Šta je novo?

Koji procesor u laptop

comi

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
304
Nameravam da uskoro kupim laptom, ali sam malo zbunjen izborom procesora. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao ukratko da mi napise par recenica o karakteristikama i performansama za Celeron M, Pentium M (centrino), Sempron i Turion.
Znacio bi mi i neciji licni stav o izboru, ali na prvom mestu objektivne karakteristike i kako da ih medjusobno poredim (npr. celeron 1.7GHz i sempron 3100+).

comi je napisao(la):
Nameravam da uskoro kupim laptom, ali sam malo zbunjen izborom procesora. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao ukratko da mi napise par recenica o karakteristikama i performansama za Celeron M, Pentium M (centrino), Sempron i Turion.
Znacio bi mi i neciji licni stav o izboru, ali na prvom mestu objektivne karakteristike i kako da ih medjusobno poredim (npr. celeron 1.7GHz i sempron 3100+).

Pa ne znam baš za poredjenje konkretno, tj mrzi me da kucam, imaš tog po netu svuda, ali svakako ti je sada kad su STRAŠNO pale cene PentiumM to najbolji izbor. To je definitivno. Ili da sačekaš još malo da se to i definitivno odrazi kod nas, ali generalno, sad ti je već PentiumM laptop po ceni celeron-a. To se već vidi uveliko kod Acer modela, i ostali proizvodjači polako prate tu težnju....

Sempron preskoči, možda razmisliš o novom Turion X2 AMD-ovom, i opet, ACER već ima modele sa njim, jako dobro, jako jeftino. Milsim da ih ima i kod nas već.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno