Šta je novo?

Koji procesor, ploča...

najgori_id

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2005
Poena
301
1. Nisam najupućeniji u hardver a treba da kupim komp. I sad večno pitanje: koju ploču, grafiku, procesor. Možete li mi preporučiti nešto, s tim da najzahtevniji programi u kojim bi radio su: Photoshop, Adobe Premiere, Studio Max i neki programi za pravljanje muzike. Ne igram igrice.

Čuo sam da za takve stvari ipak je bolji Intel? Šta bi vi onda preporučili do 100-120 eura da je funcionalno, nemora da prži sve pred sobom. Da li vi mislite da će njihovi dual core 64 pojeftiniti za pola godine na tu cifru? U ploče (da ima sve nove slotove, da dobra za klokovanje, do 80-100 eura) i grafičke (rad u 3 studiu - može polovno!) se ne razumjem uopšte, tako ako tu možete nesho predložiti... mnogo mi bi značilo

2. Koje kućište s napajanjem mi preporučujete do 60-70 eura? Da li može da se nađe Chiefteck za 50-60 polovan?

3. Šta su to firewire kartice, mogu li one kvalitetno da odrade kepčerovanje videa i koliko koštaju?

4. Koju zvučnu karticu mi preporučujete za početak.

Stvarno si najgori, imas search na forumu, ono sto tebi treba otprilike a da se uklapa u pomenuti cen. rang je intel 805, neki MSI, Asus do 100*******, zvuk integrusa, a napajanje uzmi LC 550W, i limariju kakva ti se svidi. poz

Ma mrzi me da instržujem po bench a i...

I nije baš da mi je sve jasno po forumima. Ne bi bio najgori da sve to ja razuijem. Recimo taj intel 805, jeli on dual procesor, pun pentium ili or what. Svjd TNX

Jeste 805 je full pentium i to sa dva jezgra. Mislim da ti je to odlicna kupovina obzirom da planiras da radis u 3D studiu. Uz njega uzmi i neku plocu sa 945 cipsetom i to je to. Vidi samo koja ploca ti odgovara po ceni i kolicini opreme, obzirom da verovatno ne planiras da klokujes onda ce ti biti prakticno svejedno koju ces da uzmes.
Sto se tice napajanja i kucista slazem se sa Miskom.
Zvucnu karticu nemoj da kupujes za pocetak imas i integrisanu ;)

Vrh Dno