Šta je novo?

Koji proc za MA785GT-UD3H

vladej

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Odlučio sam se za ploču (alternativa je MA785GMT-UD2H)

Molim preporuku za procesor (budžet ograničen jako).

Već sam dobio preporuku Ath II x3 425, pitanje je da li mi se isplati dodati 450 din i uzeti 435, tj da li dobijam nešto osim Mhz više?

Čitao sam na forumu o otključavanju 425, pa da li to važi i za 435, je li neko probao?

Još jedno pitanje, ne zamerite mi ako je glupo, ukoliko mi budžet ne bude dovoljan, išao bih na le140 (27e samo, pa kad skupim za bolji lako ću ga prodati), ima li to smisla, tj da li jako srozavam performanse (office i vrlo malo multimedije za sad) i može li to uopšte?

Hvala unapred!

Vidi,nema potrbe da dodajes za 435,jer je razlika samo u taktu.
Mozes da ides i na semprona,bice sasvim dovoljan za to sto radis.,ali ja bi licno pre isao na neki 240 ako je budzet tko ogranicen nego na semprona jer ipak je to jedno jezgro vise a i bolji je procesor uopste a nije puno skuplji,kosta hiljadu dinara vise ali mislim da vredi dodati,pa posle toga skupljaj za bolji ako hoces.

Sele hvala, ali dilema je ipak malo veća pošto su cene sledeće:
140 28
240 49
425 59
znači razlika je 21, verujem i da je u performansama skoro tolika,
i da vredi dodati, ali ja sam takav da ako sam prelomio sa 28 na 49, onda ću dati još 10 za treće jezgro,... a treba još i memoriju da uzmem, mislio sam da ću naleteti na neku 1066 polovnu, ali nema nigde, uzeo bih 2x1gb.

Hvala puno na savetu, znači mi puno, idem sutra u pazar.

Sele hvala, ali dilema je ipak malo veća pošto su cene sledeće:
140 28
240 49
425 59
znači razlika je 21, verujem i da je u performansama skoro tolika,
i da vredi dodati, ali ja sam takav da ako sam prelomio sa 28 na 49, onda ću dati još 10 za treće jezgro,... a treba još i memoriju da uzmem, mislio sam da ću naleteti na neku 1066 polovnu, ali nema nigde, uzeo bih 2x1gb.

Hvala puno na savetu, znači mi puno, idem sutra u pazar.

obrati paznju da je ta ploca ddr3 i da trazis ddr3 memoriju

Inače, evo odlučio sam i za procesor, ide 425 definitivno.

A memoriju sam merkao više vrsta, i definitivno idem na 1x2gb.

Nadam se da mi je logika ok ako uzmem PSD32G13332H (patriot signature) cl9?

A sa cash-om ću se oporavljati nedeljama,.... (počeo sam upgrade kao budget varijantu, tek toliko,....)

potrazi 425 ali da pise cacyc na procesoru jer je to deneb jezgro i postoji mogucnost da se otkljuca jos jedno jezgro i L3 kes memorija...ja sam prosle nedelje narucio i sastavio 3 compa sa tim procesorima(i pisalo je cacyc) i od ta 3 procesora dva sam otkljucao...jedan je skroz u full-u sa 4 jezgra i 6mb L3 kes memorije,a drugi ima 3 jezgra sa otkljucanom L3 kes memorijom...mozda i tebe posluzi sreca

procitao sam to za cacyc, ali u ns ni u jednoj radnji u kojima sam bio nisu imali isti na lageru, pa sam isti narucio od neke firme sa nbg, bilo najpovoljnijea koji ce biti, ne znam mozda mi se posreci.
video sam na nekim stranim forumima slicnupricu sa otkljucavanjemali je tamo bilo reci o nekom drugom lotu tako da nemora da znaci da se samo cacyc otkljucava.
u svakom slucaju hvala puno svima, slisam, pa ga kupio, sutra stize, i valjda cu biti sretne ruke.

Vrh Dno