3 Dual Chanel
Napajanje FSP 450w
Maticna Intel lga 1155 (( Podrzava procesore i5 2 i 3 generacije ))

E sad ja sam se opredelio za ovaj Procesor : I7 - 2600 3.40 GHz on je oko 30-40e taman i trosi 95 W isto kao moj procesor i5 2300
Potrebna mi je pomoc iskusnijih ljudi , da li uzeti taj procesor ili neki bolji ?

Neces nista znacajno dobiti bilo kakvim upgradeom te konfiguracije. Bolje skupljaj pare pa uzmi novije komponente.

Pa jedino da prodam ovo sto imam ali to mi je poslednja opcija sad mi je prioritet ovo trenutno sta raditi, da li uzeti procesor i7 2600 ili ipak da uzmem napajanje Lc power 600 wati koje je 5000 dinara u gigatronu???

Pa za 30-k € se još možda isplati, možda i neki iz 3000 serije ako ništa drugo dobiješ još jezgara. Razlika u potropnji nije nikada dovoljno velika da treba menjati PSU. ako sada dobro radi izdržaće i jači processor. Naravno da sve to neće biti blizu ni najjeftinijem systemu iz poslednje 2-3 genaracije ali bi to značilo promenu svega. Bez 300-400€ sigurno ništa naročito nebi prošao.
Umesto napajanje, uzmi neki, bilo koji SSD ako nemaš sada.

To ograničenje može da važi samo za maksimalnu brzinu memorije tako da 1666MHz moće da radi i na najnižoj koju ploča i processor podržavaju.

Vrh Dno